fbpx

Παγκόσμιο Ρεκόρ: Με ηλεκτρικό σκούτερ

Πράγα-Παρίσι με κόστος 8 ευρώ!

Μια απόσταση 1.136 χιλιομέτρων διήνυσαν με ηλεκτρικό σκούτερ μια ομάδα Τσέχων μέσα σε 24 ώρες, πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.Η απόσταση αυτή θα μπορούσε να είναι από την Πράγα στο Παρίσι σε πραγματικές συνθήκες (ή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και επιστροφή, αν θέλετε).

Η Τσέχικη εταιρία σκούτερ AKUMOTO και η κρατική εταιρία ηλεκτρισμού η ČEZ ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια πάνω σε ένα ηλεκτρικό σκούτερ παραγωγής, χωρίς μετατροπές. Η μαραθώνια αυτή προσπάθεια των 1.136 χιλιομέτρων απαίτησε μόλις 40.8 kWh, με κόστος μόλις 8 ευρώ!

Παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης και οικονομίας με πρωταγωνιστή ένα ηλεκτρικό σκουτεράκι

Στόχος μας ήταν να επιδείξουμε τις δυνατότητες ταξιδιού των ηλεκτρικών σκούτερ”, δήλωσε ο υπεύθυνος πωλήσεων Lukáš Drahovzal. “Θέλαμε να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε μέσα σε 24 ώρες”, συνέχισε.

Η κρατική ČEZ έχει επιβραδύνει την αρχική προσπάθεια έρευνα και εξέλιξη, που κάνει εδώ και χρόνια όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, λόγω των αμφιβολιών και της δυστοκίας που εμφανίζουν οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι συνεχίζουν να επενδύουν πακτωλούς χρημάτων στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, δηλαδή τους συμβατικούς κινητήρες.

¨Ενας εκ των οδηγών της προσπάθειας που διήρκεσε 24 ώρες

Αυτή η διοργάνωση θέλει να δείξει στο κοινό τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων είτε είναι δίτροχα, είτε τετράτροχα, είτε ηλεκτρικά ποδήλατα ή λεωφορεία”, σχολίασε ο υπεύθυνος τεχνολογίας , Tomáš Chmelík. Η ČEZ ανακοίνωσε τον Μάιο την πρόθεσή της να εγκαταστήσει 50 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία θα γίνουν 200 μέχρι το 2013, έτσι ώστε να ενθαρύνουν τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή: czechposition.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ