fbpx

APRILIA SCARABEO, 2018: Ένα μοντέλο σε δύο εκδόσεις

Δίχρονο πενηντάρι, ο συνεχιστής

Από το 1993, που εμφανίστηκε το πρώτο Aprilia Scarabeo, μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί περισσότερες από 750.000 μονάδες, κάνοντας το από τα πιο πετυχημένα σκούτερ του χώρου. Για το 2018 έχει μείνει μόλις ένα μοντέλο, ένα δίχρονο 50άρι σε δύο εκδόσεις.


Το Scarabeo, το εμβληματικό ιταλικό σκούτερ, που στο παρελθόν διέθετε μεγάλη γκάμα κυβισμών για το 2018 θα είναι μόνο ένα: το Scarabeo 50 2Τ, σε δύο εκδόσεις.

Η μία με μονόσελο και η άλλη με διπλή σέλα.

Η Aprilia είχε εξαρχής έναν φιλόδοξο στόχο: να δημιουργήσει ένα αυτόματο “citybike”, με άλλα λόγια, ένα τέλειο σκούτερ για αστική χρήση.

Οι κατευθυντήριες γραμμές για το δίτροχο ήταν σαφείς: το Scarabeo – που πήρε το όνομά του από έναν μακρινό πρόγονο, ένα μικρό μοτοκρός της Aprilia με κινητήρα 50 cc του 1970 – έπρεπε να ξεχωρίζει για το μικρό του βάρος, τον εύκολο χειρισμό και το χαμηλό λειτουργικό κόστος.

Η μετέπειτα πολυπληθής οικογένεια των Scarabeo που σε κάποια φάση της ζωής της διέθετε γκάμα από 50 μέχρι και 500 cc, ενώ στο πέρασμα του χρόνου μειώνονταν διαρκώς τα μοντέλα και οι κυβισμοί, με αποτέλεσμα το 2018 η οικογένεια να είναι μονομελής και να συνεχίζεται από ένα δίχρονο πενηντάρι.

Το Scarabeo 50 2Τ παραμένει πιστό στο στυλ και την προσωπικότητα που έκανε τα Scarabeo από τα πιο κλασικά σκούτερ για τους νέους, τώρα διατίθεται σε δύο μοντέλα: το Classic – με διπλή σέλα και χρώματα όπως μαύρο, λευκό και μεταλλικό μπλε – και το Street – με μονόσελο και χρώματα όπως το κλασικό μαύρο και άσπρο.

Για το 2018 το Scarabeo 50 2Τ είναι εξοπλισμένο με νέα εξάτμιση, ένα plug-in USB, νέο πιρούνι – και κυρίως με το αδιαμφισβήτητο και εμβληματικό στυλ.

Η εμφάνιση του Scarabeo είναι η κλασική νεο-ρετρό, που διατηρεί τον γνωστό χαρακτήρα της οικογένειας. Με τα οβάλ τμήματα στα πλάγια και μπροστά όπως και στον προβολέα, αλλά και τις ζάντες.

Μια ιδιαιτερότητα των δυο εκδόσεων είναι ότι οι ζάντες του μονοθέσιου 50αριού έχουν πέντε ακτίνες, ενώ η διθέσια έκδοση έχει επτά ακτίνες.

Μπροστά υπάρχει τηλεσκοπικό πιρούνι με καλάμια 30mm και διαδρομή 78 mm, ενώ η πίσω ανάρτηση διαθέτει ένα υδραυλικό αμορτισέρ με διαδρομή τροχού 74 mm. Οι ζάντες 5 και 7 ακτίνων συνδυάζονται με ελαστικά 90 / 80-16 μπροστά και 100 / 80-16 πίσω.

Το σύστημα πέδησης έχει ένα μπροστινό δισκόφρενο 220 mm, ενώ το οπίσθιο ταμπούρο έχει διάμετρο 140 mm.

Το Scarabeo 50 2T κινείται από έναν τελευταίας γενιάς δίχρονο κινητήρα που είναι αερόψυκτος και διαθέτει καταλύτη και καταφέρνει καλή απόδοση, οικονομία καυσίμου και εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές καυσαερίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ