fbpx

QUADRO e-QOODER TOD’S: Υβριδικές κατασκευές

 Αναμιγνύοντας τα είδη

Αναμιγνύοντας δυο διαφορετικά στοιχεία επιτυγχάνεται ένα υβρίδιο. Η Quadro με τα Qooder γεφύρωσε τα σκούτερ με τα τετράτροχα και με την παρουσίαση του e-Qooder έβαλε μαζί και την ηλεκτροκίνηση στην εξίσωση. Τώρα η εταιρία δημιουργεί μια ειδική έκδοση του e-Qooder που την ονομάζει “TOD’S NoCode”… πράγμα που έχει το δικό του ενδιαφέρον.

“Καινοτομία και εξειδίκευση”  – ένας τίτλος που έχει χρησιμοποιηθεί πολύ, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του Quadro e-Qooder TOD’S NoCode.

H σχεδιαστική εταιρία TOD’S NoCode είναι η εταιρία που δημιούργησε το Shoeker, ένα παπούτσι που είναι μαζί “σοβαρό” και αθλητικό και που απευθύνεται μάλλον σε ανθρώπους οι οποίοι φορούν κουστούμι καθημερινά.

Ένα ζευγάρι Shoeker, λόγω της “καινοτομίας” και της “μοναδικότητάς” του, κοστίζει κάνα 350άρι ευρώ περίπου. Τώρα αν μας αρέσει ή όχι σαν σχέδιο αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Συναντήθηκαν λοιπόν οι άνθρωποι της Quadro με τους αντίστοιχους της TOD’S NoCode και έφτιαξαν ένα σπέσιαλ e-Qooder με μερικές αισθητικές λεπτομέρειες να διαφέρουν που το έκαναν ακόμα πιο κομψό.

Η σέλα έγινε πτυχωτή, οι ζάντες βάφτηκαν άσπρες, το σώμα του σκούτερ μαύρο ματ και, για να θυμίζει το περίφημο παπούτσι-υβρίδιο του TOD’S, του έβαλαν κόκκινες χειρολαβές στην ουρά. Αυτά.

Τα “αυτά” όμως δεν δίνονται τσάμπα, κι έτσι η τιμή του e-Qooder TOD’S NoCode σκαρφάλωσε στις 15.615 ευρώ.

Το σκούτερ μπορεί να το προ-παραγγείλει κάποιος μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Quadro με την πιστωτική του κάρτα.

Αυτό είναι το απλό Quadro e-Qooder

Το Quadro e-Qooder βέβαια δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα ούτε καν στην απλή του μορφή, αλλά έχει ανακοινωθεί για το τέλος της χρονιάς που διανύουμε.

Το ηλεκτροκινούμενο σκούτερ της πρώην ιταλικής και νυν ελβετικής εταιρίας, θα κατασκευάζεται στην Ελβετία και πρόκειται για την 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση του γνωστού τετράτροχου Qooder, το οποίο διατίθεται και στην Ελλάδα (πατήστε εδώ).

Το απλό Quadro e-Qooder θα φτιάχνεται στην Ασία και στην Ευρώπη (συναρμολόγηση θα είναι περισσότερο) και θα εμφανιστεί στις αγορές στα τέλη του 2019, με τιμή στις 15.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι από τα 5.000 σκούτερ που πούλησε η Quadro το 2018 τα 3.000 ήταν τετράτροχα Qooder! Το πρότζεκτ “τετράτροχο σκούτερ”, λοιπόν, δείχνει να έχει εμπορική επιτυχία κι έτσι συνεχίζει δυναμικά.

Το e-Qooder έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Καλιφορνέζικη Zero Motorcycles, μια εταιρία με εμπειρία 12 ετών στην ηλεκτροκίνηση.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τύπου brushless (χωρίς ψήκτρες) και έχει ισχύ 28,6 ίππων και τεράστια ροπή 11,0 kgm. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 10,8 kWh ή 7,4 kWh, ανάλογα με το μοντέλο.

Η Quadro ανακοινώνει πλήρη επαναφόρτιση σε 6 ώρες και αυτονομία 130-260 χιλιομέτρων. Το Quadro e-Qooder θα έχει 2 προγράμματα λειτουργίας: Eco (οικονομική) και Sport (πιο γρήγορη).

Επίσης υπάρχει και όπισθεν για το σκούτερ, αλλά και δυνατότητα συνδεσιμότητας σκούτερ και smartphone του αναβάτη, με πρόσβαση σε πληροφορίες πλοήγησης, αλλά και ενημέρωση για σταθμούς επαναφόρτισης των μπαταριών του.

Το Quadro e-Qooder όπως και τα άλλα σκούτερ της εταιρίας, διαθέτει το μοναδικό σύστημα υδραυλικής κλίσης Quadro HTS – το οποίο λειτουργεί ως ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης σε κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X