fbpx

LIFAN KPV150, 2021: Παρουσιάστηκε επίσημα!

Adventure Scooter

Είναι έτοιμες οι διαφημιστικές εικόνες που δείχνουν το Lifan KPV150 να οδηγείται από αναβάτες σε χωμάτινες διαδρομές. Έτσι και η κινεζική Lifan (μετά την Honda και το ADV150) μπαίνει σε έναν νέο χώρο και μια νέα κατηγορία. Χωμάτινες εξορμήσεις στο χώμα με σκούτερ; Ναι, γιατί όχι.

Βέβαια πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όταν λέμε “χωμάτινες εξορμήσεις” δεν εννοούμε κακοτράχαλα μονοπάτια, γκρεμούς και πίστες μοτοκρός, αλλά απλή κίνηση σε χωματόδρομους.

Μην ξεχνάτε ότι τα σκούτερ περιορίζονται στο χώμα, λόγω των μικρότερης διαμέτρου τροχών, των μικρών διαδρομών αναρτήσεων και κυρίως λόγω της οπισθοβαρούς κατανομής βάρους, μιας και ο κινητήρας τους είναι συγχρόνως και ψαλίδι της πίσω ανάρτησης.

Το Lifan KPV150 είναι το πρώτο υγρόψυκτο σκούτερ της εταιρίας και από τα πρώτα υγρόψυκτα της Κίνας τέτοιου κυβισμού και το λανσάρισμά του έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά της εταιρίας στην πόλη Chongqing.

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας της Lifan των 149 κυβικών εκατοστών διαθέτει τεχνολογία start & stop, ενώ η διάταξή του είναι τύπου Honda SH, PCX, κλπ, με ψυγείο στον διαμήκη άξονα στη δεξιά πλευρά του στροφάλου.

Η ιπποδύναμη του νέου μοτέρ της Lifan φτάνει τους 12 ίππους στις 8.500 rpm.

Η εμφάνιση του KPV150 είναι πολύ δυναμική όπως είχαμε δει και στο πρώτο άρθρο όπου παρουσιάσαμε το σκούτερ, ο εξοπλισμός του είναι πλούσιος, ενώ η καλή σχεδίαση φαίνεται σε πλήθος λεπτομερειών.

Το ντεπόζιτο του σκληροτράχηλου σε όψη σκούτερ χωράει 11 λίτρα και το βάρος είναι 143 κιλά.

Δισκόφρενα (κυματιστά) έχουν και οι δύο τροχοί – υπάρχει και έκδοση με ABS – και οι τροχοί με χυτές αλουμινένιες ζάντες έχουν διάμετρο 14 ιντσών μπροστά και πίσω. Τα ελαστικά του είναι τρακτερωτά για να μπορούν να κινηθούν και στο χώμα.

Η τιμή του Lifan KPV150 που ανακοινώθηκε για την κινεζική αγορά είναι κοντά στα 1.900 ευρώ για την έκδοση με το ABS.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X