fbpx

HONDA FORZA 750, 2021: περισσότερες πληροφορίες, νέο video

Δυναμικός απόγονος

Η Honda είναι έτοιμη να επεκτείνει την επιτυχημένη οικογένεια σκούτερ Forza, παρουσιάζοντας σιγά-σιγά μέσω video-teaser τη νέα ναυαρχίδα της, το Forza 750. Το νέο maxi scooter θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου 2020.

“Η οικογένεια Forza μεγαλώνει” έγραφε η Honda στο πρώτο βίντεο teaser όπου ανακοίνωνε τον ερχομό μιας νέας παραλλαγής του Integra 750 με τα “ρούχα” των Forza,  μιας από τις πιο πετυχημένες σειρές της εταιρίας.

Τώρα η Honda γίνεται πιο συγκεκριμένη. Το “μεγαλύτερο” Forza είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο με κινητήρα 750 κυβικών εκατοστών, όπως φαίνεται σε ένα δεύτερο βίντεο teaser που κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου 2020. Το βίντεο δείχνει το μπροστινό τμήμα, το οπίσθιο και την οθόνη οργάνων του νέου σκούτερ.

Τρία θα γίνουν στο μέλλον τα Honda Forza, αφού η οικογένεια περιλαμβάνει επί του παρόντος δύο παραλλαγές με κυβισμό 125 και 300 κυβικών εκατοστών. Στα πλαίσια της μετάβασης στην εποχή των προδιαγραφών Euro 5, το Forza 300 θα αντικατασταθεί από ένα νέο μοντέλο με 330 κυβικά εκατοστά, το οποίο έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στην Ταϊλάνδη.

Το νέο Honda Forza 350 όπως λέγεται – έχει απόδοση περίπου 29 ίππων (Forza 300: 25,2 hp) και φυσικά ακολουθεί τις γραμμές των μικρότερων αδελφών του.

Στο καινούριο βίντεο-teaser, η Honda … μισοδείχνει το Forza 750 με πιο έντονες γραμμές (σε σύγκριση με το Integra) και μεγαλύτερη έμφαση στα γονίδια της οικογένειας, ενώ το νέο μοντέλο σαφέστατα στοχεύει στο ιδιαίτερα επιτυχημένο Yamaha TΜΑΧ 560.

Πέραν των υπολοίπων χαρακτηριστικών, το νέο 750 θα προτείνει σαν πλεονέκτημα τα περισσότερα κυβικά και την παρεμφερή με το 560 τιμή του.

Τα μεγάλου κυβισμού σκούτερ (άνω των 400 κυβικών) παρουσιάζουν μια τάση ανόδου εμπορικά, ιδίως στην Ευρώπη, και αυτή την τάση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Honda, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει το Integra, το οποίο πιθανότατα θα αντικατασταθεί από το Forza 750.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ