fbpx

HONDA GENIO 110, 2020: Ολοκαίνουργιο για την Ελλάδα!

Φρέσκια προσέγγιση σε δυο παραλλαγές

Ένα νέο σκούτερ της γιαπωνέζικης εταιρίας έφτασε στην Ελλάδα. Το οικονομικό Honda Genio 110 (σε δύο εκδόσεις μάλιστα) φέρνει έναν νέο αέρα στη μικρή κατηγορία με τη συμπαθητική, ιδιαίτερη εμφάνισή του και τα περιφερειακά καλούδια του.

Το Honda Genio 110 ήταν ένα σκούτερ που κυκλοφορούσε μέχρι πρότινος μόνο στην ασιατική αγορά, ενώ τώρα κάνει το πέρασμά του στην Ευρώπη.

Πρώτη στάση η Ελλάδα για ένα σκούτερ που απευθύνεται στους αρχάριους, στις κοπέλες, αλλά και σε αυτούς που θέλουν ένα ελαφρύ, μικρών διαστάσεων οικονομικό στη χρήση δίτροχο.

Η πόλη είναι το φυσικό του περιβάλλον και μάλιστα οι δύσκολες συνθήκες της, αφού με τέτοιες προδιαγραφές φαίνεται απολύτως κατάλληλο για μια τέτοια αποστολή.

Το σκούτερ κατασκευάζεται από τη γνωστή μας PT Astra Honda Motor (AHM) στην Ινδονησία και χρησιμοποιεί κινητήρα νέας γενιάς esP (Enhanced Smart Power) με κυβισμό 110 cc, μίζα ACG και Idle Stop, συστήματα και τεχνολογίες που έχουμε δει να χρησιμοποιούνται στα PCX κα τα SH.

Η ιπποδύναμη φτάνει τους 9,0 ίππους στις 7.500 rpm και η ροπή τα 0,9 kgm στις 5.500 rpm.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πλαίσιο, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνικές κατασκευής που το κάνουν ελαφρύτερο και αποτελεσματικότερο στον τομέα της ακαμψίας.

Μικρές είναι οι διαστάσεις του Genio, βολικό και το επίπεδο δάπεδό του, με τη σέλα να απέχει μόλις 740mm από το έδαφος.

Ο μονός προβολέας στην ποδιά είναι LED και πίσω του βρίσκεται μια απλή ψηφιακή οθόνη με τις απαραίτητες ενδείξεις.

Συρταρωτό σύστημα ασφαλείας φραγής υπάρχει στον κεντρικό διακόπτη, υπάρχει πλάγιο και κεντρικό στάντ, αλλά και μανιβέλα για την εκκίνηση του κινητήρα πέρα από τη μίζα.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 14 λίτρων κι εκεί συναντάμε και μια έξοδο παροχής ρεύματος.

Τα φρένα του Genio που είναι δισκόφρενο μπροστά με μονοέμβολη δαγκάνα και ταμπούρο είναι εξοπλισμένα με σύστημα CBS που τα γεφυρώνει, έτσι ώστε να λειτουργούν συνδυαστικά. Οι τροχοί του 110 είναι 14 ιντσών.

To ντεπόζιτο έχει χωρητικότητα 4,2 λίτρα και το βάρος του είναι στα 90 μόλις κιλά.

Παράλληλα με την απλή έκδοση του Honda Genio 110 που κοστίζει 2.270 € υπάρχει και το μονόσελο με μεγάλη σχάρα μεταφοράς Honda Genio Cargo 110 με τιμή στα 2.440

Περισσότερες πληροφορίες; Επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων της Honda

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ