fbpx

ΙΤΑΛΙΑ, ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ: ΟΧΙ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ 50ΑΡΙΑ

Ευνοϊκοί όροι… για τα “μικρά”

Δεν θα πληρώνουν πλέον τέλη κυκλοφορίας τα 50άρια στην περιφέρεια της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία, με απόφαση του κυβερνήτη Roberto Maroni, για να τονωθεί το ενδιαφέρον του κοινού προς αυτά τα δίτροχα και να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων στις πόλεις.

Τι να σημαίνει όμως η απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας από τα 50άρια σκούτερ και μοτοποδήλατα; Μα ότι τα πιο προσιτά και οικονομικά, αλλά και τα πιο εύκολα στη χρήση δίτροχα της αγοράς γίνονται ακόμα πιο προσιτά οικονομικά και δελεαστικά. Η περιφέρεια της Λομβαρδίας είναι από τις μεγαλύτερες, με πρωτεύουσα το Μιλάνο και πάνω από 9,5 εκατομμύρια κατοίκους.


Τα πενηντάρια σκούτερ και μοτοποδήλατα που κυκλοφορούν στη Λομβαρδία φτάνουν τις 350.000, κάτι που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να πληρώνουν πια τα 22 ευρώ τελών κυκλοφορίας τον χρόνο.

Γιατί όμως ψηφίζεται ένας τέτοιος νόμος που θα φέρνει λιγότερα χρήματα στα ταμεία της περιφέρειας;

Ο κύριος Maroni προωθεί τα 50άρια σαν λύση στο κυκλοφοριακό, αφού μολύνουν λιγότερο, καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στο παρκάρισμα και κυρίως συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των πόλεων κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

Πρόκειται για ένα σημαντικό μέτρο που βοηθά την πόλη του Μιλάνο και την περιφέρεια της Λομβαρδίας, τονώνοντας τα 50άρια, των οποίων η αγορά έχει πληγεί και από τα αυξημένα συνολικά κόστη χρήσης, που ήρθαν και στη μορφή υψηλών ασφαλίστρων. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X