fbpx

Yamaha XMAX 300 2023: Νέο στυλ… παντού

Το ΧΜΑΧ 300 φρεσκάρεται δυναμικά

Το Yamaha ΧMAX 300 ανανεώνεται μετά από πέντε χρόνια, τα οποία σηματοδότησαν μια μακρά περίοδο πετυχημένων πωλήσεων στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Για το 2023 το δημοφιλές 300άρι της γιαπωνέζικης εταιρίας γίνεται ομορφότερο και καλύτερο συνολικά. Μετά από την απλή έκδοση που θα έρθει στην αγορά τον Μάρτιο του 2023, θα ακολουθήσει τον Μάιο το επίσης ανανεωμένο XMAX 300 Tech Max.

Το Yamaha ΧMAX 300, αλλά και η οικογένεια της Yamaha είναι από τις πιο πετυχημένες στο χώρο των σκούτερ.

Όλα ξεκινούν το 2001 με την παρουσίαση του εμβληματικού Yamaha TMAX, που γίνεται το σκούτερ που φλερτάρει τον κόσμο της μοτοσυκλέτας και των σκούτερ ταυτόχρονα και επηρεάζει την αγορά, από τότε μέχρι τώρα, δύο δεκαετίες μετά, συνδυάζοντας τις επιδόσεις και το κράτημα μιας μοτοσυκλέτας με την απλότητα και την άνεση ενός σκούτερ.

Με το TMAX δημιουργήθηκε η κατηγορία των Sport Scooter και ξεκίνησε μια νέα εποχή για τη Yamaha, αλλά και για τον κόσμο των σκούτερ.

 

 

Η επόμενη πιο σημαντική χρονιά για την ιστορία των Maxi Scooter, αλλά και των σκούτερ της Yamaha ήταν το 2006, όταν η εταιρία παρουσίασε την οικογένεια των XMAX, αρχικά με ένα μοντέλο 250 κ.εκ., το οποίο ακολούθησαν σύντομα τα μοντέλα των 125 και 400 κ.εκ.

Το 250 σημείωσε επιτυχία σε πωλήσεις και στη χώρα μας, τοποθετώντας το όνομα των XMAX δυναμικά στην ελληνική αγορά.

Με τη δημιουργία μιας πλήρους σειράς Sport Scooter διαφορετικών κυβικών, κόστους και χρήσεων, η Yamaha παρείχε έναν καινούριο, συναρπαστικό τρόπο μετακίνησης.

Το XMAX άνοιξε μια εντελώς νέα αγορά και προσέφερε σε περισσότερους από 450.000 σκουτερίστες σε ολόκληρη την Ευρώπη, έναν άνετο, κομψό και οικονομικό τρόπο καθημερινής μετακίνησης.

 

 

Με περισσότερα από 750.000 σκούτερ TMAX και XMAX να έχουν πωληθεί σε δύο δεκαετίες, η Yamaha πέντε χρόνια  μετά (2017) την παρουσίαση του XMAX 300 και 70.000 πωλήσεις αργότερα, ανακοινώνει σήμερα μια νέα έκδοση για το 2023.

Με δυναμική νέα εμφάνιση σε συνδυασμό με προηγμένο πίνακα οργάνων, βελτιωμένη άνεση και λειτουργικότητα, τα Yamaha XMAX 300 Tech MAX, Yamaha XMAX 300 (αλλά και τα XMAX 125 Tech MAX και XMAX 125) υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Yamaha για τη διάθεση μιας premium σειράς Sport Scooter.

 

 

Εκτός από την κυκλοφορία των νέων XMAX στην Ευρώπη, το 2023 θα διατεθούν και σε άλλες αγορές.

Κατασκευασμένη σε εργοστάσιο της Yamaha στην Ινδονησία, η παγκόσμια έκδοση του ΧΜΑΧ 300 θα διατεθεί και στην αγορά της Ταϊλάνδης, αλλά και σε άλλες ασιατικές χώρες. υπογραμμίζοντας την διεθνή απήχηση που έχει το πιο επιτυχημένο Sport Scooter μεσαίου κυβισμού της Yamaha.

 

Για το 2023, τα νέα Yamaha XMAX 300 και 300 Tech MAX έχουν ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση και χαρακτήρα  που υπογραμμίζουν το κύρος ενός σπορ σκούτερ μεσαίου κυβισμού.

Φροντίζοντας να διατηρήσουν τον ξεχωριστό και εξαιρετικά δημοφιλή MAX χαρακτήρα του, οι σχεδιαστές της Yamaha δημιούργησαν ένα εντελώς νέο σκούτερ με ριζικά αλλαγμένους προβολείς.

Οι σχεδιαστές της Yamaha επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μιας εντελώς νέας εμφάνισης, με πιο ρέουσες γραμμές που τονίζουν τον ιδιαίτερο σπορ χαρακτήρα του σκούτερ. Σχεδόν κάθε στοιχείο της κομψής, σπορ εξωτερικής σχεδίασης του XMAX 300 έχει ανασχεδιαστεί.

 

 

Οι αλλαγές όμως δεν περιορίστηκαν στην εξωτερική σχεδίαση. Οι αναβάτες του XMAX 300 Tech MAX μπορούν πλέον να επωφελούνται από συνδεσιμότητα smartphone και πλοήγηση Garmin μέσω της νέας, πολλαπλών θεμάτων οθόνης TFT 4,2 ιντσών.

Παράλληλα, βελτιώθηκαν η ποιότητα οδήγησης, η άνεση, η αίσθηση των φρένων και το συνολικό φινίρισμα.

Σχεδιασμένο για τους αναβάτες που επιθυμούν υψηλές προδιαγραφές και αξία, το XMAX 300 στη βασική του έκδοση, διαθέτει την ολοκαίνουρια εξωτερική σχεδίαση της αποκλειστικής έκδοσης XMAX 300 Tech MAX και για το 2023, έχει εφοδιαστεί με μια νέα οθόνη LCD 4,3″ που συνδέεται με smartphone.

Yamaha XMAX 300 Tech MAX

Το μπροστινό μέρος του φέρινγκ του Yamaha XMAX 300 Tech MAX ανασχεδιάστηκε ώστε να δημιουργηθεί ένα φουτουριστικό, “μαζεμένο” στυλ, με πιο αιχμηρά, γωνιώδη καπάκια που προσδίδουν αίσθηση δύναμης, ενώ το νέο φέρινγκ συμπληρώνεται ιδανικά από τα νέου στυλ καλύμματα του πιρουνιού.

Η τολμηρή, σπορ νέα εμφάνιση ενισχύεται από τα φλας που έχουν τοποθετηθεί πιο ψηλά στις δύο πλευρές της ζελατίνας και είναι πιο ευκρινή στους υπόλοιπους οδηγούς, όταν το σκούτερ κινείται στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης.

Η μπροστινή όψη του φέρινγκ και τα καλύμματα του πιρουνιού, δίνουν την εντύπωση ενός ανεστραμμένου τριγώνου.

Το ολοκαίνουριο φέρινγκ/ποδιά συνδυάζεται με νέο, στενότερο πλευρικό προφίλ, το οποίο τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του νέου XMAX 300 Tech MAX.

Τα χαρακτηριστικά, εμβληματικά καπάκια “μπούμερανγκ” της σειράς MAX έχουν ανασχεδιαστεί ώστε να δημιουργηθεί ένα δυναμικό, compact στυλ, με τις μάζες να συγκεντρώνονται πιο μπροστά. Αυτή η σχεδίαση δίνει την εντύπωση της κίνησης προς τα εμπρός και φέρνει τις επιδόσεις σε πρώτο πλάνο, ακόμα και όταν το σκούτερ είναι σταματημένο.

Στην αριστερή πλευρά του σκούτερ, το νέας εμφάνισης, τρισδιάστατο μπούμερανγκ παρέχει μια ομαλή και ισχυρή οπτική ροή, από το ψαλίδι μέχρι το μπροστινό τμήμα της σέλας και τον άξονα του μπροστινού τροχού, δημιουργώντας μια αρμονική σύνδεση.

Το ίδιο ισχύει και στη δεξιά πλευρά, όπου το μπούμερανγκ παρέχει αδιάκοπη ροή από το τελικό της εξάτμισης έως τον μπροστινό τροχό, προσφέροντας μια συμμετρία που υπογραμμίζει την premium εμφάνιση και την υψηλή ποιότητα του νέου XMAX 300 Tech MAX.

Το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης καπάκια δίπλα στα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, τα οποία είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές. Στα νέα μπούμερανγκ αριστερά και δεξιά, έχουν ενσωματωθεί αεραγωγοί που απομακρύνουν τη θερμότητα από τον κινητήρα.

Ολοκαίνουρια, έγχρωμη οθόνη TFT 4,2″: Συνδεσιμότητα και πλοήγηση μέσω smartphone

Το XMAX 300 Tech MAX είναι εξοπλισμένο με έναν από τους πιο εντυπωσιακούς πίνακες οργάνων που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε Sport Scooter. Αυτά τα ολοκληρωμένα όργανα περιλαμβάνουν μια νέα, προηγμένη έγχρωμη οθόνη infotainment TFT 4,2 ιντσών, η οποία συνδέεται με smartphone και μπορεί να λειτουργήσει ως ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης.

Η ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU) επιτρέπει τη σύνδεση του σκούτερ με smartphone μέσω Bluetooth. Μετά τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha και τη ζεύξη της συσκευής με το όχημα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια σειρά λειτουργιών.

Η έγχρωμη οθόνη TFT 4,2″ είναι σε θέση να λαμβάνει μηνύματα, email και ειδοποιήσεις, εμφανίζοντας τις σχετικές πληροφορίες στην οθόνη. Η αναπαραγωγή μουσικής και άλλες λειτουργίες του smartphone μπορούν να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν μοναδική και πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα πληροφοριών και υπηρεσιών, όπως είναι η ένταση του ήχου, ο καιρός και η επιλογή γλώσσας, καθώς και πληροφορίες που σχετίζονται με το όχημα, την οδήγηση και άλλους παράγοντες.

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής Garmin StreetCross στο smartphone και τη σύνδεση με τη CCU του XMAX 300 Tech MAX, οι αναβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλοήγηση Garmin, στην έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών του συστήματος infotainment. Αυτό το εξελιγμένο σύστημα επιτρέπει την αναζήτηση με βάση την τοποθεσία, το όνομα και διάφορες άλλες μεθόδους, μέσω του smartphone.

Μόλις ρυθμιστεί η διαδρομή, ο αναβάτης μπορεί να κάνει μεγέθυνση και σμίκρυνση, χρησιμοποιώντας τους διακόπτες του τιμονιού.

Η εφαρμογή Garmin StreetCross παρέχει πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, καθώς και για τα όρια ταχύτητας, τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, την απόσταση και τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στον προορισμό. Παρέχει επίσης, πληροφορίες για πιθανούς κινδύνους, όπως είναι η ύπαρξη κλειστών στροφών στη συνέχεια της διαδρομής.

Η εφαρμογή πλοήγησης δεν θα είναι διαθέσιμη σε ορισμένες χώρες. Σε ορισμένες χώρες δεν παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τα όρια ταχύτητας, την κίνηση κ.λπ. Τα όρια ταχύτητας ενδέχεται να μην ενημερώνονται εγκαίρως και είναι πιθανό να αλλάζουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση σχολείων ή εργοταξίων.

Το κοντέρ εμφανίζεται σε μια ξεχωριστή οθόνη LCD 3,2″, η οποία βρίσκεται επάνω από τη νέα οθόνη TFT 4,2″. Η δευτερεύουσα οθόνη είναι ευανάγνωστη, ενώ η απομάκρυνση των πληροφοριών από την οθόνη του συστήματος infotainment επιτρέπει ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Η απομάκρυνση του κοντέρ από την κεντρική οθόνη, επιτρέπει στον αναβάτη να αλλάζει λειτουργίες στην πολλαπλών θεμάτων οθόνη TFT. Παράλληλα, μπορεί να βλέπει την ταχύτητα και άλλες σημαντικές πληροφορίες, ανεξάρτητα από το μενού που θα επιλέξει στη νέα οθόνη TFT.

Το XMAX 300 Tech MAX διαθέτει μια ριζοσπαστική, νέα όψη, η οποία οφείλεται στη χαρακτηριστική διάταξη των προβολέων και των φώτων θέσης. Το σχήμα Χ, είναι μοναδικό σε αυτό το νέο μοντέλο. Η μοντέρνα εμφάνιση ταιριάζει απόλυτα με την ολοκαίνουρια εξωτερική σχεδίαση και χαρίζει στο μοντέλο του 2023 άμεσα αναγνωρίσιμη, φουτουριστική εμφάνιση που ξεχωρίζει από κάθε άλλο μοντέλο.

Το ανασχεδιασμένο πίσω φωτιστικό σώμα LED περιλαμβάνει φώτα πέδησης που σχηματίζουν το γράμμα X όταν ανάβουν. Περιλαμβάνει επίσης, ενσωματωμένα πίσω φλας που προσδίδουν ομοιογένεια και κομψή εμφάνιση. Τα νέα υψηλής ευκρίνειας μπροστινά φλας σχεδιάστηκαν ειδικά για εύκολη θέαση από τους διερχόμενους οδηγούς σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Νέα είναι η σέλα του νέου Yamaha XMAX 300 Tech MAX , για πιο άνετη οδήγηση και εύκολη πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος. Το σχήμα του μπροστινού μέρους της σέλας έχει αναθεωρηθεί, για να γίνει πιο ευχάριστη η οδήγηση στην κίνηση, όπου απαιτούνται συχνές στάσεις και εκκινήσεις.

Οι αναβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τον μεγάλο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα για να μεταφέρουν μικροαντικείμενα. Όταν το σκούτερ είναι σταθμευμένο, στον χώρο αποθήκευσης μπορούν να τοποθετηθούν 2 κράνη φουλφέις, συγκεκριμένων διαστάσεων και σχήματος.

Λεπτότερη και κοντύτερη, η νέου σχήματος σέλα συνέβαλε στη διατήρηση μικρών διαστάσεων σε αυτό το νέο μοντέλο.

Για ακόμα περισσότερη πολυτέλεια, το XMAX 300 Tech MAX διαθέτει αποκλειστική επένδυση σέλας από δερματίνη, καθώς και χρυσαφί ραφές.

Το ίδιο υψηλής ποιότητας υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και στα καλύμματα του καπακιού του χώρου αποθήκευσης, για αρμονία και ακόμα πιο έντονη αίσθηση πολυτέλειας. Επίσης, τα αλουμινένια μαρσπιέ σε συνδυασμό με την επένδυση της σέλας από δερματίνη, προσδίδουν αποκλειστικό χαρακτήρα στο Tech MAX.

Το νέο μοντέλο διατηρεί τον ίδιο ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα, ενώ για βελτιωμένη λειτουργία και μεγαλύτερη άνεση, οι μηχανισμοί που επιτρέπουν τη ρύθμιση σε χαμηλή και ψηλή θέση έχουν ανασχεδιαστεί. Επίσης, για ελαφρώς μειωμένο βάρος και βελτιωμένη ποιότητα, οι βραχίονες των καθρεπτών έχουν κατασκευαστεί από αλουμίνιο.

Για κορυφαία εμφάνιση, ορισμένα πλαστικά εξαρτήματα του XMAX 300 Tech MAX διαθέτουν ειδικό ημι-μεταλλικό γυαλιστερό φινίρισμα που ενισχύει το συνολικό στυλ και συμπληρώνει τα αποκλειστικά χρώματα.

Κύρια χαρακτηριστικά του Yamaha XMAX 300 Tech MAX

 • Ολοκαίνουριο στυλ: δυναμική εμφάνιση και υψηλή ποιότητα MAX
 • Έγχρωμη, πολλαπλών θεμάτων οθόνη infotainment TFT 4,2 ιντσών
 • Συνδεσιμότητα με smartphone
 • Σύστημα πλοήγησης Garmin*
 • Ταχύμετρο LCD 3,2 ιντσών
 • Αποκλειστικοί νέοι προβολείς LED σχήματος X και πίσω φως LED σχήματος X
 • Ανασχεδιασμένη σέλα με καλή εφαρμογή και εξαιρετική πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος
 • Επένδυση σέλας και καλύμματα καπακιού από δερματίνη
 • Μαρσπιέ αλουμινίου με νέο στυλ
 • Αποκλειστικό χρώμα Tech MAX
 • Ειδικό ημι-μεταλλικό γυαλιστερό φινίρισμα σε πλαστικά μέρη του σκούτερ.
 • Ψηλά τοποθετημένα μπροστινά φλας
 • Συνέχεια χαρακτηριστικών:
 • Ισχυρός και οικονομικός κινητήρας Blue Core 300 κ.εκ. προδιαγραφών EURO5
 • Πιρούνι τύπου μοτοσυκλέτας
 • Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
 • Σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί (Smart Key)
 • Χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα για 2 κράνη full-face**
 • Φώτα θέσης και φλας LED
 • Ανεμοθώρακας με δύο θέσεις ρύθμισης
 • Ρυθμιζόμενο τιμόνι
 • Πρίζα 12V
 • Μπροστινός τροχός 15 ιντσών, πίσω τροχός 14 ιντσών
 • Δισκόφρενα εμπρός και πίσω

(* Η εφαρμογή πλοήγησης δεν θα είναι διαθέσιμη σε ορισμένες χώρες. Σε ορισμένες χώρες δεν παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τα όρια ταχύτητας, την κίνηση κ.λπ. Τα όρια ταχύτητας ενδέχεται να μην ενημερώνονται εγκαίρως).

Yamaha XMAX 300

Όντας η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία Sport Scooter για την Ευρώπη, η Yamaha έχει ως πολιτική της, τη διάθεση της ευρύτερης σειράς μοντέλων σε κάθε πελάτη της.

Με την ίδια δυναμική νέα εξωτερική εμφάνιση, τους ριζοσπαστικούς προβολείς και το πίσω φως LED σε σχήμα X, καθώς και με διάφορες αναβαθμίσεις, όπως είναι το νέο σχήμα της σέλας και η βελτιωμένη αίσθηση στο φρενάρισμα, το νέο XMAX 300 είναι το ιδανικό όχημα για αναβάτες που αναζητούν ένα υψηλών προδιαγραφών Sport Scooter με μοναδική εμφάνιση, ισχυρή απόδοση, εξαιρετική αξία, καθώς και με το αυθεντικό DNA της σειράς MAX.

Οι αναβάτες του XMAX 300 μπορούν να διατηρούν την επαφή τους με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους σε κάθε διαδρομή, μέσω της νέας οθόνης LCD 4,3 ιντσών, η οποία συνδέεται με smartphone μέσω μιας νέας Μονάδας Ελέγχου Επικοινωνίας (CCU).

Στις πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνη περιλαμβάνονται η κατάσταση της μπαταρίας του τηλεφώνου, η κατάσταση της σύνδεσης, η αυτόματη ρύθμιση της ώρας, οι εισερχόμενες κλήσεις, οι αναπάντητες κλήσεις και τα μηνύματα που έχουν ληφθεί.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλές τεχνικές πληροφορίες που αφορούν στη λειτουργία του οχήματος, κάνοντας λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha και συνδέοντας το σκούτερ με το smartphone σας μέσω Bluetooth.

Οι αναβάτες μπορούν να δουν δεδομένα για την τελευταία θέση στάθμευσης, τη μέση κατανάλωση καυσίμου, την κατάσταση της μπαταρίας, το σέρβις/συντήρηση, τις δυσλειτουργίες, τις λεπτομέρειες της διαδρομής, την ταχύτητα, το χρόνο οδήγησης, τη γωνία κλίσης στις στροφές και για πολλά άλλα.

Η εύχρηστη εφαρμογή MyRide παρέχει στον αναβάτη του XMAX 300, τη δυνατότητα να ανατρέχει στις αγαπημένες του διαδρομές, να συγκρίνει τους χρόνους των διαδρομών του και να απολαμβάνει περισσότερο την οδήγηση.

Ειδικά χαρακτηριστικά του Yamaha XMAX 300

Νέα οθόνη LCD 4,3 ιντσών με συνδεσιμότητα smartphone

Η Μονάδα Ελέγχου Επικοινωνίας (CCU) επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες

Στάνταρ κάλυμμα σέλας και καλύμματα καπακιού

Μαρσπιέ από ανάγλυφο πλαστικό υλικό

Στάνταρ φινίρισμα στα εξωτερικά μέρη

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το XMAX 300 Tech MAX θα είναι διαθέσιμο στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha από τον Μάιο του 2023, ενώ το XMAX 300 θα είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο του 2023.

Χρώματα: Πράσινο βαθύ-πετρόλ (Dark Petrol), Μαύρο Ματ (Tech Black), Mπλε (Icon Blue), Γκρι (Sonic Grey).

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα Yamaha XMAX θα έχουμε σύντομα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X