fbpx

Yamaha XMAX 300: Περιμένουμε ανανέωση το 2023;

Επιτέλους ανανέωση;

Φαίνεται πως η Yamaha αποφάσισε ότι είναι καιρός να φρεσκάρει το πετυχημένο maxi scooter 300άρι της με μερικές αισθητικές πινελιές και λίγη παραπάνω τεχνολογία. Ένα πρωτότυπο Yamaha ΧΜΑΧ 300 με αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον … συνελήφθη να κάνει δοκιμαστικές βόλτες στην Ευρώπη

Το Yamaha XMAX 300 είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα και best seller σκούτερ της ιαπωνικής εταιρίας, μια σταθερή αξία που προτιμάται από πολύ κόσμο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα maxi scooter που καταφέρνει να καλύψει πολλές χρήσεις με άνεση και κομψότητα, με χώρους για τους αναβάτες και ευκολίες, αλλά και ποιότητα κατασκευής.

Θεωρείται πολύ σημαντικό μοντέλο γιατί βρίσκεται στους μεσαίους κυβισμούς των σκούτερ, στην ανταγωνιστική κατηγορία των 300αριών για αρκετά χρόνια, παραμένοντας, όμως χωρίς εξέλιξη, κάτι που κρίνεται πλέον αναγκαίο, αφού ο άμεσος ανταγωνισμός (βλ. Honda) έχει ανέβει στα 350 κυβικά εκτός των άλλων βελτιώσεων. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από το 2017 που παρουσιάστηκε, ως εξέλιξη του ΧΜΑΧ 250…

Μπορεί το πρωτότυπο ΧΜΑΧ 300 που πιάστηκε από φωτογραφικό φακό να είναι καλυμμένο από μαύρα πλαστικά φύλλα και αυτοκόλλητα,  κάτω από αυτά, όμως, διακρίνονται αισθητικές παρεμβάσεις, με μείωση των αιχμών του παρελθόντος, ίσως ακολουθώντας την τακτική των νέων ΝΜΑΧ 125/150.

Σίγουρα πάντως το βασικό χαρακτηριστικό σχήμα του ΧΜΑΧ δεν έχει – ορθά – αλλάξει, έτσι ώστε να παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο.

Αυτά που αναμένουμε ή θα θέλαμε να δούμε πάνω στο νέο Yamaha ΧΜΑΧ 300 ή 350 (κανείς δεν ξέρει ακόμα) θα ήταν πέρα από το αισθητικό φρεσκάρισμα, ένα βελτιωμένο πιρούνι, traction control, εξελιγμένη διασυνδεσιμότητα και, γιατί όχι, έναν δεύτερο δίσκο στον μπροστινό τροχό… εκτός των άλλων.

Φωτογραφίες: Ride Apart

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X