fbpx

KYMCO 2019: Με 5 νέα μοντέλα για φέτος

Χρώματα, σχήματα και προορισμοί

Το 2019 είναι μια ακόμα σημαντική χρονιά για την Kymco, που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την έρευνα, εξέλιξη και παρουσίαση νέων μοντέλων, τα οποία για φέτος θα είναι 5 τον αριθμό. Τα πέντε σκούτερ του 2019 θα καλύψουν κάθε κατηγορία και απαίτηση.

Πιστή στο εταιρικό sloganWin my Heart”, η Kymco φροντίζει κάθε χρόνο να προσφέρει scooter εξελιγμένα τεχνολογικά και να τα εξοπλίζει με εφαρμογές που κερδίζουν την εκτίμηση των αναβατών σε όλο τον κόσμο.

Οι νέες προτάσεις της Kymco αφορούν σε πέντε νέα μοντέλα με ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά το καθένα για την κατηγορία του. Κατασκευασμένα σε υπερσύγχρονα εργοστάσια και κάτω από τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές, στοχεύουν στη συνέχιση της πορείας της εταιρίας προς την κατάκτηση της κορυφής.

Η Kymco προσφέρει προϊόντα, που δίνουν λύσεις σε κάθε ανάγκη μέσα από την ποιότητα κατασκευής και την τεχνολογία. Η πλατφόρμα συνδεσιμότητας Noodoe είναι αυτή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για το 2019, με όλο και περισσότερα μοντέλα της εταιρίας να την προσφέρουν στο βασικό τους εξοπλισμό.

Kymco Agility+ 300i ABS Noodoe

Τo best seller της Kymco αποκτά κινητήρα 300cc και απευθύνεται σε όσους επιζητούν ευελιξία, δύναμη και υπερπλήρη εξοπλισμό σε ένα scooter πόλης με μεγάλους τροχούς.

Το Agility+ 300i είναι ένα τελείως νέο μοντέλο, πλούσια εξοπλισμένο και με κομψή σχεδίαση, και κινητήρα 276cc απόδοσης 23,2 ίππων. Είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να αποδίδει περισσότερη δύναμη σε χαμηλές και μεσαίες στροφές και να προσφέρει δυνατές επιταχύνσεις και ρεπρίζ.

Ο μεγάλος τροχός των 16 ιντσών μπροστά προσφέρει σταθερότητα, ενώ η χρήση αντίστοιχου 14 ιντσών πίσω αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, ο οποίος μπορεί και φιλοξενεί δύο κράνη, ένα ανοικτού τύπου (jet) και ένα κλειστού (fullface), όπως επίσης και μερικά μικροπράγματα.

Τα φωτιστικά σώματα είναι Full LED, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει μεγάλη ζελατίνα και διαφανείς προστατευτικές χούφτες στο τιμόνι. Στον στάνταρ εξοπλισμό του νέου Agility+ 300i υπάρχει η πλατφόρμα συνδεσιμότητας Noodοe, παροχή ρεύματος μέσω USB, καθώς και σύστημα εκκίνησης και πολλαπλών λειτουργιών χωρίς κλειδί (keyless).

Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι μεγάλη στα 13 λίτρα, κάτι που συνεπάγεται αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 300 χιλιόμετρα.

Kymco People S 300i Noodoe

Η πέμπτη γενιά των People ενισχύεται σε μια νέα κατηγορία κυβισμού που κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων αναβατών.

Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και αρκετοί που προέρχονται από το χώρο της μοτοσυκλέτας, επιζητώντας επιδόσεις, στιβαρότητα και τροχούς 16 ιντσών. Αν συγκρίνουμε το S 300 με το απερχόμενο GTi 300, θα δούμε πως πέραν της σχεδιαστικής ανανέωσης κρύβεται και πολλή δουλειά από τους μηχανικούς της Kymco, την οποία μαρτυρά το χαμηλότερο κατά 12 ολόκληρα κιλά βάρος (165kg από 177).

Ο σύγχρονος κινητήρας των 299cc αποδίδει 28,8 ίππους, με σχεδόν τετράγωνες διαστάσεις προκειμένου να επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών του. Κάθε μέρος του, κινούμενο ή μη, έχει σχεδιαστεί εκ νέου και για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά που μειώνουν στο ελάχιστο τις απώλειες. Έτσι, επιτυγχάνονται καλύτερες επιδόσεις ενώ η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Η κεφαλή είναι 4βάλβιδη και οι βαλβίδες παίρνουν την κίνησή τους από επικεφαλής εκκεντροφόρο με ρουλεμάν, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό μείωση των απωλειών τριβής της τάξης του 20 με 30% σε σχέση με άλλους κινητήρες αυτού του κυβισμού, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται αθόρυβη λειτουργία και μείωση κραδασμών. Συνολικά, ο κινητήρας G5-300cc εξασφαλίζει αυξημένη ιπποδύναμη πλησιάζοντας σε απόδοση αυτούς της μεγαλύτερης κατηγορίας των 350/400cc.

Το πλαίσιο του νέου S 300i είναι κατασκευασμένο στα μοτοσυκλετιστικά πρότυπα, με έμφαση στην ακαμψία και στην όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία με τις αναρτήσεις προκειμένου να αποσβένονται οι κραδασμοί. Τα όργανα διαθέτουν δύο ψηφιακές οθόνες LCD, με τη μία εξ αυτών να φιλοξενεί τις ενδείξεις του συστήματος Noodoe, το οποίο βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Στο βασικό εξοπλισμό όμως υπάρχουν και όλα όσα επιθυμεί ένας αναβάτης στην καθημερινότητά του, όπως θύρα USB, φώτα full LED, πλαϊνό και κεντρικό σταντ, ντουλαπάκι που κλειδώνει, γάντζος ανάρτησης αντικειμένων, αλλά και βαλιτσάκι top case στο χρώμα του σκούτερ.

Kymco AK550 55th Anniversary

Η Kymco γιορτάζει τα 55α γενέθλιά της με μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του κορυφαίου της μοντέλου AK 550. Το Limited Edition 55th Anniversary, όπως είναι το πλήρες όνομά του, θα παραχθεί σε 550 κομμάτια, όσα είναι δηλαδή και τα κυβικά του.

Και για να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ΑΚ, πέραν των χρωμάτων (Metallic Black, Burgundy Red) και των ειδικών λογότυπων «55», είναι εξοπλισμένο με πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της Ohlins! Και για να υπάρχει χρωματική ταύτιση, τα στελέχη του πιρουνιού έχουν βαφτεί με τη σειρά τους χρυσά.

To 55th Anniversary ξεχωρίζει επίσης και από τις χρωματικές πινελιές σε διάφορα σημεία, τις διαφορετικές μανέτες, τις λεπτομέρειες από αλουμίνιο και μια πλακέτα στο τιμόνι όπου αναγράφεται ο αριθμός του κάθε scooter. Και αν κάποιος ζητήσει το κάτι παραπάνω, τότε στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει μέχρι και τελικό εξάτμισης με την υπογραφή της Akrapovic.

Kymco XTown CT 125 CBS

Το αρκτικόλεξο “CT” προέρχεται από τη λέξη “City” και φανερώνει τις διαθέσεις του νέου X-Town για κυκλοφορία την πόλη χωρίς συμβιβασμούς. Το πρόγραμμα ανανέωσης και εμπλουτισμού της γκάμας της Kymco συνεχίζεται σε αμείωτο ρυθμό, εντάσσοντας από το 2019 ένα ακόμα premium μοντέλο στην οικογένεια των 125.

Το νέο X-Town CT 125 φέρνει νέο σχεδιαστικό αέρα σε μια κατηγορία που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ευρωπαϊκές αγορές. Η βασική διαφορά του από το γνωστό Χ-Town έγκειται στην ύπαρξη επίπεδου δαπέδου, που βολεύει τόσο στο “ανέβα-κατέβα” από τη σέλα όσο και στη μεταφορά μικρών ή μεγαλύτερων αποσκευών ανάμεσα στα πόδια του οδηγού. Όμως, είναι η εμφάνιση αυτή που κάνει ένα βήμα μπροστά, στηριζόμενη στη χαρακτηριστική εταιρική εικόνα των mega-scooter πολυτελείας  της Kymco.

Ο όγκος του φέρινγκ είναι μεγάλος και μαζί με τη ζελατίνα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν την προστασία που απαιτείται στη συγκεκριμένη κατηγορία των πολυτελών scooter μικρού κυβισμού.

Το μοντέρνο στυλ του CT 125 τονίζεται από τα νέα full LED φωτιστικά, τη σέλα δύο επιπέδων, τα μεγάλα αναδιπλούμενα μαρσπιέ και τις ευμεγέθεις αεροδυναμικές χειρολαβές για τη στήριξη του συνεπιβάτη. Ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος κλειστού τύπου (fullface), ενώ η παροχή ρεύματος (θύρα USB) βρίσκεται σε άμεσα προσβάσιμο σημείο πάνω στο τιμόνι.

Ο κινητήρας του CT είναι τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 125cc, με 4 βαλβίδες και έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής. Η απόδοσή του είναι στην κορυφή της κατηγορίας, σίγουρα δεν βρίσκεις εύκολα στην αγορά scooter 125 με 15 ίππους. Τα όργανα προέρχονται από τη σειρά X-Town 125/300 και απαρτίζονται από αναλογικά στροφόμετρο – ταχύμετρο και μια οθόνη LCD ανάμεσά τους.

Ο εξοπλισμός ξεφεύγει από τα στάνταρ της κατηγορίας, περιλαμβάνοντας έως και ρυθμιζόμενες μανέτες. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ βρίσκεται στα 10,5 λίτρα, το οποίο μεταφράζεται σε αυτονομία που εύκολα μπορεί να ξεπεράσει τα 300 χιλιόμετρα.

Kymco Like S 125

Ένα ακόμα μοντέλο “S” από την Kymco, αυτή τη φορά οι σπορ καταβολές αφορούν στο πλέον κλασικό σε εμφάνιση scooter της εταιρείας.

Το 2017 είχαμε το ριζικά αναβαθμισμένο Like ΙΙ 125i και από το 2019 η προσθήκη του γράμματος S θέλει να τονίσει έναν περισσότερο νεανικό χαρακτήρα.

Και για να το πετύχουν αυτό, οι Ιταλοί σχεδιαστές του R&D της Kymco άλλαξαν τα full Led φωτιστικά σώματα, τοποθέτησαν μια «κοντύτερη» σε μήκος σέλα, επανασχεδίασαν χειρολαβές συνεπιβάτη και κάλυμμα εξάτμισης, όπως επίσης έβαψαν το μοντέλο σε ένα μαύρο ματ χρωματισμό που ενισχύει τη σπορ φιλοσοφία του εργοστασίου.

Στο πνεύμα ενός modern classic χαρακτήρα, το νέο Like S σκοπεύει να προσεγγίσει ένα ολοένα αυξανόμενο κοινό και να προσελκύσει αναβάτες που δεν κάνουν συμβιβασμούς όσον αφορά στις επιλογές τους.

O τετράχρονος κινητήρας τεχνολογίας G5-ECO των 125cc και 11,5Hp, διαθέτει τετραβάλβιδη κεφαλή με 1 ΕΕΚ και συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro4. Η κατασκευή του έχει γίνει με γνώμονα την αθόρυβη λειτουργία, την ελαχιστοποίηση των τριβών και τη μειωμένη κατανάλωση.

Το ατσάλινο πλαίσιο με τη διπλή ραχοκοκαλιά διαθέτει ενισχύσεις στα σημεία καταπόνησης και η τεχνολογία S.S.C. που έχει εφαρμοστεί στην κατασκευή του εγγυάται αυξημένη στιβαρότητα και σταθερότητα. Παράλληλα, επιτρέπει την τοποθέτηση του δοχείου καυσίμου χαμηλά στο δάπεδο, με διπλό κέρδος σε ευχρηστία και οδική συμπεριφορά.

Αφενός γιατί η τάπα πλήρωσης βρίσκεται χαμηλά στην ποδιά και δεν απαιτείται άνοιγμα της σέλας σε κάθε ανεφοδιασμό και αφετέρου γιατί το χαμηλό κέντρο βάρους προσδίδει στο scooter ευκολότερο και ασφαλέστερο χειρισμό. Επιπρόσθετο κέρδος είναι και η σημαντική αύξηση του χώρου κάτω από τη σέλα, που μπορεί να δεχθεί ένα κράνος και μικροαντικείμενα.

Τα ψηφιακά όργανα εντυπωσιάζουν με τις προδιαγραφές τους, προσφέροντας τρεις οθόνες LCD με ταχύμετρο, στροφόμετρο, στάθμη καυσίμου, χιλιομετρητές, ώρα, θερμοκρασία περιβάλλοντος και τάση μπαταρίας.

Στο ντουλαπάκι για μικροαντικείμενα -που κλειδώνει- υπάρχει και παροχή USB για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και ο γάντζος ανάρτησης αντικειμένων στην ποδιά.

Ρετρό εμφάνιση, σπορ χαρακτηριστικά και ευχρηστία πάνε μαζί σε ένα scooter πόλης, που επιπρόσθετα διαθέτει προσεγμένο φινίρισμα και εντυπωσιακή για την κατηγορία ποιότητα κατασκευής.

Περισσότερες πληροφορίες: Μοto Trend, Βρυούλλων 56 & Εθν. Οδός Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα, τηλ 210 25 85991-2,  www.kymco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ