fbpx

KYMCO AK 550, 55th Anniversary: Εορταστικό Limited Edition

Δώρο γενεθλίων

Mε μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του κορυφαίου της σκούτερ Kymco AK 550 γιορτάζει η Kymco τα 55ά γεννέθλιά της. Πεντακόσια πενήντα κυβικά, πεντακόσια πενήντα επετειακά σκούτερ…

Χρώματα που παραπέμπουν σε προϊόν υψηλής αξίας: μαύρο μεταλλικό και μπορντώ ματ σατινέ (Metallic Black και Burgundy Red) με λεπτομέρειες και ειδικά σήματα που το διαφοροποιούν από ένα ΑΚ 550 σειράς.

Το Kymco AK 550 Limited Edition 55th Anniversary όπως είναι το πλήρες όνομά του έχει στον στάνταρ εξοπλισμό ένα αμορτισέρ της Ohlins για την οπίσθια ανάρτηση. Τα στελέχη επίσης του ανάποδου πιρουνιού είναι ανωδιωμένα σε χρυσό χρώμα.

To AK 550 Limited Edition 55th Anniversary, πλήρες εξοπλισμού, πέρα από χρωματικές πινελιές σε διάφορα σημεία και κομμάτια, όπως και σήματα, φιλέτα, γραμμές, διαφορετικές μανέτες, κάλυμμα τρόμπας φρένου, κλπ, φοράει και μια πλακέτα στο τιμόνι που θα αναγράφεται ο αριθμός του κάθε σκούτερ (πχ 7 από 550). Προαιρετικά θα μπορεί να παραδοθεί το σκούτερ και με τελικό εξάτμισης Akrapovic.

To πλαίσιο του premium σκουτερ της Kymco είναι δύο δοκών, περιμετρικό φτιαγμένο από αλουμίνιο που πετυχαίνει την επιθυμητή ακαμψία, κρατώντας χαμηλά το βάρος (230 κιλά γεμάτο).

To ύψος σέλας είναι στα 785 mm και όταν ανοιχτεί από τον κεντρικό διακόπτη αποκαλύπτει έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο που χωράει ένα φουλφέις κράνος και ένα ακόμα ανοικτό κράνος (jet). Oι συνολικές διαστάσεις του Kymco ΑΚ 550 είναι: μήκος 2.165, πλάτος 795 και ύψος 1.400mm.

Ο κινητήρας του Kymco AK 550 (διαβάστε τη δοκιμή του εδώ) είναι δικύλινδρος σε σειρά, με 8βάλβιδη κεφαλή, υγρόψυκτος με ψεκασμό και έχει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής. Ο κυβισμός φτάνει τα 550,4cc και η ιπποδύναμη είναι 53,4 ίπποι στις 7.500 rpm.

Η ροπή φτάνει τα 5,5 kgm, στις 5.500 rpm. Η τελική μετάδοση στον πίσω τροχό γίνεται με τραπεζοειδή ελαστικό ιμάντα, αφού πρώτα περάσει η δύναμη από έναν φυγοκεντρικό συμπλέκτη τύπου CVT.

To ρεζερβουάρ χωράει 15 λίτρα, έτσι ώστε να πετυχαίνει το Kymco ΑΚ 550 μεγάλη αυτονομία,

Ο κινητήρας δίνει στον αναβάτη επιλογή χαρτογράφησης μέσω διακόπτη στο τιμόνι (αριστερό άκρο), έτσι ώστε να διαλέγει μεταξύ της “πιο ήρεμης” και της “πιο άγριας” απόδοσης. Τα προγράμματα ονομάζονται “Full Power” και “Rain Mode”.

H τοποθετημένη υπο κλίση φιμέ ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη σε δύο θέσεις, ενώ ρυθμιζόμενα είναι και τα μαξιλαράκια της σέλας χωρίς την χρήση εργαλείων.

Το μεταξόνιο φτάνει τα επίπεδα της κατηγορίας των μεγάλων maxi scooter στα 1.580mm. Τα φώτα είναι μπροστά και πίσω LED και στα όμορφα και πλήρη όργανα υπάρχει και ένδειξη πίεσης των ελαστικών.

Τα φρένα είναι της ιταλικής Brembo. Oι δυο μπροστινοί δίσκοι είναι πλευστοί διαμέτρου 280 χιλιοστών με τη δαγκάνα των 2 εμβόλων ακτινικά τοποθετημένη. Ο πίσω δίσκος είναι διαμέτρου 260 χιλιοστών.

Το πιρούνι είναι αντεστραμμένο με καλάμια διαμέτρου 41 mm, ενώ στην πίσω ανάρτηση υπάρχει μονό αμορτισέρ οριζόντια τοποθετημένο, ορατό στην αριστερή πλευρά του scooter. Το περίτεχνα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ψαλίδι είναι τύπου μοτοσυκλέτας.

Οι τροχοί του Kymco ΑΚ 550 είναι 15 ιντσών και οι διαστάσεις τους είναι 120/70 μπροστά και 160/70 πίσω με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι της Metzeler.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ