fbpx

KYMCO LIKE S 125, 2019: Ρετρό και σπορ

Οι πινελιές που κάνουν τη διαφορά

Μια αισθητική άσκηση για το πως ένα ρετρο-μοντέρνο σκούτερ μπορεί να γίνει σπορ με μια γερή δόση ματ χρώματος: το Kymco Like S 125 είναι η σπορ έκδοση του γνωστού μας Like ΙΙ και είναι ένα ακόμα νέο σκούτερ της ταϊβανέζικης εταιρίας για το 2019.

To Kymco Like II 125i CBS είναι ένα από κομψά σκούτερ κλασικών γραμμών που κυκλοφορούν στην αγορά, που δείχνουν αμέσως πως πίσω από τη σχεδίασή τους κρύβονται Ιταλοί.

Μικρών διαστάσεων, φτιαγμένο για κίνηση στην πόλη και ζόρικες κυκλοφοριακές συνθήκες, με 12άρηδες τροχούς και δισκόφρενα στον μπροστινό και τον πίσω τροχό (220mm και 200 αντίστοιχα και CBS) το Like φανερώνει με μιας τις επιρροές στην αισθητική του που προέρχεται από τη δεκαετία του ’60 και του ’70.

Το Like S 125 είναι εφοδιασμένο με τετράχρονο, αερόψυκτο κινητήρα με 4 βαλβίδες, ιπποδύναμης 11,2 ίππων στις 8.500 rpm και έχει βάρος 120 κιλών.

Κοίλη μπροστά η ποδιά, “γωνιώδη” τα πλαϊνά-πίσω καπάκια και η καλαίσθητη σέλα δημιουργούν ένα φιλικό στο μάτι σύνολο που αρέσει στους περισσότερους.

Για το 2019 η Kymco κάνει το Like της “S”, πιο σπορτίβικο με δυο πινελιές και μερικά ξανασχεδιασμένα τμήματα. Βάφει το σύνολο των πλαστικών γκρι ματ, ένα χρώμα που γενικά υποβιβάζει το design – κάνοντάς τα scooter πολύ διακριτικά – ενώ αντιθέτως στην περίπτωσή μας καταφέρνει να το αναδείξει.

Μόνο η καρίνα, κάτω από το επίπεδο, βολικό δάπεδο είναι ασημένια ματ, “ξεκολλώντας” από το υπόλοιπο γκρι ματ, ενώ αλλαγμένα είναι τα σήματα στην ποδιά και τα πλαϊνά καπάκια. Επίσης έχει αλλάξει σχήμα και κάλυμμα, η δίχρωμη σέλα και το προφυλακτικό-καπάκι της εξάτμισης.

Οι μπότες του πιρουνιού είναι βαμμένες μαύρες για να ταιριάζουν με τις μαύρες ζάντες με το γυαλισμένο φιλέτο στην περιφέρειά τους, που είναι από μόνες τους αρκούντως σπορτίφ.

Νέο είναι το σχήμα του – σχεδόν – ορθογώνιου προβολέα, που διαφοροποιείται από το πιο κλασικό σχήμα που είχε πριν, ενώ επανανασχεδιασμένα είναι και τα πλαστικά καπάκια του τιμονιού με δυο τυφλές “εισαγωγές” στα άκρα του, ενώ πάνω από τα όργανα υπάρχει ένα μικρό μαύρο τμήμα.

Εκτός από το χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες το Kymco Like S 125 του 2019 θα κυκλοφορήσει και σε άλλα αποκλειστικά νέα χρώματα.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ