fbpx

Scooter Rally Αντοχής 2022: Έρχεται στα τέλη Μαΐου

Επανέρχεται το ράλι αντοχής σκούτερ

Το Scooter Rally Αντοχής επανέρχεται για 6η χρονιά, με τους αναβάτες να καλούνται να ολοκληρώσουν μια χιλιομετρική απόσταση 300-350 χλμ. για τον μονοήμερο αγώνα ή 450-500 χλμ για τον διήμερο αγώνα, στα τέλη Μαΐου.

Το Scooter Rally Αντοχής οργανώθηκε για 1η φορά τον Μάιο του 2015 στην Αττική και εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο θεσμό για όλους τους αναβάτες σκούτερ αλλά και μοτοσυκλετών.

Διεξάγεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ώστε οι συμμετέχοντες, οδηγώντας το σκούτερ ή τη μοτοσυκλέτα τους, να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της χώρας αλλά και να νιώσουν την απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση μακριά από τη ρουτίνα της πόλης και της καθημερινότητας.

Κατά τη διάρκεια του “αγώνα – οδοιπορικού”, αναπτύσσεται η ομαδικότητα και η συντροφικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ στο τέλος οι περισσότεροι νιώθουν σαν να γνωρίζονται από καιρό, έχοντας βοηθήσει ο ένας τον άλλο σε διάφορα απρόοπτα όπως αναγνώριση σωστής πορείας ή βοήθεια σε τυχόν τεχνικό πρόβλημα.

Η φετινή διαδρομή είναι σχεδιασμένη από την διοργάνωση και απαιτεί οδήγηση περίπου 8-10 ώρες, κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, με ασφάλεια και φυσικά ακολουθώντας τον Κ.Ο.Κ.

Το Scooter Rally Αντοχής δημιουργήθηκε με στόχο:

  • Να ενώσει μοτοσυκλετιστικές παρέες
  • Να ενώσει μοτοσυκλετιστικά club και forum
  • Να ενώσει ανθρώπους με διαφορετική οδηγική εμπειρία
  • Να ενώσει αναβάτες διαφορετικών δικύκλων τόσο σε φιλοσοφία όσο και σε κυβικά

Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να σημειωθεί, ότι το Scooter Rally Αντοχής ΔΕΝ είναι αγώνας ταχύτητας και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε αγωνιζόμενος. Στόχος είναι η συλλογή βαθμών, ολοκληρώνοντας τα ζητούμενα από τη διοργάνωση και μόνο, που μπορεί να φέρει κάθε αγωνιζόμενο στην 1η θέση της κατάταξης.

Αναβάτες με “ταξιδιωτικές ανησυχίες”, αντοχές και διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση, καλούνται να ολοκληρώσουν μια χιλιομετρική απόσταση 300-350 χλμ για μονοήμερο αγώνα ή 450-500 χλμ για διήμερο αγώνα, οδηγώντας επί περίπου 8-10 ώρες κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, με ασφάλεια και φυσικά ακολουθώντας πάντα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στο Scooter Rally Αντοχής οι συμμετέχοντες συλλέγουν βαθμούς με τρεις τρόπους:

  • Βγάζοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες που έχουν ζητηθεί από την διοργάνωση.
  • Παίζοντας σε παιχνίδια που έχουν ορισθεί στη διάρκεια της διαδρομής.
  • Απαντώντας σε γρίφους που έχουν σχέση με όλη αυτή την περιπέτεια.

Στην κατηγορία “Ατομικό”, ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι ο νικητής του Scooter Rally Αντοχής.

Στην κατηγορία “Ομαδικό” (από 3 σκούτερ ή μοτοσυκλέτες και άνω), η ομάδα που θα συγκεντρώσει τον υψηλότερο μέσο όρο της βαθμολογίας των μελών της θα είναι η νικήτρια και θα κερδίσει και το έπαθλο της κατηγορίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αναβάτες σκούτερ ή μοτοσυκλέτας με δίπλωμα οδήγησης, ανεξαρτήτως μάρκας, τύπου ή κυβισμού.

Συνειδητοποιημένοι ταξιδιάρηδες έως και αρχάριοι, άντρες και γυναίκες με συνεπιβάτη ή χωρίς που θέλουν να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και «αντοχές» οδηγώντας το δίτροχό τους είναι δεκτοί.

Το 6ο Scooter Rally Αντοχής, εφέτος μετακομίζει στην πανέμορφη Φωκίδα, με την εκκίνηση να δίνεται από την Ταβέρνα Ομφαλός (www.taverna-omfalos.gr) στο 5ο χλμ Εθνικής Οδού Δελφών – Αράχωβας στις 28 Μαΐου 2022 στις 10:30 ακριβώς.

Η διανυκτέρευση της 1ης μέρας θα γίνει στην Ερατεινή Φωκίδας απ’ όπου θα γίνει και η εκκίνηση της 2ης μέρας στις 09:30 ακριβώς.

Ο τερματισμός του 6ου Scooter Rally Αντοχής θα γίνει στην Ιτέα Φωκίδας (μπροστά στην καφετέρια “Sofita”. 28ης Οκτωβρίου 109 Παραλία Ιτέας) στις 29 Μαΐου 2022.

Στον τερματισμό θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα, ενώ λίγες μέρες αργότερα, μετά την καταμέτρηση των βαθμών των αγωνιζομένων στο Ατομικό και στο Ομαδικό θα γίνει εκδήλωση απονομής των κυπέλλων, των επάθλων και των μεγάλων δώρων που εξασφαλίζει η διοργάνωση κάθε χρόνο για τους νικητές.

Τον φετινό “αγώνα-οδοιπορικό”, υποστηρίζουν δυναμικά με την παρουσία τους δυο νέες “μοτοσυκλετιστικές και όχι μόνο παρέες”. Το «Μοτοφιλαράκια μια βόλτα… μια παρέα» και «Φίλοι του Scooter Rally Αντοχής», αποδεικνύοντας με την συμμετοχή τους ότι η δημιουργική συνεργασία μόνο θετικά αποτελέσματα φέρνει και βοηθάει έτσι ώστε όλοι να περνάμε καλά.

Το 6ο Scooter Rally Αντοχής θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ