fbpx

SCOOTER RALLY 2018: Βόλτα… αντοχής

Μυστήριο στα Δρακόσπιτα της Εύβοιας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Scooter Rally Αντοχής, μια βόλτα πολλών χιλιομέτρων για σκούτερ και μοτοσυκλέτες. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το τέλος της εβδομάδας.

Το Scooter Rally Αντοχής οργανώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2015 στην Αττική και σύντομα έγινε πιο δημοφιλές προσελκύοντας αναβάτες σκούτερ αλλά και μοτοσυκλετών.

Διεξάγεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της χώρας αλλά και να νιώσουν την απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση μακρυά από τη ρουτίνα της πόλης και της καθημερινότητας.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ολοκλήρωσουν μια χιλιομετρική απόσταση σχεδιασμένη από τους οργανωτές οδηγώντας περίπου 8-10 ώρες κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, με ασφάλεια και φυσικά ακολουθώντας τον Κ.Ο.Κ.

Οι συμμετέχοντες διακρίνονται ή κερδίζουν, συλλεγοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην εκάστοτε κατηγορία:

  • Βγάζοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες που έχουν ζητηθεί από την διοργάνωση
  •  Παίζοντας σε παιχνίδια που έχουν ορισθεί στην διάρκεια της διαδρομής
  • Απαντώντας σε γρίφους που έχουν σχέση με όλη αυτή την περιπέτεια

Όλοι οι νόμιμοι οδηγοί ή μοτοσυκλέτας, ανεξαρτήτως μάρκας, τύπου ή κυβισμού έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Συνειδητοποιημένοι ταξιδιάρηδες έως και αρχάριοι, που θέλουν να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και αντοχές τους. » οδηγώντας το δίτροχό τους είναι δεκτοί.

Το Scooter Rally Αντοχής μετακομίζει φέτος στην Εύβοια και έχει σαν στόχο

  • να ενώσει Μοτοσυκλετιστικές παρέες
  • να ενώσει Μοτοσυκλετιστικά club και forum
  • να ενώσει Ανθρώπους με διαφορετικές οδηγικές εμπειρίες
  • να ενώσει Αναβάτες διαφορετικών δικύκλων τόσο σε φιλοσοφία όσο και σε κυβικά

Κατά τη διάρκεια του “αγώνα – οδοιπορικού”, αναπτύσεται η ομαδικότητα και η συντροφικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ στο τέλος οι περισσότεροι νοιώθουν σαν να γνωρίζονται από καιρό, βοηθουν ο ένας τον άλλο σε απρόοπτα όπως αναγνώριση σωστής πορείας, βοήθεια σε τυχόν τεχνικό πρόβλημα, κ.α.

Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να σημειωθεί, ότι το και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε αγωνιζόμενος. Η συλλογή βαθμών, ολοκληρώνοντας τα ζητούμενα από τη διοργάνωση και μόνο αυτό, μπορεί να φέρει κάθε αγωνιζόμενο στην 1η θέση της κατάταξης.

Υποστηρικτές: Scooter Club Hellas, Tmax Ηellas, Free Motor Biker

Η εκκίνηση του Scooter Rally Αντοχής θα δοθεί από την Πλατεία της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα στις 27 Μαΐου στις 8:30 το πρωί (οι φίλοι από την Εύβοια θα πάρουν εκκίνηση από το λιμάνι στα Ν. Στύρα)

Ο τερματισμός του θα γίνει στο λιμάνι του Ωρωπού. (Οι φίλοι από την Εύβοια θα τερματίσουν στο λιμάνι της Ερέτριας).

Στον τερματισμό θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά και διπλώματα, ενώ λίγες μέρες αργότερα – μετά την καταμέτρηση των βαθμών των αγωνιζομένων στο ατομικό και το ομαδικό – θα γίνει εκδήλωση απονομής των κυπέλλων, των επάθλων και των μεγάλων δώρων που εξασφαλίζει η διοργάνωση κάθε χρόνο για τους νικητές.

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ