fbpx

Lexmoto: Μια “άγνωστη”, βρετανική εταιρία σκούτερ… φαινόμενο!

Στη Μεγάλη Βρετανία την ξέρουν όλοι!

Παγκοσμίως άγνωστη η εταιρία σκούτερ Lexmoto, η οποία διαπρέπει όμως στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Ας δούμε πώς το κατάφερε αυτό.

Έχει γίνει αρκετά συνηθισμένο τοπικές εταιρίες σε διάφορες χώρες να μετονομάζουν μοντέλα κινεζικών εταιριών, βάζοντας το δικό τους σήμα.

Ισχύει στην Ελλάδα, ισχύει και σχεδόν παντού, ισχύει και στη Μ. Βρετανία.

Σε όποια χώρα κι αν κοιτάξουμε, σχεδόν πάντα υπάρχει κι ένα άγνωστο όνομα για τους “απλούς, εξωτερικούς παρατηρητές”, που δεν έχουν γνώση της τοπικής αγοράς.

Αυτό που συμβαίνει, όμως, στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδόν δεν έχει προηγούμενο.

Η εταιρία Lexmoto, η οποία ακολουθεί το δόγμα που οι ίδιοι οι άνθρωποί της ονομάζουν “Chinese-built, UK marketed” (φτιαγμένα στην Κίνα με βρετανικό μάρκετινγκ) κατάφερε να ανεβάσει ένα πενηντάρι σκούτερ στην πρώτη θέση των εγχώριων πωλήσεων το 2019, ξεπερνώντας ακόμα και τη Honda και το δημοφιλές PCX 125!

To μεγαλύτερο πλεονέκτημα των σκούτερ (υπάρχουν και μικρές μοτοσυκλέτες κάτω από το συγκεκριμένο brand) της Lexmoto είναι φυσικά η τιμή και όταν μιλάμε για κινέζικης κατασκευής 50άρι η τιμή απόκτησής του τότε (το 2019) βρισκόταν κοντά στις 1.000 λίρες. Σημαντικό για έναν λαό ο οποίος κι αυτός γενικά προσέχει ιδιαίτερα το θέμα της τιμής.

Πώς γίνεται όμως μια άγνωστη εταιρία να πετυχαίνει ένα τέτοιο μεγάλο κατόρθωμα; Μα μέσω της καλής δουλειάς. Με οργάνωση και σεβασμό στον πελάτη/καταναλωτή, την εξυπηρέτησή του όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα ή ψάχνει για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δίτροχό του, αλλά και επάρκεια σε ανταλλακτικά, εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών της εταιρίας, και ειδικευμένα συνεργεία, εκτός των άλλων.

Lexmoto Apollo 125

Η παλιά, καλή συνταγή: όποιος κάνει προσεκτική δουλειά, συστηματικά και με μεράκι, δύσκολα αποτυχαίνει.

Κάτι παρόμοιο έχει κάνει και η Lexmoto, η οποία, με έδρα της το Exeter στη Νότια Αγγλία, δραστηριοποιείται στο χώρο από τα μέσα της δεκαετίας του 2010 και έκτοτε έχει κερδίσει έξι διακρίσεις στον τομέα της.

[wp_bannerize group=”home_down”

Ήδη από το 2016 έγινε η εταιρία με τις καλύτερες πωλήσεις στα 50 και 125 κυβικά στη Μ. Βρετανία με παραπάνω από 10.000 ετήσιες πωλήσεις!

Αυτή τη στιγμή στη γκάμα της διαθέτει έντεκα σκούτερ κυβισμών από 50 μέχρι 125 κυβικά εκατοστά και τιμές από 1.500 λίρες μέχρι 2.500 για τα συμβατικά μοντέλα και μέχρι 3.500 ευρώ για τα ηλεκτρικά.

Παράλληλα, υπάρχει και γκάμα μοτοσυκλετών μικρού κυβισμού, ενώ λόγω του διευρυμένου δικτύου και της τεχνογνωσίας, η Lexmoto ανέλαβε και την αντιπροσώπευση των μοτοσυκλετών της Voge (Loncin), αλλά και τα ηλεκτρικά σκούτερ της Yadea στο Η. Βασίλειο.

Θα κλείσουμε με τη δήλωση της Lexmoto που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην επίσημη ιστοσελίδα της και λέει:

Εδώ στη Lexmoto, θεωρούμε ότι κοιτάζουμε μπροστά και είμαστε μια τίμια εταιρία. Αντί να προσπαθήσουμε να αποπροσανατολίσουμε τους πελάτες μας, κρύβοντας τη χώρα κατασκευής των διτρόχων μας, αποφασίσαμε να αναλάβουμε και να διορθώσουμε τα προβλήματα που κάποτε συνδέονταν με τις Κινέζικες μοτοσυκλέτες”.

Τίμιο και απ’ ό,τι φαίνεται αποδείχθηκε σωστή επιλογή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ