fbpx

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ: Italjet Roller Craft 50, 2008

Γυμνός βάτραχος

Εκεί που τα καρτούν, τα έντομα, και ο κόσμος της Pixar συναντά τα σκούτερ, τότε δημιουργείται το εκκεντρικής εμφάνισης, μοναδικής ασχήμιας, συμπαθέστατο κατά τ’ άλλα… Italjet Roller Craft 50.

Σχεδόν μια δεκαετία έχει περάσει από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στο σύμπαν των σκούτερ το Italjet Roller Craft 50, αλλά το αποτύπωμά του δε λέει να ξεχαστεί. Από αυτούς που το είδαν και δεν το ξέχασαν ποτέ. Λίγοι το είδαν, ακόμα λιγότεροι το θυμούνται.

Το Roller Craft 50, δια χειρός Tartarini και ιδρυτή της ιταλικής εταιρίας, παρουσιάστηκε το 2008. Εντυπωσίασε πολλούς από το κοινό αρνητικά και άλλους τόσους θετικά, για την τόλμη της σχεδίασής του. Το ιδιόμορφο 50άρι, έφερε την τυπική φιλοσοφίας της Italjet: “τα κάνουμε όλα, διαφορετικά από τους υπόλοιπους”.

Από που να αρχίσεις; Από το σωληνωτό πλαίσιο που διατρέχει όλο το σκούτερ απ’ άκρο-σ’άκρο, όπως κανένα άλλο στον κόσμο; Από το μούτρο με το ρύγχος και τους προβολείς “μάτια” στην κορυφή του, το γυμνό τιμόνι και το μεγάλο επίπεδο δάπεδο;

Δείτε τη στήριξη της σέλας και το ελατήριο στο πίσω της μέρος, που μπήκε εκεί να να προσφέρει περισσότερη άνεση στους επιβαίνοντες.

Κινητήρας του Italjet Roller Craft 50 ήταν ένας δίχρονος, αερόψυκτος 50 κυβικών ο οποίος ήταν πολύ εύκολα προσβάσιμος με την αφαίρεση δυο πλαστικών καπακιών. Οι τροχοί ήταν 13 ιντσών, το πιρούνι συμβατικό και στον μπροστινό τροχό υπήρχε δισκόφρενο με δαγκάνα δύο εμβόλων.

To Italjet Roller Craft 50 στο ντεμπούτο του (φωτο scooter-station.com)

Όταν κάποτε σε αυτό τον σκουτερό-κοσμο θα έχουν καθιερωθεί σαν ιδιαίτερη κατηγορία τα “εξωσκελετικά” σκούτερ – αυτά με το εμφανές πλαίσιο – να θυμηθείτε ότι αυτή την “προφητεία” την είχατε διαβάσει πρώτη φορά στο Scooternet.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X