fbpx

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ: DF50STT, Το μπερδεμένο μοτο-σκούτερ

Διασκέδαση – και γέλιο – χωρίς όρια

Πάνω που νομίζαμε ότι τα έχουμε δεί όλα… πέσαμε πάνω στο DF50STT. Χωρίς όνομα εταιρίας μόνο με τον κωδικό του. Το DF50STT φτιάχνεται στην Κίνα και πωλείται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φτηνά; Σχετικά φτηνά.

Το DF50STT είναι μια ανάμιξη μοτοσυκλέτας, σκούτερ και του Honda MSX… Θυμίζει ψευδοεντούρο και μάλιστα ιδιόμορφο ψευδοεντούρο, με τεράστια πλαστικά καπάκια, που κάθε άλλο παρά σε σκούτερ ταιριάζουν.

Το ενδιαφέρον στο DF50STT είναι ότι ο κινητήρας/ψαλίδι/ανάρτηση είναι εκτεθειμένος και τοποθετημένος πολύ πίσω στην κατασκευή, κάνοντας το μεταξόνιο πολύ μακρύ.

Μακριά επίσης, με τελικό που νομίζεις ότι προέρχεται από 250άρι, είναι και η εξάτμιση.

Eνδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η πέτρα που έχει βάλει ο φωτογράφος κάτω από το πλαϊνό στάντ, για να μη γέρνει πολύ το σκούτερ στις φωτογραφίες…

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος, μονοκύλινδρος 49.4cc με αυτόματη μετάδοση, με ταμπούρο στον πίσω τροχό και δισκόφρενο στον μπροστινό.

Το πιρούνι, όπως λέει εταιρία, “είναι ελαφρύ, αγωνιστικό και συμβατικό”, ενώ όλοι βλέπουμε στις φωτογραφίες ότι πρόκειται για ανάποδο πιρούνι. Βέβαια, να μου πεις ότι αν το αναποδογυρίσεις, τότε γίνεται συμβατικό… Μάλλον κάπως έτσι πρέπει να μπερδεύτηκε ο συγγραφέας του διαφημιστικού κειμένου του DF…κάτι.

Οι τροχοί είναι φαρδιοί και διαμέτρου 13 ιντσών, αλλά καλύτερα ας αφήσουμε τους ανθρώπους που το πουλάνε στην Αμερική να μας πούν δυο λόγια για αυτό…

Το DF50STT ταιριάζει περίφημα με τα δύσκολα μονοπάτια ή για εξερευνήσεις όλη μέρα σε διαδρομές εκτός δρόμου (!). Πολλά από τα προϊόντα που πουλάμε φτιάχνονται στη Honda και σε άλλους διάσημους κατασκευαστές. Γιατί να μην διασκεδάσετε με ένα προϊόν που είναι ‘σαν ένα-Honda’, αλλά να κάνετε παράλληλα οικονομία;”.

Εδώ θα βάλουμε πολλά θαυμαστικά. Και θα ομολογήσουμε ότι μπερευτήκαμε: το “DF-κάτι”, είναι Honda ή αντιγράφει τη Honda;

Όσο δε για τη διασκέδαση, έχουμε περιέργεια να δούμε πως ένα σκούτερ 2,4 ίππων σε κάνουν να διασκεδάζεις και μάλιστα σε “δύσκολα μονοπάτια”.

Ευτυχώς το ύψος σέλας του DF50STT έχει μείνει χαμηλά (όπως επιδεικνύει και η εξίσου χαμηλού ύψους κοπέλα) στα 770 χιλιοστά, ενώ το βάρος φτάνει με την κατασκευή γεμάτη στα 113 κιλά.

Μια απορία έχουμε πάντως. Κάτω από όλα αυτά τα πλαστικά – πέρα από το πλαίσιο και το ρεζερβουάρ – τι άλλο μπορεί να υπάρχει. Κενός χώρος;

Το DF50STT κοστίζει στις ΗΠΑ 1.400 δολάρια, είναι σε προσφορά, αφού πριν κόστιζε 1.750 δολάρια. Εμείς τώρα τι να πούμε, “τρέξτε κόσμε”;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ