fbpx

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΤΕΡ

Και το σκούτερ σου γίνεται στρείδι…

Το Scooternet αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες του για το γεγονός ότι δεν είχε ξετρυπώσει αυτή την τρομερή ανακάλυψη νωρίτερα και δεν την είχε παρουσιάσει στο Πανελλήνιο. Δεν πειράζει θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε έστω και σήμερα.

Πάει κάμποσος καιρός από τότε που ο καταλανός σχεδιαστής Marc Graells σχεδίασε αυτή την πανοπλία, πως να το πούμε, αυτό το κατασκεύασμα-εφεύρεση που καταφέρνει να επιτελέσει πολλές λειτουργίες μαζί. Ονομάζεται Protect 486 και με μια κίνηση το σκούτερ σας παύει να είναι σκούτερ και γίνεται… κάτι άλλο. Απροσδιόριστο, πρωτότυπο, αισθητικά αμφισβητήσιμο, αλλά λειτουργικό (ίσως).

Patenta-2

Patenta-1

Patenta-3

Πως είπατε; Λειτουργικό; Ε, στο περίπου, το συζητάμε. Ο φίλος μας ο Μάρκ εμπνεύσθηκε – εκεί που καθότανε στη Ράμπλα ας πούμε στη Βαρκελώνη – από τη φύση από το περίεργο αυτό νυκτόβιο θηλαστικό που ονομάζεται Αρμαντίλλο, ζει στην Αμερική και διαθέτει καβούκι-πανοπλία για να προφυλάσσεται από τους εχθρούς του. Ακριβώς αυτό κάνει και το σύστημα του Γκράελς, προφυλάσσει. Με τα πλαστικά αναδιπλούμενα κομμάτια να κουβαλώνται διαρκώς (κακό αυτό) στην ουρά του σκούτερ και όταν παρκάρει να ξεδιπλώνονται για να προστατεύσουν το σκούτερ από τους εχθρούς του. Οι εχθροί ενός σκούτερ είναι ο ήλιος (που το καίει και το φθείρει), η βροχή (που το βρέχει και το φθείρει κι αυτή) και η κλοπή (που το εξαφανίζει μια και καλή).

Το βασικά αντικλεπτικό σύστημα Protect 486 καλύπτει πλήρως το σκούτερ και έτσι ο δυνητικός κλέφτης δεν μπορεί να ξέρει τι κρύβεται από κάτω του. Είναι κάτι σαν έκπληξη: περιμένει να δει ΤΜΑΧ παραδείγματος χάρη και του προκύπτει φτηνιάρικο κινέζικο από σούπερμάρκετ…

Patenta-4

Το σύστημα 486 που έχει και ενσωματωμένο συναγερμό μπορεί να πει κάποιος ότι είναι παράλληλα ένα κινητό πάρκινγκ. Στον αντίποδα έχει κάμποσο βάρος που αλλοιώνει την οδική συμπεριφορά του scooter και είναι απολύτως αντιαισθητικό. Πολυχρηστική η πρωτότυπη δημιουργία του Μάρκ, το είπαμε από την αρχή, από την άλλη όμως βρε παιδί μου πονάνε τα μάτια μας όταν τη βλέπουμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ