fbpx

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ: 3ΤΡΟΧΟ DECOPOD ΓΙΑ ΤΟΝ JAY LENO

Με οδηγό την μοναδικότητα

 To ένα τρίτροχο σκούτερ του Αμερικανού καλλιτέχνη Randy Grubb λέγεται Deco Bi-Pod και το άλλο Deco Tri-Pod και πρόκειται για Piaggio ΜΡ3 ντυμένα με φύλλα αλουμινίου, που τα κάνουν να μοιάζουν με ρετρό μίνι αυτοκίνητα (microcar). Ένα από αυτά αγόρασε ο δημοφιλής Αμερικανός τηλεοπτικός αστέρας-παρουσιαστής Jay Leno και το επιδεικνύει στο βίντεο που θα δείτε στο τέλος του άρθρου. 

Ο παρουσιαστής TV και συλλέκτης Jay Leno ανάμεσα σε δυο Decopod

Ο παρουσιαστής TV και συλλέκτης Jay Leno ανάμεσα σε δυο Decopod

O πασίγνωστος στις ΗΠΑ Jay Leno είναι εξίσου δημοφιλής και για την αγάπη του στα μηχανοκίνητα δίτροχα και τετράτροχα, αλλά και τα τρίτροχα σκούτερ πρόσφατα, αφού απέκτησε ένα χειροποίητο Deco Tri-Pod, το οποίο πρόσθεσε στο ήδη τεράστιο, αμύθητης αξίας γκαράζ του.

Στο YouTube o Leno έχει δημιουργήσει το δικό του κανάλι που λέγεται “Jay Leno’s Garage” στο οποία παρουσιάζει τα αποκτήματα της συλλογής του.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο παρουσίασε και δυο από τις δημιουργίες του “τρελάρα” Randy Grubb, αλλά και τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Έργα του Grubb έχουμε ξαναπαρουσιάσει στο Scooternet στο παρελθόν, όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω.

O Jay Leno καθισμένος στο Decopod και ο Randy Grubb (ο δημιουργός) όρθιος

O Jay Leno καθισμένος στο Decopod και ο Randy Grubb (ο δημιουργός) όρθιος

H συνέντευξη του Randy Grubb ξεκινάει με τον Leno να ρωτάει, “τι καπνίζεις και σχεδιάζεις τέτοια οχήματα;”, για να καταλάβετε την ατμόσφαιρα του βίντεο. Η σχεδίαση των Decopod που θυμίζει μεταλλική ρουκέτα που έχει βγει από κόμιξ της δεκαετίας του ’50 και του Flash Gordon έχει γίνει με χαρτί και μολύβι, ενώ η κατασκευή χρησιμοποιεί φύλλα αλουμινίου και εμφανή πριτσίνια.

Το κόστος για ένα τέτοιο σκουτεράκι δεν είναι χαμηλό βεβαίως, αφού πέρα από την πολυπλοκότητα της εργασίας πληρώνεις και το “exclusivity” (που λένε στο Αμέρικα) και την εκκεντρικότητα του σχήματος… με 25.000 δολάρια.

Αν και η συνολική κατασκευή μοιάζει βαριά, το παραπανίσιο βάρος σε σχέση με ένα κοινό Piaggio MP3 είναι μόλις 15 κιλά, ενώ σαν βάση και στα δυο 3τροχα που βλέπουμε στο video έχουν χρησιμοποιηθεί 250άρια ΜΡ3, τα οποία πετυχαίνουν τελική κοντά στα 115 χ.α.ω.

Μπορούμε να φανταστούμε πόσο καλύτερα θα ήταν αν είχαν χρησιμοποιηθεί τρίτροχα σκούτερ με κινητήρα 500 κυβικών έτσι;

Ο Randy Grubb, που ζει, δημιουργεί και κατασκευάζει στο Όρεγκον είναι υπεύθυνος και γνωστός στην πατρίδα του και για τη δημιουργία ενός μοναδικού κομματιού, του Tank Car, ενός νεωτεριστικού ρετρό αγωνιστικής εμφάνισης 4τροχου “τέρατος”, που κινείται από έναν κινητήρα V12 με κυβισμό 30 χιλιάδων κυβικών και ιπποδύναμης 900 ίππων! Και το τελευταίο βρίσκεται στη συλλογή του Jay Leno. Προς το παρόν βεβαίως απολαύστε τα εμπνευσμένα και αλλόκοτης εμφάνισης σκουτεράκια του Grubb…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X