fbpx

Εξωφρενικά Σκούτερ: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται… “φτιαγμένη”

Τρία τέρατα, απ’ τα πέρατα…

 Καιρό είχαμε να παρουσιάσουμε κανένα τρελο-σκούτερ των τρελο-Ιαπώνων, γι’ αυτό κι είπαμε να τα θυμηθούμε. Ιδού λοιπόν μια τριάδα, που θα… συζητηθεί. Ένα ντραγκστεράδικο “Rizla”, ένα φουτουριστικό custom και ένα ρετρο-αμερικάνικο ή αν θέλετε, ένα “αμερ’κάνικο”;

Ας ξεκινήσουμε από το κίτρινο χαμηλό, σαν σαύρα… εεεε, σκούτερ που έχει κάτι τεράστια αστέρια μπροστά και πίσω, παραπέμποντας ευθέως στην αστερόεσα των ΗΠΑ. Μας θυμίζει και λίγο κράνος του αναβάτη του παγκοσμίου πρωταθλήματος, του Colin Edwards να πούμε την αλήθεια.

Ο σκελετός του σκούτερ έχει “τεντώσει” και έχει μακρύνει, όπως επίσης και το κουστούμι, που είναι παραγγελία. Μονή η σέλα, αλλαγμένες οι ζάντες, τα φρένα, το πιρούνι, η εξάτμιση κι ένας Θεός ξέρει τι άλλο;  

Μετά θα σας μιλήσουμε για το μελλοντικό σκούτερ, το μπλε με τις γραμμές που αντιγράφει την τάση των custom, τσοπεροειδών μοτοσυκλετών που είχε εμφανιστεί σχετικά πρόσφατα και ήθελε να προχωρήσει το design ένα βήμα παραπέρα.

Εκπληκτική η δουλειά που έχει γίνει εδώ με πανέμορφες ζάντες με την πίσω να έχει φαρδύνει σε εγκληματικό βαθμό. Απίθανες είναι οι δυο φάλτσα κομμένες εξατμίσεις, δηλαδή τα τελικά τους τμήματα, που ξεπροβάλλουν από το δεξί πλάι του scooter.

Τρίτο, αλλά πιο αγαπημένο “γιαπωνεζο-τρελο-σκούτερ”, μετά από δημοψήφισμα που κάναμε στο Scooternet είναι το γαλάζιο “Rizla”, αφού ο βελτιωτής από την Ιαπωνία με το όνομα Gotty Fam έχει αντιγράψει τα χρώματα της παλαιότερα αγωνιστική ςομάδς της Suzuki για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Είναι τόσο χαμηλό και καλοφτιαγμένο το σκούτερ που ξεκίνησε από ένα ταπεινό Yamaha 250 και έχει φτάσει σε αυτή τη μορφή, κάνοντάς μας να λέμε ξανά και ξανά “Respect” προς τον δημιουργό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ