fbpx

KYMCO K50 CONCEPT 2016: Με δικύλινδρο κινητήρα 550cc

Σούπερ σκούτερ από την Kymco!

Mε την Kymco να γιορτάζει τα 52 της χρόνια, τον ανταγωνισμό να βρυχάται και τα ΤΜΑΧ να αλωνίζουν την αγορά, η ταϊβανέζικη εταιρία ακονίζει τα μαχαίρια της. Σύντομα, λίγες μέρες μένουν θα παρουσιάσει επίσημα το Kymco Κ50 Concept, ένα δικύλινδρο maxi sport scooter μεγάλου ενδιαφέροντος.

Kymco K50 Concept 550 twin - 1

Το Kymco Κ50 Concept θα αποτελεί μια άσκηση πρόκλησης του ενδιαφέροντος του κοινού και μάλιστα του γιαπωνέζικου κοινού, αφού τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο 43ο Tokyo Motorcycle Show στις 25 Μαρτίου.

Είναι η μέρα που θα γίνει η αποκάλυψη ολόκληρου του σκούτερ, γιατί κατά τα άλλα, “τμήματα” του είχαν δει επιλεγμένοι προσκεκλημένοι της Kymco στα τέλη του 2014 στο σαλόνι του Μιλάνου σε μια “κλειστή”-μυστική συγκέντρωση.

Kymco K50 Concept 550 twin -2

Clip_15

Τώρα, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά και βλέποντας την μεγάλη απήχηση που είχε το αντίστοιχο concept scooter της αντιπάλου SYM – που παρουσίασε το δικό της concept SYM MaxSym 500 Project στο σαλόνι του Μιλάνου το 2015 – η Kymco αποφάσισε να “ρίξει το γάντι”, να σηκώσει την κουρτίνα.

Kymco K50 Concept 550 twin -5

Το Kymco Κ50 Concept θα έχει περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο και αφαιρούμενο υποπλαίσιο, ανεστραμμένο πιρούνι με δύο πλάκες στήριξης στο λαιμό, δύο μεγάλα δισκόφρενα στον μπροστινό τροχό με ακτινικές δαγκάνες.

Κινητήρας θα είναι ένας ολοκαίνουργιος δικύλινδρος σε σειρά (με σχεδόν οριζόντιους κύλινδρους) στα 550cc, που φημολογείται ότι ίσως να αγγίζει τους 50 ίππους. Πενήντα και χρόνια Kymco, Κ50, πενήντα ίπποι, το πιάσατε το υπονοούμενο;

Kymco K50 Concept 550 twin -7

Kymco K50 Concept 550 twin -4

Όλη η κατασκευή, καθώς βλέπουμε στις “κατασκοπικές” μας φωτογραφίες, θυμίζει έντονα Yamaha ΤΜΑΧ 530 ένα μοντέλο που αναγάγεται πλέον στο πιο καλοπουλημένο μεγάλου κυβισμού σκούτερ όλων των εποχών, ειδικά στην Ευρώπη.

Η τελική μετάδοση του Kymco Κ50 Concept, απ’ ότι φαίνεται στο σκίτσο που δημοσιεύουμε, θα είναι με αλυσίδα και η ανάρτηση πίσω θα έχει ψαλίδι σαν μοτοσυκλέτα (ίσως αλουμινένιο) και μονό αμορτισέρ στην αριστερή πλευρά του σκούτερ.

Η εμφάνιση θα είναι σπορ με το ρύγχος να θυμίζει Kymco Downtown 350 για να μην ξεφεύγει το Κ50 από την εταιρική ταυτότητα.

Kymco K50 Concept 550 twin -3

Kymco K50 Concept 550 twin -6

Μόλις ξεκινήσει το Tokyo Motorcycle Show στις 25 Μαρτίου θα ξέρουμε την τελική μορφή του Kymco Κ50 Concept, γιατί θα έχουμε τις φωτογραφίες στα χέρια μας… που λέει ο λόγος, σε ψηφιακή εποχή ζούμε… άρα στις οθόνες μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ