fbpx

BMW CE 02 x Vagabund: Custom ηλεκτρικό σκούτερ

Ηλεκτρικό, φουτουριστικό-ρετρό custom σκούτερ

Είναι σκούτερ το CE02; Είναι και μάλιστα γυμνό. Και τώρα με την συνδρομή ενός σχεδιαστικού οίκου που λέγεται Vagabund γίνεται custom με στοιχεία ρετρό!

Το ότι σε όλο τον κόσμο αναπτύσσεται η σκηνή των custom μοτοσυκλετών είναι κάτι που διαπιστώνουμε ακόμα και στον ελληνικό χώρο. Τα custom σκούτερ – τα οποία επανειλλημένα έχουμε παρουσιάσει στο Scooternet – είναι μια άλλη υπόθεση η οποία στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει κάποιο κοινό.

Το project που παρουσιάζουμε σήμερα βασίζεται στο ηλεκτρικό σκούτερ BMW CE 02, το οποίο είναι προϊόν της συνεργασίας της BMW Motorrad Austria στο Σάλτσμπουργκ, με τον σχεδιαστικό οίκο το Design & Makers Studio Vagabund στο Γκρατς .

Μέσα από την συνεργασία αυτή δημιουργήθηκε το BMW CE 02 x Vagabund – ένα στιλάτο eParkourer (ηλεκτρικό δίτροχο “παρκούρ”, όπως το χαρακτηρίζει η BMW) βασισμένο στο BMW CE 02 που προορίζεται για αστική χρήση.

Το ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα το CE 02, είπαν οι σχεδιαστές της Vagabund, όταν το είδαν πρώτη φορά σύμφωνα με τα λεγόμενά τους στο BMW Motorrad Days τη συγκέντρωση των φίλων της BMW στο Βερολίνο.

“Η συνολική σχεδίαση του CE 02 είναι ιδανική για εμάς, καθώς στη Vagabund προσπαθούμε πάντα να ανοίγουμε νέους δρόμους και να επαναπροσδιορίζουμε με τον δικό μας τρόπο προϊόντα που ήδη υπάρχουν”, είπαν για το project.

“Σε αυτό το project, θα ορίζαμε τη γενική σχεδιαστική φιλοσοφία σαν “retro-future. Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε την φουτουριστική αρχική σχεδίαση με κάποια ρετρό στοιχεία και έτσι να δώσουμε στο κοινό μια οικεία αίσθηση”, λέει ο Paul Brauchart, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vagabund Moto GmbH.

Η φουτουριστική σχεδίαση συναντά μία ρετρό αύρα λοιπόν, με το custom σκούτερ που κατασκευάζεται στην Αυστρία να συνδυάζει όχι μόνο φουτουριστική σχεδίαση αλλά και διάφορα λειτουργικά ρετρό στοιχεία, τα οποία σχεδιάστηκαν με μοντέρνο στυλ και εστιάζουν σε ένα νεανικό κοινό.

Για παράδειγμα, η “εξάτμιση” του ηλεκτρικού σκούτερ χρησιμεύει πρώτα στιλιστικά, αλλά και λειτουργικά γιατί… δημιουργείται χώρος για μια ομπρέλα για παράδειγμα. Ιδιαίτερη πινελιά το “ραδιόφωνο”-ηχοσύστημα που δένει στο πλάι του δίτροχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X