fbpx

Velocifero Mobster 125/180 2025: Οι πρώτες εικόνες

Δυο εικόνες και λίγα τεχνικά στοιχεία

Ένα καλοσχεδιασμένο και κομψό ιταλικό σκούτερ σε δύο κυβισμούς, το Mobster 125 και Mobster 180, καθώς κι ένα ηλεκτρικό, πρόκειται να παρουσιάσει η Velocifero (μάρκα της Italjet).

Tα δύο μοντέλα με τετράχρονο κινητήρα (θα υπάρξει και έκδοση με ηλεκτροκινητήρα), όλα με κοινή σχεδίαση, θα λανσαριστούν στο κοινό σύντομα, αφού δίνουν ραντεβού στις αρχές Νοεμβρίου, στην έκθεση EICMA του Μιλάνου.

Σχεδιασμένο από τον Alessandro Tartarini, το Velocifero Mobster θέλει να συνδυάζει επιδόσεις και άνεση με τις σπορ γραμμές που αγαπούν οι νεότεροι αναβάτες.

Το Mobster με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: με 125cc, ιδανικό για την πόλη και αρχάριους αναβάτες, αλλά και κατόχους αδειών οδήγησης αυτοκινήτου (υπό προϋποθέσεις – σε πολλές χώρες της Ευρώπης) και με 180cc, για μεγαλύτερες διαδρομές εντός και εκτός πόλης.

Παράλληλα θα υπάρχει και η ηλεκτρική έκδοση, για όσους αναζητούν “οικολογική” χρήση.

«Η αποστολή μας είναι να αναπτύξουμε καινοτόμα δίτροχα που να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της σύγχρονης μετακίνησης. Το Mobster, το οποίο θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως, είναι σχεδιασμένο για όσους αναζητούν μια διασκεδαστική, σπορ βόλτα. Η προσθήκη της έκδοσης 180cc είναι νέα για εμάς: είμαστε στην ευχάριστη θέση να την προσθέσουμε στη γκάμα μας, καθώς ικανοποιεί τη ζήτηση για ένα σκούτερ που δεν περιορίζεται στην οδήγηση στην πόλη», δήλωσε ο Alessandro Tartarini, ιδρυτής της Velocifero.

Σημειώστε πως παλαιότερα ήταν τα κλασικά σκούτερ της Italjet χρησιμοποιούσαν το όνομα Velocifero και φορούσαν ρετρό, ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση, τομέας όπου οι σχεδιαστές της εταιρίας διαπρέπουν με πρωτότυπα σχήματα και ιδέες επί δεκαετίες.

Το Velocifero Mobster θα είναι διαθέσιμο σε Κίτρινο, Κόκκινο, Λευκό και Γκρι. Η εταιρία θα εκθέσει όλα της τα μοντέλα στο περίπτερο της, στην EICMA 2024.

Οι τεχνικές πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τα Velocifero Mobster 125 και 180: αναφέρουν πως θα διαθέτουν τροχούς διαμέτρου 12 ιντσών μπροστά και πίσω (με ελαστικά 120/70), δισκόφρενα και στους δύο τροχούς με σύστημα πέδησης ABS, ατσάλινο πλαίσιο υψηλής αντοχής και οθόνη TFT 5 ιντσών.

Και τα δύο μοντέλα θα κινούνται από τετράχρονους, υγρόψυκτους, 4βάλβιδους κινητήρες “υψηλών επιδόσεων” όπως λέει η εταιρία.

Η έκδοση 125cc προσφέρει ισχύ 12 ίππων (8,9 kW) και μέγιστη ροπή 11,7 Nm, ενώ η έκδοση 180cc θα αποδίδει 17,7 ίππους (13,2 kW) και 15,7 Nm ροπής.

Στο δελτίο τύπου ανακοινώνεται το βάρος των 122 κιλών, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ποιό από τα δύο μοντέλα αφορά.

Η μπροστινή ανάρτηση είναι συμβατικό, υδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι, ενώ η πίσω ανάρτηση είναι εξοπλισμένη με δύο υδραυλικά αμορτισέρ.

To ύψος σέλας φτάνει τα 795 mm και το μεταξόνιο είναι μικρό στα επίπεδα των Mini GT σκούτερ. Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη στα 155 mm.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στο μπροστινό μέρος της ποδιάς υπάρχει και αυτοκόλλητο που γράφει “ADV”, ενώ o adventure χαρακτήρας τονίζεται και από τα τρακτερωτά λάστιχα και τη μεγάλη διαδρομή των πίσω αμορτισέρ, καθώς κι από το γυμνό, σωληνωτό τιμόνι.

Την πλήρη εμφάνιση των Velocifero Mobster θα τη δούμε, όπως όλα δείχνουν, για πρώτη φορά στην έκθεση του Μιλάνου.

Προς το παρόν, τα Velocifero δεν αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X