fbpx

SYM SHARK MINI 125 efi: Σκούτερ του κόσμου

 Για την Ασία προς το παρόν

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα δημοφιλές μοντέλο της βιετναμέζικης αγοράς, το SYM Shark Mini 125 efi, αφού πέρα από την προσεγμένη του εμφάνιση διαθέτει και κινητήρα με start&stop και τιμή… οικονομική.

Ένα σκουτεράκι πόλης με μεσαίας διαμέτρου 14άρηδες τροχούς με εμφάνιση που παραπέμπει σε ιταλικό σκούτερ αλλά και γιαπωνέζικο. Από Piaggio Beverly και Liberty μέχρι Honda SH Mode και Vision. Με εσωτερικά πλαστικά που έχουν διαφορετικό χρώμα, όπως και η σέλα και προβολέα στο τιμόνι.

Το καλό είναι ότι το SYM Shark Mini 125 efi έχει επίπεδο δάπεδο και χώρο για δυο κράνη – έστω και ανοικτά – κάτω από τη σέλα.

Οι διαστάσεις του είναι compact, το συνολικό μήκος δεν ξεπερνάει τα 1.940 mm, το ύψος της σέλας είναι χαμηλό και το βάρος φτάνει τα 108 μόλις κιλά.

Ο κινητήρας που είναι αερόψυκτος έχει σύστημα start&stop, το οποίο η SYM ονομάζει Idle Smart, και η απόδοσή του είναι στους 8,3 ίππους στις 8.000 rpm και η ροπή στα 0,8 kgm στις 6.000 rpm.

Οι τροχοί όπως είπαμε είναι 14 ιντσών και τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 80/90 μπροστά και πίσω.

Στο Βιετνάμ όπου κατασκευάζεται, τα μονόχρωμα Shark προωθούνται σαν “γυναικεία” και τα πιο σκουρόχρωμα-δίχρωμα σαν “ανδρικά”, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί η εισαγωγή του SYM Shark Mini 125 efi στην Ευρώπη.

(το βιντεάκι που ακολουθεί για την προώθηση του μοντέλου έχει αρκετό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον…)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ