fbpx

SYM JOYMAX Z250: Έφτασε – Ανακοίνωση τιμής

 Η χαρά των 250αριών!

Ένα νέο maxi scooter, και μάλιστα με κυβισμό μεγάλου ενδιαφέροντος για την ελληνική αγορά, ήρθε στην Ελλάδα. Το SYM Joymax Z250 είναι εδώ και κοστίζει 3.595 ευρώ. Τι έχει να μας προσφέρει; Διαβάστε παρακάτω…

Δεν προλάβαμε να γράψουμε για τη “χρησιμότητα” των 250αριών σκούτερ σε μια αγορά σαν την ελληνική (και όχι μόνο) παρουσιάζοντας ένα μοντέλο που παρουσίασε η Kymco στην Κίνα (πατήστε εδώ) και η αντιπροσωπεία της SYM… μας πρόλαβε κι αυτή με τη σειρά της.

Ένα “καθαρόαιμο” 250άρι -που το δηλώνει κιόλας- είναι το SYM Joymax Ζ250, το οποίο θέλει να γεφυρώσει με τον καλύτερο τρόπο την αστική μετακίνηση με την άνεση αναβάτη και συνεπιβάτη, κι ας μεγαλώνει λίγο το συνολικό μέγεθος.

Άμεσα διαθέσιμο είναι στην αγορά το ολοκαίνουργιο SYM Joymax Z250 από το δίκτυο συνεργατών της SYM, με την τιμή του να ανακοινώνεται στα 3.595 ευρώ.



Το SYM Joymax Z250 έχει μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 250 cc προδιαγραφών Euro4, απόδοσης 21,5 ίππων στις 7.250 rpm και 2,3 kgm ροπής στις 5.500 rpm, κεφαλή 4 βαλβίδων και τροφοδοσία με ψεκασμό.

Η επίσημη ανακοίνωση για την κατανάλωση είναι στα 3,29 λίτρα, ανά 100 χιλιόμετρα.

Η εμφάνιση του Joymax Ζ είναι ξεχωριστή και διαφέρει από τα υπόλοιπα maxi scooter, αφού διαθέτει “κοφτό” μέτωπο του φέρινγκ και μεγάλο, μονό προβολέα πάνω στην ποδιά.

Ενδιαφέρον έχει ότι η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη σε 2 θέσεις, ενώ μεγάλα είναι τα μαρσπιέ (δάπεδο με τούνελ) και χαμηλή η σέλα (η απόσταση από το έδαφος είναι στα 747 μόλις χιλιοστά). Η θέση οδήγησης είναι “χαμηλά η σέλα – ψηλά το τιμόνι”, προσφέροντας έτσι μια ιδιαίτερη στάση στο σώμα του αναβάτη.

Ο συνεπιβάτης κάθεται σε δεύτερο, υψηλότερο επίπεδο και έχει αναδιπλούμενα μαρσπιέ για τα πόδια του.

Το πλαίσιο του SYM Joymax Z250 είναι διπλό σωληνωτό και οι τροχοί είναι διαμέτρου 14 και 13 ιντσών, μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Τα φρένα είναι μονά δισκόφρενα μπροστά και πίσω, με το πρώτο να έχει διάμετρο 260mm και δαγκάνα 4 εμβόλων, το δεύτερο διάμετρο 240 mm και δαγκάνα ενός εμβόλου, αλλά και δικάναλο σύστημα ABS της Bosch. Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 120/70 μπροστά και 140/60 πίσω.

Οι αναρτήσεις είναι: συμβατικό, τηλεσκοπικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 37 mm μπροστά και δύο αμορτισέρ που ρυθμίζονται στην προφόρτιση ελατηρίου πίσω. Οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι 100 mm.

Κάτω από τη σέλα ο αποθηκευτικός χώρος των 48 λίτρων μπορεί να χωρέσει δύο κράνη, ενώ στην ποδιά υπάρχει ντουλαπάκι με παροχή ρεύματος USB.

Το ντεπόζιτο είναι μεγάλο και χωράει 12 λίτρα, δίνοντας μεγάλη αυτονομία και το βάρος του 250 είναι 184 κιλά.

Το νέο SYM Joymax Z250 διατίθεται σε 3 χρώματα (γκρι, μαύρο ματ και λευκό) και συνοδεύεται από εγγύηση 2 ετών, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.

Περισσότερες πληροφορίες: www.sym.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ