fbpx

SYM JOYMAX Z 125, 2019: Έφτασε στη Γαλλία

 Στα 3.700 ευρώ είναι ακριβό; Για τη Γαλλία όχι…

Καθώς εμείς αναμένουμε τον ερχομό του SYM Joymax Z 300 του 2019,  το νέο maxi scooter της ταϊβανέζικης εταιρίας με την ξεχωριστή εμφάνιση “προσγειώθηκε” στη γαλλική αγορά. Το SYM Joymax Z 125 είναι ένα σκούτερ που τραβάει τον δικό του δρόμο σχεδιαστικά και δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Όσο δε για την τιμή του… θα τα πούμε αργότερα.

Τα maxi scooter 125 κυβικών έχουν καλή παράδοση στις πωλήσεις στη Γαλλία, αφού οι ντόπιοι σκουτερίστες τα προτιμούν έναντι άλλων.

Προτιμούν την αεροδυναμική κάλυψη που τους παρέχουν, τους χώρους και τις ανέσεις, αλλά και τις δυνατότητες κίνησης εκτός πόλης.

Για τη SYM, η πορεία στην κατηγορία έχει ξεκινήσει χάρη στο GTS 125, που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 2000, οπότε και η εταιρία άρχισε να χτίζει την καλή της φήμη στη Γαλλία.

Με όπλο την αξιοπιστία των σκούτερ της SanYang Motor και τις χαμηλότερες τιμές από τις ιαπωνικές ή ευρωπαϊκές κατασκευές, η στρατηγική αυτή απέδωσε, με αποτέλεσμα σήμερα η SYM να παρουσιάζει την τρίτη γενιά σκούτερ GT, με εκπρόσωπο το SYM Joymax Z 125.

Τη χρονιά που μας πέρασε, η κατηγορία των 125 κυβικών – που οδηγούνται με δίπλωμα αυτοκινήτου – στη Γαλλία παρουσίασε τη γνωστή εικόνα των τελευταίων ετών.

Από πέντε χιλιάδες πούλησαν τα δυο maxi scooter, το Yamaha ΧΜΑΧ 125 και Honda Forza 125, με τιμές που ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ για το πρώτο (5.300 το Iron Max!) και 5.100 για το Forza. Mε τέτοιες τιμές για τα γιαπωνέζικα σκούτερ, το SYM Joymax Z 125, έχοντας τιμή λανσαρίσματος στα 3.700 ευρώ, μοιάζει ευκαιρία.

Επίσης η τιμή του είναι κατά πολύ χαμηλότερη των 4.300 ευρώ που κοστίζει το “αδελφό” SYM Cruisym 125, τη στιγμή που το Joymax Z προτείνει μια αισθητική φρεσκάδα, είναι μοντέρνο και ελκυστικό, συνδυάζοντας την άνεση και την λειτουργικότητα.

Το design είναι ίδιο με αυτό του μεγαλύτερου Joymax Z 300, που αναμένεται σύντομα στις αγορές.

Με ψηφιακά όργανα LCD, ευρύχωρο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα ικανό για δύο φουλφέις κράνη, θύρα USB και ρυθμιζόμενη ζελατίνα για καλύτερη προστασία από τον αέρα.

Ο κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές Euro4, αποδίδει 14 ίππους, τη στιγμή που το βάρος (maxi scooter γαρ…) φτάνει τα 171 κιλά.

SYM Joymax Z 300. Ίδια εμφάνιση ακριβώς με το 125

Το 125 είναι εξοπλισμένο με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS και οι τροχοί του είναι 14 και 13 ιντσών μπροστά και πίσω.

Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την εμπορική πορεία του SYM Joymax Z 125 στη Γαλλία, μια χώρα που έχει τις ιδιαιτερότητές της στο κομμάτι των σκούτερ. Όπως όλες οι αγορές εξ άλλου…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ