fbpx

PIAGGIO MP3 350: Επιτέλους 350!

Κάλλιο αργά…

Με καθυστέρηση αρκετών ετών, από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε ο κινητήρας 350, βρίσκει επιτέλους το δρόμο του προς τα τρίτροχα Piaggio MP3, όπως ήταν αναγκαίο πλέον. Διαβάστε γιατί…

Ήταν ένα θέμα στο οποίο είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν αρκετές φορές, χωρίς να καταλαβαίνουμε γιατί η Piaggio δεν προχωρούσε όλο αυτόν τον καιρό στην χρησιμοποίηση του – σαφώς ισχυρότερου κινητήρα από αυτόν των 278 κυβικών εκατοστών, που τον ονομάζει “300” – κινητήρα των 330 πραγματικών κυβικών και των 30 ίππων, που ονομάζει “350”.

O οποίος ισχυρός κινητήρας έχει παρουσιαστεί από το 2012, κι έστω καθυστερημένα θα ωθεί, μαζί με τον 500άρη κινητήρα, από δω και μπρος τα ΜΡ3 της εταιρίας.

Τα βαριά σύνολα των ΜΡ3 – τα εξτρά ψαλίδια, οι αναρτήσεις, μεγαλύτερος όγκος, κ.λπ. – απαιτούσαν και δυνατό κινητήρα, αφού απ’ ότι φαίνεται ότι ο 278άρης που πρόσφατα δέχθηκε μείωση ιπποδύναμης λόγω Euro4, αποδίδοντας στον τροχό κάτι παραπάνω από τους 15 ίππους στον τροχό, δεν ήταν πλέον αρκετός.

Καλωσόρισμα λοιπόν στον σαφώς ισχυρότερο 4βάλβιδο, υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα 350, που έγινε επίσημα στο σαλόνι EICMA του Μιλάνου, που θα κινεί τα τρίτροχα ΜΡ3.

Το νέο Piaggio ΜP3 350, αντικαθιστά το 300άρι, με τον κινητήρα που συναντούσαμε μέχρι σήμερα πάνω στο Beverly 350 και θα προσφέρει σαφώς καλύτερες επιδοσεις.

Χαρακτηριστικά του νέου τρίτροχου της Piaggio είναι τα χρώματα (μαύρο, λευκό και δυο πολύ ενδιαφέροντα γκρι και χακί ματ,), τα ελατήρια των αμορτισέρ πίσω που είναι κόκκινα, αλλά και τα κυματιστά – για πρώτη φορά – δισκόφρενα.

Παράλληλα τα Piaggio ΜΡ3 του 2018 έχουν ξανασχεδιασμένα τμήματα στο μπροστινό μέρος, ζελατίνα που ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις σε ύψος, σέλα με νέο αφρώδες υλικό και νέες χειρολαβές για τη στήριξη του συνεπιβάτη.

Επίσης όλα τα MP3 του 2018 διαθέτουν σύστημα ABS στα φρένα και ASR (Acceleration Slip Regulation) ένα traction control δηλαδή, που μάλιστα μπορεί να απενεργοποιηθεί αν επιθυμεί ο αναβάτης.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Piaggio ΜP3 350 του 2018 δεν αναφέρεται το βάρος του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ