fbpx

Peugeot Django Shadow 125: Με χρώματα ρετρο-στρατιωτικά!

Διακριτικό και ελκυστικό

Βαμμένο με ένα διακριτικό ματ πράσινο, σχεδόν χακί, το νέο Peugeot Django Shadow 125 ζευγαρώνει τις ρετρό γραμμές με την μιλιτέρ αύρα ενός Jeep Willys

Ενώ η αντιπροσωπεία της Peugeot στην Ελλάδα βρίσκεται μετέωρη, μιας και κανένας δεν την έχει αναλάβει μέχρι στιγμής, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι υποδέχονται ένα ακόμα κομψό, κλασικών γραμμών Peugeot Django που ονομάζεται Shadow 125.

Το Shadow φοράει ένα σκούρο πράσινο χρώμα, το οποίο σε συνδυασμό με τα λιτά γραφικά αναδεικνύει μια στρατιωτική off-road vintage αισθητική, τύπου Willys Jeep.

Το Django Shadow 125 φτάνει στους Ευρωπαίους αντιπροσώπους της Peugeot Motocycles με δύο κινητήρες: 50 cc και 125 cc (διαθέσιμα μέσα στον Μάιο), που πληρούν τις προδιαγραφές Euro5 χάρη στην τεχνολογία της Peugeot που ονομάζεται EasyMotion.

Στον μοναδικό και κομψό σχεδιασμό των Django που ακολουθούν τον δικό τους δρόμο (και ΔΕΝ αντιγράφουν όπως πολλοί άλλοι τις Vespa) προστίθεται λοιπόν αυτό το τολμηρό χρώμα “Adventure Green”, κάτι ανάμεσα σε γκρι και σκούρο πράσινο.

Σημειώστε ότι τα γράμματα “XC” που βρίσκονται στα πλαϊνά καπάκια, σημαίνουν cross country… για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνουμε.

Το μοντέλο είναι εμπνευσμένο από το παρελθόν της εταιρίας, όπως η μπροστινή μάσκα για παράδειγμα που παραπέμπει στην ιστορική κληρονομιά της Peugeot και μαζί με την κοίλη ποδιά γίνεται το επίκεντρο της προσοχής.

Αυτό που κάνει το σκούτερ να ξεχωρίζει, είναι οι μινιμαλιστικές γραμμές και η απουσία  χρωμιωμένων λεπτομερειών..  αν εξαιρέσουμε τα δυο στενά σιρίτια στις γρίλιες της ποδιάς.

Μαύρου χρώματος είναι οι καθρέφτες, τα διακοσμητικά στοιχεία, το στεφάνι του προβολέα, οι ζάντες, ο κινητήρας, οι μπότες του πιρουνιού, η χειρολαβή στην ουρά και τα σιρίτια που διασχίζουν τα πλαϊνά καπάκια, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια χαμηλών τόνων εμφάνιση.

Το Peugeot Django διαθέτει ντουλαπάκι στην ποδιά, γάντζο για τσάντες και φαρδύ επίπεδο πάτωμα με αντιολισθητικό υλικό για μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Είναι ένα σκούτερ με μαζεμένες διαστάσεις και χαμηλό ύψος σέλας στα 770 mm.

Όσον αφορά την ασφάλεια, διαθέτει σύστημα ABS που επιτρέπει βέλτιστο φρενάρισμα χωρίς να χάνει την πορεία του το σκούτερ ή να μπλοκάρουν οι τροχοί του.

Η τιμή του στις ευρωπαϊκές αγορές είναι κοντά στις 3.500 €.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ