fbpx

PEUGEOT DJANGO 125 210th Anniversary: Επετειακό στα χρώματα της Γαλλίας

Η επέτειος των 210 ετών… κι ένα σκούτερ

Η Peugeot Motorcycles μόλις παρουσίασε μια περιορισμένη έκδοση Django 125 με ειδικούς χρωματισμούς, για να γιορτάσει την 210η επέτειο της Peugeot από την ίδρυσή της. Πρόκειται το Peugeot Django 125 210th Anniversary Edition.

Το νέο σκούτερ limited edition δεν αφορά την 210η επέτειο του κλάδου των δύο τροχών, αλλά γιορτάζει την επέτειο της ευρύτερης επιχείρησης της Peugeot.

Η οικογένεια Peugeot ξεκίνησε τις δραστηριότητές της ως κατασκευαστής μύλων καφέ και ποδηλάτων στη Γαλλία, το 1810. Το τμήμα μοτοσυκλετών της Peugeot ιδρύθηκε το 1896, από τον Armand Peugeot.

Το 2015, η ινδική Mahindra & Mahindra αγόρασε μερίδιο 51% του τμήματος μοτοσυκλετών και το 2019 το 100%, κι έτσι η εταιρία των δύο τροχών ανεξαρτητοποιήθηκε από το PSA Groupe.

Ανεξάρτητα από την τρέχουσα ιδιοκτησία της Peugeot Μοtorcycles, η εταιρία αποφάσισε να τιμήσει την ιστορία και την κληρονομιά της με ένα σκούτερ περιορισμένης έκδοσης.

Δυστυχώς το πολύ κομψό Django 125 210th Anniversary Edition θα είναι περιορισμένης παραγωγής και θα παραχθεί σε μόλις 21 κομμάτια!

Πιστεύουμε ότι και 210 κομμάτια να έφτιαχνε η Peugeot – που θα ήταν και το πιο λογικό – θα γίνονταν ανάρπαστα.

Το επετειακό σκούτερ ντύνεται σε τρία χρώματα, σύμφωνα με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας (blu, blanc, rouge – μπλε, άσπρο, κόκκινο). Στο μπροστινό μέρος, έχουμε τη λευκή ποδιά με τις τρεις χαρακτηριστικές ρίγες να τρέχουν κάθετα.

Από τα πλάγια, βλέπουμε ότι το κάτω τμήμα του σκούτερ είναι βαμμένο μπλε, χωρίζεται από μια λωρίδα χρωμίου και μετά ξεκινάει το λευκό χρώμα, με το κόκκινο χρώμα να συμπληρώνεται από το καπιτονέ δέρμα της σέλας (που είναι δύο τεμαχίων).

Υπάρχουν αυτοκόλλητα “210th Anniversary Edition” δεξιά-αριστερά και μπροστά στο σώμα του σκούτερ.

Το σύνολο όπως βλέπουμε είναι όμορφο και πολύ “γαλλικό”. Το σκούτερ κινείται από μονοκύλινδρο κινητήρα 125cc, ισχύος 10,14 ίππων.

Το Django 125 διαθέτει τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και ένα αμορτισέρ πίσω.

Διαθέτει ζάντες αλουμινίου 12 ιντσών με δισκόφρενα και στους δυο τροχούς.

Η τιμή του 125 δεν είναι χαμηλή… 21 κομμάτια είναι αυτά, σιγά μην ήταν φτηνό. Τρεισήμισι χιλιάδες περίπου ευρώ θα κοστίζει, κι όποιος προλάβει… πρόλαβε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ