fbpx

PEUGEOT e-Ludix, 2019: Το οικονομικό ηλεκτρικό

Electric Dreams

Έχοντας υπάρξει πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση από τη δεκαετία του ’90, η Peugeot Motocycles ενισχύει την επένδυσή της στον τομέα, παρουσιάζοντας την 3η της γενιά ηλεκτρικών scooter και δίνοντας την υπόσχεση για ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο.

Φέτος, το κλασικό σκούτερ της Peugeot, το Ludix επιστρέφει, μόνο που τώρα φοράει ηλεκτρικό κινητήρα και ονομάζεται πλέον e-Ludix. Η πρωτοποριακή σχεδίαση του Ludix συναντά την τεχνολογία του μέλλοντος.

Το γνωστό μας αυτόματο μοτοποδήλατο Peugeot Ludix 50 που έκανε μια μικρή επανάσταση στην αγορά, προσφέροντας ένα ελαφρύ, οικονομικό σκούτερ, με “ζωντανό” δίχρονο κινητήρα έχει πετύχει συνολικές πωλήσεις 250.000 μονάδων στα 15 χρόνια ζωής του.

Τώρα το Ludix γίνεται πλέον eLudix γίνεται ηλεκτρικό και προσαρμόζεται στην εποχή του.

Η αυτονομία του φτάνει τα 50 km/h και η γνωστή του, λεπτοκαμωμένη εμφάνιση παραμένει ατόφια, με μόνη αλλαγή το γυμνό τιμόνι, κι ένα όργανο με ψηφιακή οθόνη στην κορυφή του.

Ελαφρύ, με συνολικό βάρος στα 84 kg, το e-Ludix είναι εξοπλισμένο με τον τελευταίας γενιάς ηλεκτροκινητήρα της Bosch που αποδίδει 3 kW.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, επίσης κατασκευής Bosch, αφαιρείται και μεταφέρεται εύκολα, ζυγίζοντας μόλις 9 kg, και χρειάζεται μόνο 3 ώρες για να επαναφορτιστεί πλήρως.

Το σκούτερ διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω των φρένων.

Το eLudix παρουσιάστηκε στην έκθεση μοτοσυκλέτας Παρισιού, Mondial de la Moto, δίνοντας μια πρόγευση από το μέλλον των δύο τροχών, αλλά και των τριών, αφού παρουσιάστηκε μαζί με το concept σκούτερ Peugeot EMetropolis, που αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή του maxi τρίτροχου της εταιρείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ