fbpx

KYMCO PEOPLE S 125i / S 150i ABS, 2018: Έρχονται σύντομα

Στόχος για το 2018, η πόλη

Mετά από αναμονή μηνών αναμένονται σύντομα να έρθουν με το νέο χρόνο στην ελληνική αγορά τα Kymco People S 125i και S 150i ABS του 2018, που ανανεώνουν τη γκάμα και την οικογένεια των “ευρωπαϊκών, ψηλόροδων, επίπεδου δαπέδου” σκούτερ της ταϊβανέζικης φίρμας

Έχουν μια καλαισθησία τα Kymco People S 125i και S 150i ABS του 2018 στο design τους που φαίνεται ότι είναι καθαρά ευρωπαϊκό και συγκεκριμένα ιταλικό.

Ιταλικός είναι ο σχεδιαστικός οίκος που συνεργάζεται η μεγάλη εταιρία των σκούτερ Kymco και για αυτό εμφανίζονται τόσα σκούτερ τα τελευταία χρόνια, που βρίσκονται κοντά στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων σκουτεριστών.

Η πρώτη παρουσίαση των Kymco People S 125i και S 150i είχε γίνει ήδη από την EICMA του 2016, και τώρα -έστω και με καθυστέρηση- η ευρωπαϊκές αγορές είναι έτοιμες να τα υποδεχθούν.

Διευρύνει η Kymco τη γκάμα της στα σκούτερ μεγάλων τροχών με τις τελευταίες εκδόσεις των People S, με πιο σύγχρονους και φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες νέας γενιάς G5 Eco, προδιαγραφών Euro4.

Στόχος των Kymco People S 125i και People S 150i είναι να προσφέρουν καλή σχέση ποιότητας / τιμής με την οποία στοχεύουν να αποσπάσουν πωλήσεις από την αγορά, σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία.

Η σειρά People S ξεκίνησε την πορεία της εδώ και 17 χρόνια, ήδη από το 1999, με πιο συντηρητικές γραμμές και στη συνέχεια προχώρησε στην πιο σπορ εμφάνιση, ενώ σήμερα βλέπουμε να συνδυάζει πολλά στοιχεία μαζί, δημιουργώντας ένα καλό αποτέλεσμα.

Πέρα από το κομψό στυλ, είναι τα scooter είναι εφοδιασμένα με φώτα Full Led υψηλής απόδοσης και αξιόλογο βασικό εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα φουλφέις κράνος, υποδοχή USB στο χώρο του ντουλαπιού, πλήρως ψηφιακό πολυόργανο και σχάρα αποσκευών.

Τα νέα People S έχουν διθέσια σέλα ύψους 79 cm από το έδαφος, ενώ το επίπεδο δάπεδο επιτρέπει την μεταφορά αντικείμενων και τσαντών χάρη στο άγκιστρο που βρίσκεται στην ποδιά.

Τα χρώματα των νέων Kymco People S 125i και People S 150i είναι ανθρακί, ματ ασημί, μπλε, καφέ και κόκκινο.

Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα για την ελληνική αγορά, ενώ στην Ιταλία κυμαίνονται ανάμεσα σε 2.900 και 3.000 ευρώ.

Οι κινητήρες των Kymco People S είναι τετράχρονοι, αερόψυκτοι με 4 βαλβίδες, με ψεκασμό, σειράς G5 Eco, που όπως είπαμε πληροί τις προδιαγραφές Euro4.

Στους εξελιγμένους κινητήρες έχει βελτιστοποιηθεί η καύση μέσω της 4βάλβιδης κεφαλής που πετυχαίνει καλύτερη πλήρωση του θαλάμου καύσης, ενώ υπάρχουν ρουλεμάν στα κοκοράκια των βαλβίδων για μειωμένες τριβές της τάξης του 20-30%.

Επιπλέον, η βεβιασμένη ψύξη του αέρα, μέσω φτερωτής εγγυάται τη σταθερότητα των θερμοκρασιών λειτουργίας και τη μείωση των διαστάσεων των εξαρτημάτων του κινητήρα στο ελάχιστο.


Όσον αφορά στο μοντέλο των 125 cc, η Kymco δηλώνει μέγιστη ισχύ 11,4 ίππων στις 8.500 rpm και μέγιστη ροπή 1,0 kgm στις 7.000 rpm, ενώ για το μοντέλο των 150 cc οι τιμές αυτές φτάνουν τους 14 ίππους στις 8.500 rpm και τα 1,2 kgm στις 7.000 rpm.

Οι τελικές ταχύτητες που ανακοινώνονται είναι αντίστοιχα 90 και 95 km/h.


Στο πλαίσιο τώρα, έχουμε νέα σχεδίασή, είναι φτιαγμένο από χαλυβδοσωλήνες και πρεσαριστά κομμάτια, είναι πιο άκαμπτο και αποτελεσματικό από το προηγούμενο.

Παρότι δεν είναι εμφανές λόγω του επίπεδου δαπέδου, το πλαίσιο διαθέτει ένα ειδική ενίσχυση στο σωλήνα που φτάνει στο τιμόνι.


Τo υδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι έχει καλάμια 37 mm, διαδρομή 110 mm και έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να αντιμετωπίζει τις τυπικές αστικές παγίδες του δρόμου.

Η πίσω ανάρτηση γίνεται μέσω δύο αμορτισέρ, που είναι ρυθμιζόμενα και έχουν διαδρομή 100 mm. Οι ζάντες είναι 16 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω.

Στο σύστημα πέδησης των People S συναντάμε μπροστινό δίσκο 260 mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και οπίσθιο δίσκο 240 mm. Το δικάναλο σύστημα ABS είναι στον στάνταρ εξοπλισμό και των δύο εκδόσεων 125 και 150cc.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X