fbpx

KYMCO XCITING S 400i, 2018: Βελτιώσεις και lifting

Εxciting Sport…

Ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Kymco που παρουσιάστηκε στην EICMA του Μιλάνου για το 2018 είναι το Xciting S 400i, με επανασχεδιασμένο το μπροστινό μέρος και τεχνολογία full LED με DRL (για πρώτη φορά σε σκούτερ).


Το Kymco Xciting S 400i είναι ο εκπρόσωπος της ταϊβανέζικης εταιρίας σε μια σημαντική, μεσαία προς μεγάλη, κατηγορία maxi scooter.

Η Kymco θέλησε να ενισχύσει περαιτέρω τον χαρακτήρα του Xciting προς το Sport Touring, χωρίς να μειωθεί η άνεση των αναβάτη/συνεπιβάτη.

Ειδικά η μπροστινή όψη του σκούτερ είναι πολύ δυναμική, με τις νέες γραμμές που λανσάρονται να θυμίζουν σύγχρονη supersport μοτοσυκλέτα, με δύο προβολείς και δυο αεραγωγούς αντίστοιχα, κάτω από αυτούς.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη σέλα, που είναι νέου σχήματος και διαθέτει εμφανή υποστήριξη μέσης για τον αναβάτη. Έχουν βελτιωθεί τα μαρσπιέ/δάπεδο για καλύτερη φιλοξενία των ποδιών και περισσότερη άνεση, ενώ η σέλα ανοίγει σε δύο τμήματα για μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Με στόχο να βελτιωθεί η οδική συμπεριφορά και το κράτημα του 400 χρησιμοποιήθηκε μια νέα βάση κινητήρα, που αυξάνει την ακαμψία του πλαισίου και κατά συνέπεια τη συμπεριφορά του σκούτερ στις υψηλές ταχύτητες.

Επίσης με στόχο την ακαμψία του πιρουνιού και την σταθερότητα/ακρίβεια του μπροστινού τροχού το πιρούνι διαθέτει δύο πλάκες (όπως οι μοτοσυκλέτες). Οι δυο αυτές αλλαγές έχουν κάνει το νέο Kymco Xciting S 400i καλύτερο στις στροφές, με μεγαλύτερη ευστάθεια.

Ο κινητήρας που είναι φυσικά Euro 4, ανήκει στη νέα γενιά κινητήρων της Kymco G5-SC με τεχνολογία χαμηλών τριβών και μειωμένων κραδασμών.

Ο κυβισμός των 399 cc, προκύπτει από διάμετρο επί διαδρομή 84 x 72mm, η ψύξη γίνεται με υγρό, ο εκκεντροφόρος είναι ένας και οι βαλβίδες τέσσερις.

Η μέγιστη ιπποδύναμη φτάνει τους 36,1 hp, στις 7.500 rpm και η ροπή τα 3,7 kgm, στις 6.250 rpm.

Τα δισκόφρενα μπροστά είναι δύο και οι δαγκάνες ακτινικές, ενώ και τα τρία δισκόφρενα (μπροστά και πίσω) είναι τύπου μαργαρίτα.

Το Kymco Xciting S 400i είναι συμβατό με το σύστημα infotainment Kymco Noodoe, που εφαρμόζεται σε όλο και περισσότερα σκούτερ της εταιρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ