fbpx

KYMCO AK 550i, 2018: Με 3 τροχούς!

Το 550 με δυο τροχούς μπροστά

Μια κατασκοπευτική φωτογραφία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και απαθανατίζει ένα, κάθε άλλο παρά αναμενόμενο, μοντέλο. Ένα Kymco ΑΚ 550i με δύο τροχούς μπροστά!

Η φωτογραφία δείχνει αυτό το τρίτροχο σκούτερ, μάλλον σε κάποια επαγγελματική φωτογράφιση, για διαφημιστικό φυλλάδιο. Πρόκειται να παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Μιλάνου σε λίγες μέρες τότε μιλάμε για μια “μίνι επανάσταση”.

Το πρωτότυπο μοντέλο ονομάζεται Kymco CV3 και αφού θα είναι μοντέλο concept-έκθεσης σε αυτό το σαλόνι του Μιλάνου, αν υποθέσουμε ότι θα βγει κάποια στιγμή στην παραγωγή, μην περιμένετε να το δείτε πριν το 2019 στους δρόμους.

Θα πρόκειται για τη συνέχιση και ενδυνάμωση της κατηγορίας των τρίτροχων σκούτερ και το πρώτο σκούτερ με τρεις τροχούς από την Kymco (κάτι που εξέταζε να κάνει εδώ και καιρό – διαβάστε εδώ).

Οι δυο μπροστινοί τροχοί του Kymco CV3 550i – ο φωτογράφος David Power Caiti (;) το είχε βαφτίσει ΟΚ/ΑΚ – πρέπει να είναι διαμέτρου 12 ιντσών και ο βραχίονας διεύθυνσης/ανάρτησης συνδέεται με δυο τηλεσκοπικά καλάμια για κάθε τροχό.

Χονδρικά, με την πρώτη ματιά το σύστημα θυμίζει αυτό της Yamaha, με τη μόνη διαφορά ότι δεν μπορεί να έχει αντιγράψει με τέτοια ακρίβεια τη διάταξη η Kymco, γιατί… έχει τα δικαστήρια που εκδικάζουν τέτοιες περιπτώσεις δεν αστειεύονται…

Δισκόφρενα θα είναι παντού τα φρένα, και στους τρεις τροχούς, ενώ στην κατασκοπική φωτογραφία που προηγήθηκε της εργοστασιακής το Kymco CV3 εμφανιζόταν με οροφή – που δεν φαινόταν αν αναδιπλώνεται (μάλλον όχι) για να μπεί στη μπαγκαζιέρα που βρίσκεται στην ουρά, με την όλη κατασκευή, πάνω από το σκούτερ, να θυμίζει BMW C-1 και Adiva.

Σαφές γίνεται από τη φωτογραφία ότι το 3τροχο, που χρησιμοποιεί σαν βάση το δικύλινδρο Kymco ΑΚ 550i ABS, θα μπορεί να μεταφέρει έναν άνθρωπο και μόνον και όχι συνεπιβάτη, αφού δεν υπάρχει πίσω τμήμα σέλας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ