fbpx
Motul Skyscraper Left
Motul Skyscraper Right

KYMCO PEOPLE S 125i/200i E5 – ΜΥ2021: Ανανέωση σημείων

Riding in European Style!

Tα νέα Kymco People S αποκτούν κινητήρες τεχνολογίας G5-ECO προσαρμοσμένους στις προδιαγραφές Euro5 και προσφέρουν υψηλές επιδόσεις στις κατηγορίες τους, με ακόμα χαμηλότερες τιμές σε κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Παράλληλα δέχονται πινελιές ανανέωσης που επιφέρουν ακόμα πιο κομψή σχεδίαση, πάντα με έντονη την ιταλική φινέτσα.

Με περισσότερα από 20 χρόνια κυκλοφορίας στους δρόμους όλου του κόσμου, τα μοντέλα της σειράς People έχουν ταυτιστεί με τα σκούτερ μεγάλων τροχών.

Απευθυνόμενα σε απαιτητικούς αναβάτες των πόλεων, ξεχωρίζουν προσφέροντας καλή οδική συμπεριφορά, εξοπλισμό και ποιότητα κατασκευής.

Η έκδοση People S 200i αντικαθιστά την αντίστοιχη 150i και στοχεύει σε αναβάτες που θέλουν υψηλότερες επιδόσεις αλλά και να κινούνται με μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια

Το κέντρο σχεδιασμού της Kymco στην Ιταλία φρόντισε να δώσει στα νέα People S 125/200 μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας.

Η εμφάνιση είναι προσαρμοσμένη σε μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές, δίνοντας στα μοντέλα έναν ευρωπαϊκό αέρα.

Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού τεχνολογίας LED, ενώ το πάνελ των οργάνων με τις δύο οθόνες LCD παρέχει στη στάνταρ μορφή του υπερπλήρεις ενδείξεις, που περιλαμβάνουν ακόμα και στροφόμετρο.

Για το 2021, τα μοντέλα έχουν αποκτήσει νέο διαιρούμενο προβολέα LED, ο οποίος προσφέρει διπλάσια ένταση φωτισμού για τέλεια ορατότητα τις νυχτερινές ώρες.

Οι τετραβάλβιδοι κινητήρες τεχνολογίας G5-ECO προσφέρουν επιδόσεις εφάμιλλες των αντίστοιχων υγρόψυκτων, με χαμηλότερο βάρος και μειωμένο κόστος συντήρησης, αλλά και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Έχουν εξελιχθεί με στόχο την ήσυχη λειτουργία, τη μεστή απόδοση και τη μεγάλη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.

H απόδοσή τους είναι 14,7 ίπποι στις 8.500rpm και 13,5Nm/6.500rpm για το νέο 200 και 10,9 ίπποι στις 8.500rpm και 10Nm/6500rpm για το 125.

Το πλαίσιο των νέων People S είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει την απαιτούμενη στιβαρότητα και η σχεδίασή του επιτρέπει την τοποθέτηση του ντεπόζιτου των 6,2 λίτρων κάτω από το δάπεδο.

Η κίνηση αυτή χαμηλώνει αισθητά το κέντρο βάρους των σκούτερ, με ευεργετικό αποτέλεσμα στην ευελιξία και στον όλο χειρισμό τους.

To πατενταρισμένο υποπλαίσιο στήριξης του κινητήρα -οριζόντιας διάταξης- υπόσχεται βελτιωμένη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες κίνησης.

Ο τροχός μπροστά παραμένει στις 16”, ενώ ο αντίστοιχος πίσω είναι στις 14”, προκειμένου να εξοικονομηθεί ο απαραίτητος χώρος κάτω από τη σέλα, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ένα φουλφέις κράνος και αρκετά άλλα αντικείμενα.

Υπάρχει μάλιστα και αφαιρούμενο διαχωριστικό, που αφενός επιτρέπει να μεταβάλλεται ο χώρος αυτός ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις του αναβάτη και αφετέρου εμποδίζει τη μετακίνηση των αντικειμένων που φιλοξενούνται κάτω από τη σέλα.

Ο χώρος φωτίζεται από ένα φωτιστικό LED και διαθέτει μια δεύτερη θύρα USB (η πρώτη βρίσκεται στο τιμόνι) για φόρτιση μεγαλύτερων ηλεκτρονικών συσκευών. Σημαντικό στοιχείο η διατήρηση του επίπεδου πατώματος, που συνδυαστικά με το υπάρχον άγκιστρο χειραποσκευών αυξάνει σημαντικά τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων.

Ο ανεφοδιασμός γίνεται πολύ εύκολα, με την τάπα καυσίμου να βρίσκεται χαμηλά στο αριστερό τμήμα της ποδιάς και όχι κάτω από τη σέλα, ενώ ένα ντουλαπάκι – που κλειδώνει – στο κάτω μέρος του τιμονιού μπορεί κάλλιστα να φιλοξενήσει μικροαντικείμενα (κινητό, πορτοφόλι, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά κλπ).

Έχοντας κατά νου την ασφάλεια, τα Kymco People S διαθέτουν δισκόφρενα 260mm και 240mm μπροστά και πίσω αντίστοιχα, που ενεργοποιούνται με διπίστονες δαγκάνες μέσα από σωληνάκια υψηλής πίεσης και ο χειρισμός τους γίνεται μέσω της σύγχρονης και ελαφριάς μονάδας ABS 9.1 της Bosch (μόλις 700gr βάρος!).

Η σημασία που έχει δώσει η Kymco στα νέα People S είναι εμφανής καθώς περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται ο αναβάτης στην καθημερινότητά του.

Επιπρόσθετα, υπάρχει διαθέσιμη και μια σειρά εργοστασιακών αξεσουάρ, όπως ανεμοθώρακας, βαλίτσα top case στα χρώματα του scooter, συναγερμός, κάλυμμα σέλας, εκκινητής KBooster, προστατευτική κουκούλα, αλλά και διαφανείς προστατευτικές χούφτες χεριών.

Οι τιμές των σκούτερ είναι: Kymco People S 125i ABS – 2.795€, Kymco People S 200i ABS – 2.995€

Τα διαθέσιμα χρώματα είναι Midnight Blue, Graphite Matt και Walnut Brown Matt.

Τα People S καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και η απόκτησή τους μπορεί να γίνει και μέσω των ευνοϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της αντιπροσωπείας.

Περισσότερες πληροφορίες: Μοto Trend, Βρυούλλων 56 & Εθν. Οδός Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα, τηλ 210 25 85991-2, www.kymco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X