fbpx

Kymco AK 550 Premium 2023: Ένα και μοναδικό

Η τουριστική, υπερ-εξοπλισμένη, έκδοση του ΑΚ

To Kymco ΑΚ 550 Premium έρχεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2023, εξοπλισμένο και ασφαλέστερο από ποτέ, αποτελώντας μια εξαιρετική πρόταση για όσους ψάχνουν ένα mega scooter με sport χαρακτήρα, κορυφαία ασφάλεια και τουριστικές δυνατότητες.

Το κορυφαίο mega scooter στην οικογένεια της Kymco είναι το σπορ AK 550 που έχει καθιερώσει την εταιρία σε μία premium κατηγορία λίγων εκλεκτών μοντέλων, μεγάλων απαιτήσεων, ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εφαρμόζοντας υψηλό ποιοτικό επίπεδο σε κάθε του σημείο.

Η νέα έκδοση Premium έρχεται να συμπληρώσει την υπάρχουσα AK 550 ABS Noodoe και είναι σχεδιασμένη για όσους θέλουν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, με ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευκολία, χωρίς όμως να στερηθούν τα δυναμικά σπορ χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Tο Kymco AK 550 Premium έχει μια πιο τουριστική χροιά, που χαρακτηρίζεται από ένα νέο αεροδυναμικό προφίλ για μεγαλύτερη προστασία του αναβάτη σε μακρινές διαδρομές.

Παράλληλα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά συστήματα που το κάνουν να διαφέρει και να ξεχωρίζει.

Αδρανειακή μονάδα μέτρησης, Cornering ABS, Cruise Control, Traction Control, Riding Modes και σύστημα πολυμέσων Noodoe είναι στοιχεία που κάνουν το ΑΚ Premium μοναδικό στο είδος του!

Mια αδρανειακή μονάδα μέτρησης ΙΜU (Inertia Measurement Unit) συνεργάζεται με το εξελιγμένο σύστημα πέδησης AIBS Advanced και μεταξύ άλλων ενσωματώνει τη λειτουργία Cornering ABS, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά στον κόσμο των σκούτερ!

Στο εσωτερικό της βρίσκονται επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια που καταγράφουν όλες τις δυνάμεις που ασκούνται στο σκούτερ (κλίσεις, επιταχύνσεις, φρεναρίσματα κλπ) σε 6 άξονες.

Όλα τα δεδομένα περνούν μέσα από έναν επεξεργαστή, ο οποίος στη συνέχεια δίνει τις ανάλογες εντολές στα συστήματα ασφαλείας και προσαρμόζει τη διαχείριση της ισχύος. Η όλη τεχνολογία προέρχεται από τον κόσμο των μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων με ευεργετικό αποτέλεσμα στην ασφάλεια του σκούτερ.

Το γκάζι είναι πλέον ηλεκτρονικό και αυτό σημαίνει τη δυνατότητα εφαρμογής πολλών νέων τεχνολογιών.

Όπως το σύστημα ελέγχου ETS (Electronic Throttle System), γνωστό και ως Ride by Wire, που προσφέρει δύο διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Riding Modes) και που παράλληλα φροντίζει για τη διαχείριση του νέου συστήματος ελέγχου πρόσφυσης TCS, μια σημαντική τεχνική καινοτομία που βελτιώνει δραματικά την οδηγική ασφάλεια.

Το Traction Control κάνει το ντεμπούτο του στο AK 550 Premium μαζί με το Cruise control, ένα πραγματικό εργαλείο για τον ταξιδιώτη, καθώς του επιτρέπει να διατηρεί σταθερή ταχύτητα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η σχεδίαση έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις πλέον “λείες” επιφάνειες και με βασικό στόχο την επίτευξη καλύτερου αεροδυναμικού συντελεστή.

Σε συνδυασμό με μια νέα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα (+-85mm), αυτό μεταφράζεται σε μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και τα οφέλη εντοπίζονται τόσο στην καλύτερη προστασία του αναβάτη όσο και στη σημαντική μείωση του θορύβου στις υψηλές ταχύτητες.

Ευνόητο είναι πως αυτό επιφέρει ευεργετικό αποτέλεσμα και στην κατανάλωση καυσίμου, κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του AK 550 Premium.

Η πολύ αξιόλογη τεχνική βάση του AK 550 χαρακτηρίζει και τη νέα έκδοση Premium. Ο οριζόντιας διάταξης δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας E5 των 550cc (2ΕΕΚ – 8V) αποδίδει 51Hp και προσφέρει στο mega scooter τελική ταχύτητα που ξεπερνά με άνεση τα 160 km/h.

Η τελική μετάδοση έχει αποκτήσει έναν νέο ιμάντα, ο οποίος πέρα από μεγαλύτερη αντοχή εξασφαλίζει μέσω της βελτιωμένης κίνησης οικονομία καυσίμου, μειωμένο θόρυβο λειτουργίας και χαμηλότερες απαιτήσεις στη συντήρηση.

Ο πίνακας των οργάνων έχει ανανεωθεί με γνώμονα την ευκολότερη ανάγνωση κάτω από κάθε συνθήκη. Εξακολουθεί να αποτελείται από 3 ψηφιακές έγχρωμες οθόνες, πλην όμως με αυξημένη φωτεινότητα και υψηλότερη ευκρίνεια.

Τα δεδομένα είναι καλά ταξινομημένα και το περίγραμμα αλλάζει χρώμα ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης, ενώ η κυκλική κεντρική οθόνη εξακολουθεί να φιλοξενεί το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας Kymco Noodoe, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone και πλοήγηση Turn by Turn!

Η εκκίνηση γίνεται με έξυπνο κλειδί δεύτερης γενιάς και μέσα από ένα πρακτικό μπουτόν ανάφλεξης “click and go”, το οποίο αφενός ξεκλειδώνει αυτόματα το τιμόνι και αφετέρου θέτει σε ετοιμότητα όλες τις λειτουργίες του Kymco ΑΚ 550 Premium.

Όλοι οι διακόπτες του τιμονιού έχουν επανασχεδιαστεί και προσεγγίζονται χωρίς να χρειαστεί ο αναβάτης να σηκώσει κάποιο χέρι.

Ιδιαίτερα χρηστική αποδεικνύεται η δυνατότητα που δίνεται στον αναβάτη να ελέγχει βασικές λειτουργίες μέσα από ξεχωριστά κουμπιά, τοποθετημένα σε “στυλ πιάνου”, για λόγους ευχρηστίας κάτω από τον κεντρικό πίνακα οργάνων.

Τέλος, τα ανήκοντα στο βασικό εξοπλισμό θερμαινόμενα γκριπ είναι αυτά που φροντίζουν να κάνουν πιο άνετες τις διαδρομές σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Η νέα ναυαρχίδα της Kymco θα διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς (Aviation Blue, Golden Grey, Space Black) και η άφιξή της στην Ελλάδα αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X