fbpx

KL BRERA X 300: Η σκηνή των Adventure μεγαλώνει

Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός

Ένα ακόμα σκούτερ της κατηγορίας Adventure και μάλιστα πολύ ελκυστικό εμφανίστηκε στη γειτονική Ιταλία κάτω από το όνομα KL Brera X 300. Χρησιμοποιεί τον κινητήρα του προηγούμενου Piaggio Beverly και οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει πιθανότητα να το δούμε κι από τα μέρη μας… με άλλο όνομα.

Πάντοτε ακούγαμε αυτό που μας έλεγαν οι μεγαλύτεροι: “Άμα θέλει κάποιος, μπορεί”. Αν κάποιος επιθυμεί πραγματικά κάτι, τότε μπορεί να το καταφέρει, έτσι δεν είναι;

Αυτό φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της κινεζικής μοτοβιομηχανίας που δεν παύει να μας ξαφνιάζει – ευχάριστα – ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Πέρα από τις προκαταλήψεις και τις μνήμες του παρελθόντος το ποιοτικό άλμα έχει πραγματοποιηθεί, η εμφάνιση και οι λεπτομέρειες είναι πολύ προσεγμένες,  η λειτουργία και οι επιδόσεις, και συνολικά και στους επιμέρους τομείς, κυμαίνονται από καλές μέχρι πολύ καλές.

Λόγω των παραπάνω πρέπει να ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε νέο σκούτερ που παρουσιάζεται και με αυτό το σκεπτικό ανακαλύψαμε το KL Brera X 300, το οποίο άρχισε πρόσφατα να πωλείται στην Ιταλία με τιμή 5.350 ευρώ.

Στον τομέα της εμφάνισης το σκούτερ δανείζεται στοιχεία από μοτοσυκλέτες offroad ή αν θέλετε στυλ Adventure, με στόχο όχι μόνο τον εντυπωσιασμό και τη διαφοροποίηση, αλλά και την ουσία ενός σκούτερ: την ικανότητά του να κινείται με ευελιξία και ευκολία στις μεγάλες πόλεις.

Το στυλ Adventure είναι περισσότερο από εμφανές πάνω στο μυώδες κουστούμι του, με τα αντίστοιχα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν, όπως τα διπλής χρήσης ελαστικά, τα προστατευτικά στις άκρες του τιμονιού, το ανεστραμμένο πιρούνι, τα αμορτισέρ με ξεχωριστά δοχεία αερίου, οι μπαγκαζιέρες, το διαγώνια τοποθετημένο τελικό εξάτμισης, τα αλουμινένια μαρσπιέ.

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας είναι ο προηγούμενης γενιάς Piaggio, που χρησιμοποιούσαν επί σειρά ετών τα Beverly 300.

Είναι 4βάλβιδος με έναν εκκεντροφόρο κι έχει κυβισμό 278 cc και αποδίδει 18,5 kW ή 24,9 ίππους στις 7.500 rpm. Η ροπή είναι 2,4 kgm στις 6.750 rpm, η τροφοδοσία γίνεται με ψεκασμό. Μεγάλης χωρητικότητας είναι το ντεπόζιτο στα 13,5 λίτρα.

Ενδιαφέρον και ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Brera X είναι το πιρούνι που είναι ανεστραμμένο (!) με καλάμια 35 χιλιοστών, ενώ πίσω τα αμορτισέρ είναι της Kayaba.

To μπροστινό φρένο έχει διάμετρο 240 mm (αν και φαίνεται μεγαλύτερο στις φωτογραφίες…) και διαθέτει ακτινικά τοποθετημένη τετραπίστονη δαγκάνα!

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών, το ύψος της σέλας φτάνει τα αρκετά 805 mm και το βάρος στα 169 κιλά με το σκούτερ πλήρες υγρών, σύμφωνα με την εταιρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ