fbpx

Ionex S7 ABS: Έρχεται στην Ελλάδα το εξελιγμένο ηλεκτρικό της Kymco, με ποιότητα και επιδόσεις

Η Kymco κάνει δυναμική κίνηση

Η πρώτη κίνηση της Kymco στον τομέα των ηλεκτρικών σκούτερ – όσον αφορά την Ελλάδα – έχει όνομα Ionex Super 7 ABS και πολύ κομψή εμφάνιση. Το είδαμε ζωντανό στην έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αθήνα και σύντομα θα έρθει στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία ηλεκτρικών σκούτερ και μοτοσυκλετών της Kymco, που ακούει στο όνομα Ionex, εισβάλλει στην ελληνική αγορά τους προσεχείς μήνες με το Ionex S7 ABS, που είναι ο πρωταγωνιστής της νέας γενιάς Ionex και ξεχωρίζει για τη σχεδίαση, τον εξοπλισμό και την υψηλή κατασκευαστική ποιότητα.

Καμία σχέση με τα φθηνά ηλεκτρικά που βλέπαμε, το Ionex S7 ABS είναι μοντέλο αναφοράς, με υψηλά επίπεδα τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας υψηλών επιδόσεων (7.600 W) που προσφέρει επιτάχυνση από 0 στα 50 km/h σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Η μέγιστη ταχύτητα ανακοινώνεται στα 92 km/h και η μετάδοσή του γίνεται με αλυσίδα, γεγονός που του επιτρέπει να μεταφέρει πιο αποτελεσματικά όλη τη δύναμη στον πίσω τροχό και να βελτιώνει την οδική συμπεριφορά του συνόλου.

Γιατί συμβαίνει αυτό όμως; Με την κεντρική τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα χονδρικά πίσω από τα πόδια του αναβάτη, η σωστότερη κατανομή βάρους, τομέας στον οποίο πάσχουν γενικότερα τα σκούτερ αλλά ιδίως τα ηλεκτρικά, μειώνει σημαντικά το βάρος που πέφτει στον άξονα του πίσω τροχού.

Η κατανομή γίνεται με αυτό τον τρόπο βέλτιστη, κι έτσι επιτυγχάνεται η φόρτιση του μπροστινού τροχού, στοιχείο που λειτουργεί ευεργετικά στο κράτημα του σκούτερ.

Όσον αφορά τις μπαταρίες του, το Ionex S7 ABS είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες τύπου λιθίου (NMC), με αυτονομία 77 km (σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμών WMTC), τις μόνες εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι αφαιρούμενες, επιτρέποντας τη φόρτιση είτε εντός του σκούτερ, είτε “εκτός” μέσω δύο εξωτερικών βάσεων φόρτισης που περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Το Ionex S7 ABS ξεχωρίζει για τον εξοπλισμό ασφαλείας και τα χαρακτηριστικά του. Χρησιμοποιεί τροχούς 13 ιντσών και 12 ιντσών (μπρος-πίσω) με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος ABS Bosch δύο καναλιών (!) και δισκόφρενα και στους δύο τροχούς.

Επιπλέον, ενσωματώνει ένα σύστημα πέδησης ανάκτησης ενεργείας, αλλά και όπισθεν που ενεργοποιείται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του νέου S7 ABS είναι το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί. Έχει χωρητικότητα 24 λίτρων κάτω από τη σέλα, γεγονός που του επιτρέπει να φιλοξενήσει ένα full-face κράνος.

Η σέλα ανοίγει αυτόματα από τον δεξιό διακόπτη, τα φώτα LED ιδιαίτερης σχεδίασης δίνουν έντονη ταυτότητα στο σκούτερ, ενώ αυτό που είδαμε από κοντά είναι – πέρα από την πολύ προσεγμένη σχεδίαση και τις λεπτομέρειες –  η πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος. 

Το Ionex S7 ABS θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες στην ελληνική αγορά, με ανταγωνιστική τιμή, σε λευκό χρώμα αρχικά.

Περισσότερες πληροφορίες: Μοto Trend, Βρυούλλων 56 & Εθν. Οδός Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα, τηλ 210 25 85991,www.kymco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X