fbpx

Hοnda SH350i 2024: Nέα χρώματα για το μεγάλο SH

To μεγάλο ψηλόροδο της Honda ανανεώνεται χρωματικά για το 2024

Η ναυαρχίδα της οικογένειας SH της Honda εισέρχεται δυναμικά στο 2024 με δύο ολοκαίνουργια χρώματα και τέσσερις νέους χρωματικούς συνδυασμούς που ενισχύουν τον χαρακτήρα της.

Παρατηρώντας τα οχήματα που κυκλοφορούν στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, διαπιστώνει κάποιος ότι τα SH είναι οι πρωταγωνιστές των δρόμων. Πάνω από ένα εκατομμύριο SH έχουν πωληθεί στην Ευρώπη τα τελευταία 38 χρόνια, χαρίζοντας στο ακρωνύμιο τους το κύρος ενός εξαιρετικού προϊόντος, υπό τη σκέπη της διάσημης ποιότητας κατασκευής και αξιοπιστίας Honda.

Το Honda SH300i, με compact διαστάσεις, stepthrough επίπεδο πάτωμα και μπροστά/πίσω τροχούς 16 ιντσών, διέθετε όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός SH και επιπλέον έναν ισχυρό κινητήρα, κατάλληλο για χρήση στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο.

Έγινε το πρώτο δίτροχο της Honda που πληρούσε τις προδιαγραφές Euro4 το 2015, ενώ παράλληλα, η βελτίωση του κινητήρα του απέφερε αύξηση ροπής και μείωση της κατανάλωσης. Και εμφανισιακά, όμως, απέκτησε μεγαλύτερο όγκο, ενώ με την αναβάθμιση του πλαισίου απελευθερώθηκε πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος, διατηρώντας ατόφια την οδική του συμπεριφορά.

Το 2019, απέκτησε traction control τύπου Honda Selectable Torque Control (HSTC) και λειτουργία Smart Key, και, το 2021, η εξέλιξη έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά: το SH350i απέκτησε κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού, που αύξησε την ισχύ και τη ροπή του και ανανεώθηκε αισθητικά, εδραιώνοντας τη θέση του ως το απόλυτο ‘allround’ αστικό scooter.

Με μία οικογένεια που περιλαμβάνει επίσης τα διαχρονικά δημοφιλή SH125i και SH150i, για το 2024 το κορυφαίο SH350i διατηρεί στο ακέραιο την ελκυστική του εμφάνιση, με δύο ελκυστικά νέα χρώματα και τέσσερις χρωματικούς συνδυασμούς που αναβαθμίζουν τη γκάμα.

 • Νέο: Zefiro Blue Metallic
 • Νέο: Matt Techno Silver Metallic
 • Matt Coal Black Metallic με νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες
 • Matt Ruthenium Silver Metallic με νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες
 • Pearl Cool White με νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες
 • Black με νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες

Το Honda SH350i είναι ένα scooter που κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του στον δρόμο, υποδηλώνοντας την premium SH καταγωγή του.

Ο προβολέας LED διαθέτει τώρα διαχωρισμό της μεσαίας σκάλας σε δύο δέσμες, ενώ τα φώτα πορείας τοποθετούνται ψηλά, πάνω στο κέλυφος του τιμονιού, δημιουργώντας μια μοντέρνα, χαρακτηριστική εμφάνιση. Το πίσω φανάρι LED και τα φλας τοποθετούνται ανάμεσα από τις αλουμινένιες χειρολαβές του συνεπιβάτη.

Ασφαλώς, για ένα μοντέλο SH η λειτουργικότητα είναι εξίσου σημαντική με την εμφάνιση. Η θέση οδήγησης υποστηρίζει διάφορους σωματότυπους αναβατών και υπόσχεται μια άνετη, όρθια θέση σώματος και άριστη ορατότητα. Το συνολικό μήκος του είναι 2160mm, με πλάτος 742mm και ύψος 1161mm. Η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 131mm.

Προβλέπεται χώρος για ένα fullface κράνος κάτω από τη σέλα, της οποία το ύψος παραμένει πρακτικά χαμηλό στα 805mm (μόλις +5mm από του SH125/150). Υπάρχει επίσης μία νέα θύρα USB TypeC για εύκολη φόρτιση μιας κινητής συσκευής.

Το στάνταρ επίπεδο πάτωμα του SH (πλάτος 435mm) διευκολύνει τη μεταφορά φορτίων και την πρόσβαση για τον αναβάτη. Ένα αναδιπλούμενο άγκιστρο μεταφοράς στο μπροστινό πάνελ αυξάνει την πρακτικότητα.

Ο κομψός πίνακας οργάνων LCD περιλαμβάνει όλες τις προειδοποιητικές λυχνίες – συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών HSTC και ABS – διατεταγμένες γύρω από μία κεντρική ψηφιακή οθόνη ‘ταχύμετρο/ χιλιομετρητή’. Όλες οι λειτουργίες του πίνακα οργάνων διαχειρίζονται μέσω μπουτόν Α/Β στο αριστερό γκριπ.

Τα εμπρός και πίσω φλας του SH350i έχουν λειτουργία Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης – Emergency Stop Signal (ESS) με αυτόματη ακύρωση (autocancelling). Μόλις ο εγκέφαλος του ABS ανιχνεύσει ξαφνικό φρενάρισμα, τα αλάρμ θα αναβοσβήνουν έντονα για να προειδοποιήσουν τους άλλους οδηγούς.

Το Smart Key είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον πολυάσχολο αναβάτη ο οποίος είναι συνέχεια σε κίνηση. Πέραν του ότι ελέγχει τον κεντρικό διακόπτη και την κλειδαριά της σέλας, είναι συμβατό και με την προαιρετική αφαιρούμενη βαλίτσα top box των 35 λίτρων. Με το Smart Key στην τσέπη του αναβάτη, το top box κλειδώνει αυτόματα όταν αυτός απομακρύνεται, ενώ μπορεί να το κλειδώσει και ο ίδιος από το κλειδί. 

Ο κινητήρας eSP+ (enhanced Smart Power+) του SH350i συνδυάζει άριστα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά με υψηλή ιπποδύναμη, χάρη στην ολοκληρωμένη εφαρμογή τεχνολογιών μείωσης τριβών.

Ο υγρόψυκτος κινητήρας ψεκασμού με μονό Εκκεντροφόρο Επικεφαλής (1ΕΕΚ/SOHC) αποδίδει μέγιστη ισχύ 29,2 ίππων (21,5kW) στις 7,500rpm, με μέγιστη ροπή 32Nm στις 5,250rpm. Από στάση, το SH350i επιταχύνει στα 200m σε 10,2 δευτ.

Η διάμετρος του εμβόλου είναι 77mm και η διαδρομή 70.7mm. Η σχέση συμπίεσης είναι 10.5:1. Κοκοράκια με ρουλεμάν, κουζινέτα στροφαλοφόρου χαμηλών τριβών και στεγανός στροφαλοθάλαμος, προσφέρουν αξιοπιστία σε βάθος χρόνου και ισχυρές επιδόσεις. Για βελτίωση της ψύξης του εμβόλου, ένα μπεκ λαδιού, όπως αυτό της CRF450R, ψεκάζει το λάδι στο πίσω τμήμα του εμβόλου, βελτιώνοντας το χρονισμό της ανάφλεξης και την αποδοτικότητα καύσης. Η χωρητικότητα σε λιπαντικό είναι 1,85 λίτρα.

Ο αέρας τροφοδοτείται από ένα φιλτροκούτι 5,5 λίτρων. Το σώμα ψεκασμού τροφοδοτεί τις βαλβίδες εισαγωγής διαμέτρου 28mm με μέγιστη απόδοση. Ο αυλός εισαγωγής προσφέρει αποδοτική ροή και στροβιλισμό του καύσιμου μίγματος στο κύλινδρο για πιο ομοιόμορφη καύση. Τα καυσαέρια εξέρχονται από το χώρο καύσης του κινητήρα μέσω μιας εξαγωγής ευθείας διατομής, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την απόδοση.

Για μείωση της αντίστασης ροής (backpressure) των καυσαερίων, το νέο τελικό της εξάτμισης αποτελείται τώρα από δύο ξεχωριστούς θαλάμους. Βελτιστοποιήσεις στον σχεδιασμό του σωλήνα που συνδέει το θάλαμο εκτόνωσης καθώς και στο μέγεθος και τη θέση του καταλύτη βελτιώνουν επίσης τη ροή και τη σάρωση των καυσαερίων.

Οι εσωτερικές τριβές έχουν μειωθεί χάρη στην έκκεντρη τοποθέτηση του κυλίνδρου (5mm offset), στην υιοθέτηση υδραυλικού τεντωτήρα καδένας και στη χρήση μιας αντλίας επιστροφής λαδιού. Η αντλία αυτή που χρησιμοποιείται σε κινητήρες υψηλών επιδόσεων, μειώνει την εσωτερική πίεση μέσα στον κινητήρα, την ανάδευση του λαδιού, καθώς και τις απώλειες και τις εσωτερικές τριβές στα κινούμενα μέρη. Ένας αντικραδασμικός άξονας ελαχιστοποιεί τους ενοχλητικούς κραδασμούς πρώτης τάξης και συμβάλλει στην ομαλή, απολαυστική οδήγηση.

Ένας αυτόματος φυγοκεντρικός συμπλέκτης ελέγχει το κιβώτιο VMatic (με κλιμάκωση κατάλληλη για ταχεία απόκριση σε χαμηλές ταχύτητες και ζωηρή επιτάχυνση) και τον ιμάντα τελικής μετάδοσης.

Ο κινητήρας διαθέτει Honda Selectable Torque Control (HSTC). Το σύστημα ανιχνεύει την οποιαδήποτε διαφορά ταχύτητας μεταξύ εμπρός και πίσω τροχού, υπολογίζει τον βαθμό ολίσθησης και ελέγχει τη ροπή του κινητήρα μέσω της διαχείρισης ψεκασμού καυσίμου για ανάκτηση της πρόσφυσης στον πίσω τροχό. Το HSTC ενεργοποιείται και απενεργοποιείται από έναν διακόπτη στο αριστερό γκριπ. Μία ένδειξη ‘Τ’ στην ψηφιακή οθόνη αναβοσβήνει όταν το σύστημα επεμβαίνει για τη διαχείριση της πρόσφυσης.

Η κατανάλωση καυσίμου είναι χαμηλή 30km/l (WMTC mode), ενώ με χωρητικότητα ρεζερβουάρ 9.1L η δυνητική αυτονομία υπερβαίνει τα 270km.

Το δοκιμασμένο πλαίσιο του SH350i είναι σχεδιασμένο με κριτήριο την ασφάλεια και την ευελιξία σε όλες τις συνθήκες. Με την ευκαιρία του facelift το 2021, αναθεωρήθηκαν οι διάμετροι των σωληνώσεων, το πάχος των ελασμάτων και τα υλικά των επιμέρους εξαρτημάτων του πλαισίου, βελτιώνοντας τη σταθερότητα και την άνεση στις υψηλές ταχύτητες, αλλά και εξοικονομώντας ταυτόχρονα βάρος 1kg από το πλαίσιο.

Το τηλεσκοπικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 35mm παρέχει ομαλή απόσβεση ανωμαλιών, τα διπλά πίσω αμορτισέρ, το ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο και ένα σύστημα συνδέσμων Oleo τοποθετημένο κάτω από τον κινητήρα, για καλύτερη αίσθηση και βελτιωμένη απόσβεση κραδασμών.

Η γωνία κάστερ και το ίχνος τροχού ορίζονται στα 27°5’/99mm με μεταξόνιο 1452mm και το τιμόνι περιστρέφεται κατά 45° από το κέντρο. Το βάρος είναι 174kg, πλήρες υγρών.

Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 110/70-16 μπροστά και 130/70-16 πίσω, και το δικάναλο ABS επενεργεί σε μονούς δίσκους 256mm μπροστά και πίσω.

Μία γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda διατίθεται για το SH350i. Τα βασικά αξεσουάρ συγκεντρώνονται σε ένα πρακτικό πακέτο για λόγους ευκολίας.

Το ασορτί χρωματικά City Pack στοχεύει στην αύξηση της πρακτικότητας και της άνεσης του SH350i, με το στυλ να διατηρείται στο ακέραιο. Το πακέτο περιλαμβάνει:

 • Smart Top Box 35L

 • Διάφανη ψηλή ζελατίνα η οποία προστατεύει περαιτέρω τον αναβάτη από τις καιρικές συνθήκες

 • Διάφανες προστατευτικές χούφτες (σετ) που προστατεύουν τα χέρια του αναβάτη από τον παγωμένο αέρα 

 • Θερμαινόμενα γκριπ με διαφορετικά επίπεδα θέρμανσης

Όλα τα παραπάνω αξεσουάρ διατίθενται και μεμονωμένα,  ενώ επίσης διατίθενται:  

 • Κουκούλα εξωτερικού χώρου 

 • Εσωτερική τσάντα Top box με λογότυπο της Honda που διαθέτει ρυθμιζόμενο ιμάντα ώμου και λαβές μεταφοράς 

 • Κλειδαριά δισκόφρενου, τύπου U για αυξημένη προστασία και ξεγνοιασιά 

 • Επίσης διατίθεται manual Top Box με σύστημα Honda Onekey. 

  Ηοnda SH Family 2024

Honda SH350i 2024 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος

Μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, 4-χρονος SOHC

Χωρητικότητα (cm3)

330cc

Αριθμός βαλβίδων ανά κύλινδρο

4

Διάμετρος & Διαδρομή

77 x 70.7mm

Σχέση συμπίεσης

10.5:1

Μέγιστη ισχύς

29.2PS (21.5kW) στις 7.500 σαλ.

Μέγιστη ροπή

32Nm στις 5.250 σαλ.

Χωρητικότητα σε λιπαντικό

1.85L

Επίπεδο θορύβου (dB)

Lurban 73.6, Lwot 79.3

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Ψεκασμός

Ηλεκτρονικός PGM-FI

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

9.1L

Εκπομπές CO2 (WMTC)

77.8 g/km

Κατανάλωση καυσίμου

30km/litre

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Εκκίνηση (Μίζα)

Ηλεκτρική

Χωρητικότητα μπαταρίας

12V-11.6AH

ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Τύπος συμπλέκτη

Αυτόματος, φυγοκεντρικός

Τύπος κιβωτίου

V-Matic

Τελική μετάδοση

V-Belt

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος

Ατσάλινο σωληνωτό

ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαστάσεις (Μ´Π´Υ)

2,160 x 742 x 1,161mm

Μεταξόνιο

1,452 mm

Γωνία Κάστερ

27.5°

Ίχνος Τροχού

99mm

Ύψος Σέλας

805mm

Απόσταση από το έδαφος

157.8mm

Βάρος (πλήρες υγρών)

174kg

Ακτίνα στροφής

2.2m

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Εμπρός

Τηλεσκοπικό πιρούνι 35mm

Πίσω

Ψαλίδι με διπλά αμορτισέρ

ΤΡΟΧΟΙ

Εμπρός

Χυτό αλουμίνιο, 16 x MT2.75, διατομή U με 6 μπράτσα

Πίσω

Χυτό αλουμίνιο, 16 x MT2.75, διατομή U με 6 μπράτσα

Ελαστικό εμπρός

110/70-16

Ελαστικό πίσω

130/70-16

ΦΡΕΝΑ

ABS

2-κάναλο

Εμπρός

Δισκόφρενο 256mm με διπίστονη δαγκάνα

Πίσω

Δισκόφρενο 256mm με μονοπίστονη δαγκάνα

ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Όργανα

Οθόνη LCD με Ταχύμετρο, Δείκτες στάθμης & κατανάλωσης καυσίμου, θερμοκρασία, ρολόι, διπλός χιλιομετρητής ταξιδιού, ένδειξη Honda SMART Key.

Προβολέας

LED

Πίσω φως

LED

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X