fbpx

Vespa Days 2022: Στην Πορτογαλία με 4.500 Vespa!

Γιορτή για τη Vespa και τους Vespisti της Ευρώπης, σε μια εξαιρετική διοργάνωση στην Πορτογαλία

Η πολυαναμενόμενη εκδήλωση European Vespa Days 2022, που αναβλήθηκε δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια λόγω Covid19, πραγματοποιήθηκε στο Guimarães της Πορτογαλίας από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 3 Ιουλίου, με συμμετοχή 4.500 και πλέον Vespa από όλα τα μέρη της Ευρώπης και όχι μόνο! Kείμενο: Vespa Club Hellas

Μεγαλειώδης ήταν η εκδήλωση European Vespa Days 2022 που συγκέντρωσε Vespa και Vespisti όχι μόνο απ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και την Ινδονησία, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, κ.λπ., όπως και Έλληνες και Κύπριους συμμετέχοντες.

Ήταν μια δυναμική πανευρωπαϊκή συνάντηση των φίλων της Vespa που πραγματοποιήθηκε σε ένα παραμυθένιο μέρος, γεμάτο κάστρα μεσαιωνικά, γρανιτένια κτίρια και πεζοδρόμια, ανθοστόλιστους κήπους, λίμνες και ποτάμια, εξαιρετικά διατηρημένες εκκλησίες γεμάτες θρύλους και ιστορίες, πάρκα και αγάλματα, φαγητά με βάση τα ψάρια και κυρίως τον μπακαλιάρο, τη διάσημη francesinha και το τοπικό γλυκό Νata.

Οι οργανωτές έδωσαν την ψυχή τους για να προσφέρουν το καλύτερο στους συμμετέχοντες με ένα τεράστιο stage για τις συναυλίες που όλη μέρα γίνονταν από τη διοργάνωση, περίπτερα με είδη Vespa, ρουχισμό και αξεσουάρ αλλά και μουσείο Vespa στο κέντρο της πόλης, σε έναν καταπληκτικό, δροσερό χώρο, με άνετο και ασφαλές parking για τις Vespa.

Χάρη στον συνεχή έλεγχο σε οδηγούς και Vespa από τους ανθρώπους της υπηρεσίας ασφαλείας (που ήταν πανταχού παρόντες…) κατά την είσοδο και έξοδο από τους χώρους της εκδήλωσης … κανείς δεν έχασε τη Vespa του.

Βόλτες οργανώθηκαν στα κοντινά και ιστορικά χωριά Barcelos και Felgueiras μέχρι και τις παραλίες του Πόρτο στον Ατλαντικό ωκεανό.

Την Πέμπτη το απόγευμα, συμμετείχαμε στο “άτυπο διεθνές δείπνο” όπου προσφέραμε ντολμαδάκια, φασόλια γίγαντες και γνήσια, ελληνική γράπα στους παρευρισκόμενους και αυτοί μας προσέφεραν μακαρόνια carbonara, λουκάνικα , πίτες, καπνιστά κρέατα, τυριά, αλλά και γλυκά και εθνικά ποτά από Ιταλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Αλβανία, Γαλλία, κ.α.

Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ομορφιάς Vespa “Concours des elegances”.

 

Θεματικές παρελάσεις, συνδυασμένες με custom Vespa, ενδυματολογικό κώδικα στους αναβάτες και αντίστοιχο τραγούδι που είχαν φροντίσει ήδη να ζητήσουν οι συμμετέχοντες, συντέλεσαν στην πολύχρωμη, πολυεθνική γιορτή της Vespa.

Η παρέλαση των χιλιάδων Vespa, το Σάββατο πρωί, έγινε σε μια διαδρομή που διέσχισε ένα δάσος με οξιές και κατέληξε αρχικά στην Póvoa de Lanhoso όπου είχαν στρωθεί κόκκινα χάλια (!) στην είσοδο του πάρκου για να μας υποδεχτούν, ενώ παραδοσιακά συγκροτήματα έπαιζαν συνεχώς τοπικές μουσικές και τραγούδια της Πορτογαλίας. Κατόπιν φτάσαμε στην εκκλησία Sameiro Sanctuary στον λόφο Sameiro όπου μας προσφέρθηκε πρόγευμα και ο τοπικός αρχιεπίσκοπος ευλόγησε οδηγούς, αναβάτες και Vespa.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και τον προστατευόμενο ναό της Unesco, Basilica do Bom Jesus do Monte με το τεράστιο πάρκο, τα εκατοντάδες σκαλοπάτια και τα αμέτρητα σιντριβάνια.

Ακολούθησε το Gala όπου προσφέρθηκαν τοπικά φαγητά και εδέσματα με κυρίως πιάτο φυσικά… τον παραδοσιακό μπακαλιάρο, το εθνικό φαγητό της Πορτογαλίας, συνοδεία εξαιρετικού vinho verde (το λευκό πορτογαλέζικο κρασί).

Το βράδυ ακολούθησαν απονομές στις εθνικές αντιπροσωπείες, αλλά και στον νικητή του Vespa Trophy και άλλα ειδικά βραβεία. Τις απονομές έκανε ο πρόεδρος του Vespa World Club Mauro Calestrini και του Vespa Club Πορτογαλίας Álvaro Duarto Mendes.

Η Ομοσπονδία μας τιμήθηκε με βραβείο για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση με 8 Έλληνες και 3 Vespa.

Αντίστοιχα τιμήθηκε και η αδελφική Ομοσπονδία Vespa Club Cyprus που συμμετείχε με 3 μέλη της και 2 Vespa.

Μέχρι αργά το βράδυ η συναυλία που ακολούθησε διασκέδασε τους συμμετέχοντες ενώ το πάρτι συνεχίστηκε στους ασφυκτικά γεμάτους δρόμους της πόλης, όπου όλες οι πλατείες και τα μαγαζιά του Guimarães είχαν κόσμο κάθε ηλικίας ο οποίος διασκέδαζε σε μια ειδική βραδιά που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με ανοιχτά μαγαζιά, συναυλίες και χορούς και ήμασταν τυχεροί που συνέπεσε φέτος με την πανευρωπαϊκή συνάντηση.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2023 στο Interlaken της Ελβετίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση European Vespa Days 2023.

Φωτογραφίες: Vespa Club Hellas, www.facebook.com/europeanvespadays2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X