fbpx

PGO X-HOT 150efi: Adventure σκούτερ τώρα!

Ιδανικό για την Ελλάδα, εντός και εκτός δρόμου

Μπορεί να ψάχνουμε σε Ευρώπη και Ασία για σκούτερ με στυλ Adventure και να αναφερόμαστε σε αυτά από καιρό σε καιρό, αλλά η PGO το έχει έτοιμο και ετοιμοπαράδοτο στην Ελλάδα! Παρουσιάζουμε το, “γεμάτο χαρακτήρα” και ιδιαίτερη, δυναμική, οn/off road αισθητική, PGO X-Hot 150efi που κατασκευάζεται στην Ταϊβάν.

Το γεγονός ότι το PGO X-Hot 150efi κατασκευάζεται στην παραπάνω ασιατική χώρα και φοράει περήφανα το αυτοκόλλητο “Made in Taiwan” αποτελεί εύσημο, αφού η χώρα αυτή διακρίνεται εδώ και πολλά χρόνια για την ποιότητα των προϊόντων της, που χαρακτηρίζονται πλέον κορυφαία.

Πέρα λοιπόν από την Kymco και την SYM, η Ταϊβάν έχει και μια τρίτη κατασκευάστρια εταιρία σκούτερ, την PGO, η οποία φροντίζει να τροφοδοτεί την τεράστια τοπική αγορά, όπως και επιλεγμένες χώρες στον κόσμο.

Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα, στην οποία αντιπροσωπεύεται από την εταιρία Μπούκουρας ΑΕΒΕ.

Το PGO X-Hot 150efi, το οποίο πωλείται στην Ελλάδα, εμπίπτει στην κατηγορία των προταξινομημένων μοντέλων, που μπορούν να πωλούνται τις εποχές των Euro 4 και 5, κάτι που πολλές φορές αποτελεί πλεονέκτημα για τον αγοραστή, αρκεί το κύριο ενδιαφέρον του να επικεντρώνεται στις επιδόσεις.

Γιατί ως γνωστόν τα μοντέλα Euro3 είχαν – πολλές φορές – καλύτερες επιδόσεις από τις μεταγενέστερες εκδόσεις, των μετέπειτα προδιαγραφών.

Η εμφάνιση του PGO X-Hot 150 efi, είναι ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει επίσης, με τους δυο (πάνω-κάτω) προβολείς να θυμίζουν μοτοσυκλέτες Adventure, αλλά και το παλαιότερο σκούτερ της Yamaha που άκουγε στο όνομα BW’s και εισαγόταν στην Ελλάδα.

Για τη συγκεκριμένη διάταξη προβολέων, η PGO αναφέρει ότι αυτή ήταν η πρώτη που την εφάρμοσε όταν λανσάρισε το X-Hot στην αγορά και ότι η Yamaha Ταϊβάν (όπου κατασκευαζόταν το BW’S) την ακολούθησε.

Υπάρχουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες που δείχνουν την προσοχή με την οποία σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι άνθρωποι της PGO το X-Hot 150, όπως για παράδειγμα το ψηλό μπροστινό φτερό, οι μαύρες-ασημί μπότες του πιρουνιού, που θυμίζουν ανεστραμμένο, η κόκκινη δαγκάνα στο μπροστινό δισκόφρενο τύπου μαργαρίτα. Όλα παραπέμπουν σε μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης ασφάλτου/χώματος.

Λίγο πιο μετά συναντάμε ένα γυμνό-μοτοσυκλετιστικό σωληνωτό τιμόνι με μπαράκι και το όργανο στο κέντρο του, ένα βολικό και φαρδύ επίπεδο πάτωμα και μια “ρωμαλέας” εμφάνισης, γωνιώδη ουρά και ένα λεπτό, κομψό οπίσθιο φωτιστικό σώμα.

Στην ουρά υπάρχει και σωληνωτή χειρολαβή για τη στήριξη του συνεπιβάτη που πατάει τα πόδια του πάνω σε σταθερά μαρσπιέ στο πάτωμα.

Ο κινητήρας του PGO X-Hot 150efi είναι μονοκύλινδρος, αεροελαιόψυκτος, με τέσσερις βαλβίδες και αποδίδει 13 ίππους.

Η τροφοδοσία γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό και το ντεπόζιτό του έχει χωρητικότητα 6 λίτρων.

Ο ανεφοδιασμός του ντεπόζιτου γίνεται, χωρίς να απαιτείται να κατέβουν οι επιβαίνοντες από τη σέλα του σκούτερ, αφού η τάπα πλήρωσης βρίσκεται μπροστά στο εσωτερικό της ποδιάς, στο αριστερό της τμήμα.

Το όργανο πίσω από το “μασκάκι” πάνω στο τιμόνι είναι αναλογικό (ένα μεγάλο στροφόμετρο) και ψηφιακό (κοντέρ και χρήσιμες ενδείξεις).

Το PGO X-Hot 150efi φοράει δισκόφρενα μπροστά και πίσω (το μπροστινό με δαγκάνα δύο εμβόλων).

Η πίσω ανάρτηση γίνεται με δύο ενισχυμένα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και στον εξοπλισμό υπάρχει πλάγιο και κεντρικό στάντ.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος για κράνος και μερικά ακόμα μικροπράγματα.

Το ύψος σέλας είναι στα 730 χιλιοστά και το σκούτερ “πατάει” πάνω σε φαρδιά λάστιχα 120/70-12 μπροστά και 130/70-12 πίσω, με τη διάμετρο των τροχών να είναι στις 12 ίντσες και τις γεροδεμένες αλουμινένιες ζάντες να διαθέτουν πέντε χοντρά μπράτσα. Το συνολικό βάρος του X-Hot φτάνει τα 124 κιλά.

Με τέτοιες προδιαγραφές, και με τη δυνατότητα του σκούτερ να κινηθεί και εκτός δρόμου, το 150άρι της PGO γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό, αφού η Ελλάδα φημίζεται για τις χωμάτινες διαδρομές της, ενώ αυτό το χαρακτηριστικό θα αποτελέσει πλεονέκτημα ακόμα και για τις καλοκαιρινές διακοπές στην επαρχία, τα νησιά, κ.λπ.

Η τιμή του PGO X-Hot 150efi είναι 2.280 ευρώ και διατίθεται σε δύο χρωματισμούς: Μαύρο και Λευκό.

Περισσότερες πληροφορίες: Μπούκουρας ΑΕΒΕ, 3ο Χλμ. ΕΟ Αγρινίου-Αντιρρίου, 30100 Αγρίνιο, 26410 50071, 26410 50072 , www.boukourasmotors.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X