fbpx

LIT MOTORS C1: Smart Phone Scooter…

Kαι σκούτερ και αυτοκινητάκι…

H αμερικανική Lit Motors, της οποίας ένα τρελής σχεδίασης σκούτερ “για κουβάλημα”, είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν είναι το πρώτο σκούτερ, με κλειστή καμπίνα για δύο άτομα, που σταθεροποιείται γυροσκοπικά… όπως τα smart phone!

Είναι ένα δίτροχο που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα και την ελευθερία που προσφέρει ένα σκούτερ με την ασφάλεια και την άνεση ενός αυτοκινήτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Η καινοτομία του Lit C1 είναι ο μηχανικός αυτο-ισορρόπησης του δίτροχου, που εγγυάται (αναρωτιόμαστε…) τη σωστή τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια των ελιγμών, των στροφών και των ευθειών διαμέσου ενός συστήματος δίσκων που το τοποθετούν και το σταθεροποιούν στην κατάλληλη κλίση. Και όλα αυτά σε συνεργασία με το τιμόνι φυσικά και τις διαταγές του οδηγού.

Η Lit Motors έχει ανακοινώσει ότι το πρωτότυπο όχημα θα δοκιμαστεί σκληρά για έξι μήνες και η τιμή του θα είναι κοντά στις 16,000 δολάρια. Θα πετυχαίνει τα 0-100 km / h κοντά στα 6.8 δευτερόλεπτα και η αυτονομία του θα είναι 240 χιλιόμετρα…. μιας και το C1 θα κινείται με ηλεκτρικό κινητήρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ