fbpx

NEWFREN: ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΤΕΡ

Περί ιδανικής τριβής…

Η εταιρία Newfren κατασκευάζει δισκόπλακες για scooter, κατασκευασμένες στην Ιταλία. Είναι φτιαγμένες από ανοξείδωτο ατσάλι (carbon steel) με ειδική θερμική επεξεργασία. Ανάλογα με τον τύπο του δίσκου και τις ανάγκες του μοντέλου, προσαρμόζονται και οι μέθοδοι παραγωγής για την κοπή και διαμόρφωση του μετάλλου (π.χ. laser).
Iδιαίτερη φροντίδα δίνεται στο τελικό φινίρισμα έτσι ώστε ο δίσκος να εγγυάται την μέγιστη παραλληλία με τα τακάκια, στοχεύοντας συγχρόνως και στις μικρές ανοχές. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η προοδευτικότητα, το ομαλό φρενάρισμα, αλλά και η συνολική απόδοση κατά την επιβράδυνση.


Η εξεζητημένη διαδικασία κατασκευής των δίσκων της  Newfren, προσφέρουν αυξημένη αντοχή στη χρήση και βελτιωμένη απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας. Είναι προφανές ότι η μέγιστη απόδοση επιτυγχάνεται αν οι δίσκοι συνεργάζονται με τα τακάκια της Νewfren οργανικά ή μεταλλικά.

Η εταιρία ξεκίνησε την εμπλοκή στα υλικά φρεναρίσματος από τη δεκαετία του ’50 και ο ιδρυτής της Alessandro Barbero ήταν ο πρώτος που τοποθέτησε σιαγόνες σε ταμπούρα χρησιμοποιώντας κόλλα αντί για πριτσίνια που ήταν η μέθοδος μέχρι τότε. Την πρώτη καινοτομία ακολούθησαν στο πέρασμα του χρόνου και πολλές άλλες. Σήμερα ο γιος του ιδρυτή, ο Valter Barbero και η Newfren έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα εργοστάσιο 10.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου κατασκευάζονται πλήθος εξαρτημάτων, που έχουν να κάνουν με την “τέχνη της τριβής”.

Υπάρχουν δισκόπλακες και τακάκια της Newfren για πολλά μοντέλα της αγοράς. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Σπ. Αλεξόπουλος, Δημητρακοπούλου 22 Κουκάκι, τηλ.  210 9222776  ή τη διεύθυνση www.alexopoulos.gr, αλλά και alexopoulosltd.blogspot.com