fbpx

Suzuki Burgman 400: Πολύχρωμο για καλό σκοπό

Τα σκούτερ σαν έργα τέχνης

Ένα σπέσιαλ πολύχρωμο Suzuki Burgman 400 βγήκε σε δημοπρασία και συγκέντρωσε χρήματα για  φιλανθρωπικό σκοπό. Ήταν ένα μεγάλο maxi scooter σκούτερ, βαμμένο με ένα περίτεχνο σχέδιο και πολλά χρώματα, που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει παράλληλα την έλευση του 2022.

Πρόκειται για μια ιδέα της Suzuki Italia S.p.A., η οποία αρχικά διοργάνωσε διαγωνισμό για το ποιος καλλιτέχνης θα έντυνε το Βurgman 400το μοναδικό δυστυχώς πλέον σκούτερ στη γκάμα της.

Μέσα από τον διαγωνισμό που ονομάστηκε ARThletes, η Suzuki προσκάλεσε 4 Ιταλούς σχεδιαστές να εφαρμόσουν τις ιδέες τους πάνω στο Burgman, κι έτσι δημιουργήθηκαν αντίστοιχες προτάσεις.

Ήταν οι αδελφοί Van Orton που κέρδισαν μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία, έχοντας κατακτήσει τον κόσμο των social media με τα τολμηρά τους σχέδια και τους ποπ χρωματικούς συνδυασμούς που αναδείκνυαν τις γραμμές του σκούτερ με τον καλύτερο τρόπο.

Το Βurgman, τυλιγμένο με τα αποκλειστικά γραφικά που δημιούργησαν οι Van Orton, βγήκε σε δημοπρασία στην πλατφόρμα CharityStars σαν ένα και μοναδικό έργο τέχνης που έχει και φιλανθρωπική ψυχή, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο καλλιτεχνικό Ίδρυμα Matalon που εδρεύει στο Μιλάνο.

Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που το έργο μας πήρε σάρκα και οστά και θα υποστηρίξει την τέχνη νέων καλλιτεχνών μέσω της δημοπρασίας” – δηλώνουν οι Van Orton.

To σχέδιο με το οποίο επενδύθηκε το σκούτερ

Η Suzuki μας εμπιστεύτηκε την εκπροσώπηση μέσα από τη δουλειά μας, κι εμείς οραματιστήκαμε έναν ξιφομάχο σε μια κομψή και σίγουρη πόζα κι ένα μείγμα γραμμών και σχημάτων να μπλέκονται γύρω του, δίνοντας ζωή σε διαφορετικά σενάρια και περιβάλλοντα που θυμίζουν την Ιαπωνία, μια πηγή μεγάλης έμπνευσης για εμάς”, δήλωσαν οι δύο αδελφοί καλλιτέχνες.

Ο δεσμός μεταξύ της Suzuki Ιταλίας και της τέχνης ενισχύεται περαιτέρω με αυτό το τελευταίο έργο, δωρίζοντας όλα τα έσοδα της δημοπρασίας στο Matalon Foundation, το οποίο μοιράζεται με την ιαπωνική μάρκα έναν ιδιαίτερο δεσμό σε Ευρώπη αλλά και στην Ανατολή, με συνεργασίες στο παρελθόν σε Ιαπωνία, Κορέα και Κίνα.

Οι δημιουργοί αδελφοί Van Orton

Το συγκεκριμένο Suzuki Burgman 400 των 29 ίππων και των 218 κιλών, πριν τη δημοπρασία πέρασε και μια βόλτα από το περίπτερο της Suzuki, στην έκθεση Eicma του Μιλάνου και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από το κοινό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπνευσμένα σχέδια εφαρμόζονται πάνω σε σκούτερ, μιας και τα σκούτερ προσφέρονται για τέτοια “πειράματα”, λόγω του ότι διαθέτουν μεγάλες επιφάνειες και επιτρέπουν στους καλλιτέχνες να αναπτυχθούν. Το συγκεκριμένο σχέδιο που επένδυσε το σκούτερ του Hamamatsu, είχε να κάνει με τον αθλητισμό και την ιαπωνική κουλτούρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ