fbpx

SUZUKI ADDRESS UK 110: Ανάκληση ασφαλείας για πέμπτη φορά!

Εννέα σημεία ανάκλησης στο ίδιο μοντέλο!

Πριν από ένα χρόνο, όταν είχε γίνει η τέταρτη ανάκληση για το Suzuki Αddress UK 110, είχαμε γράψει σχετικά με το “δράμα των ανακλήσεων” του συγκεκριμένου μοντέλου. Η ιστορία όμως συνεχίζεται, αφού για ακόμα μια φορά το μοντέλο ανακαλείται για διαφορετικό λόγο.

Σε επτά σημεία είχε ανακληθεί το Suzuki Αddress UK 110 μέχρι σήμερα, τα οποία ήταν τα κάτωθι (διαβάστε εδώ το άρθρο):

  • Μανιβέλα και CVT
  • Φίλτρο αέρα και Μονάδα ψεκασµού
  • Συνδετήρας σωλήνα καυσίµου
  • Ντίζα γκαζιού
  • Κεντρικός διακόπτης
  • CVT
  • Έδραση γεννήτριας στην άκρη του στροφάλου

Τώρα, το δημοφιλέστερο σκούτερ της Suzuki, ανακαλείται γι’ άλλη μια φορά λόγω δύο (!) ακόμα προβλημάτων.

Μέσω της Γενικής Γραµµατείας Βιοµηχανίας ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία Σφακιανάκης AΕΒE, ανακαλεί 701 σκούτερ Suzuki Αddress UK 110 παραγωγής από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2019.

Η τελευταία αυτή ανάκληση αφορά δύο σημεία ακόμα και συγκεκριμένα τη µεταλλική επίστρωση της κινούµενης επιφάνειας της επαφής του διακόπτη κόρνας και του διακόπτη εκκίνησης, αφού και στις δυο περιπτώσεις έχει χρησιμοποιηθεί ακατάλληλο υλικό.

Μετά από συνεχή χρήση και ύστερα από είσοδο νερού ή σκόνης μέσα στους διακόπτες, είναι πιθανόν να προκληθεί διάβρωση στην επιφάνεια επαφής των ακροδεκτών του διακόπτη κόρνας και του διακόπτη εκκίνησης.

Λόγω αυτού η κόρνα δεν µπορεί να λειτουργήσει σωστά, όπως και η μίζα κι έτσι ο κινητήρας δεν µπορεί να εκκινήσει.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω scooter θα ενηµερωθούν εγγράφως µε συστηµένη επιστολή, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων συνεργείων της Suzuki σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση των διακοπτών κόρνας και μίζας χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την 24ωρη γραµµή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Σφακιανάκης AΕΒE στο τηλέφωνο 210 3499940.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ