fbpx

Yamaha NMAX 155: 7 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε γι’ αυτό

Το ΝΜΑΧ 155 σε επτά βήματα

To δεύτερο μέλος και το μεγαλύτερο σε κυβισμό της οικογένειας των σκούτερ πόλης της Yamaha, των ΝΜΑΧ, είναι το 155. Παραθέτουμε επτά χρήσιμα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε γι’ αυτό.

No1. Ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο

Το 155 επανήλθε δριμύτερο πριν από δύο χρόνια, το 2021, με αισθητική ανανέωση και καινούργιο κινητήρα, τη στιγμή που η σειρά των ΝΜΑΧ διατηρούσε πάντοτε ένα καλό κομμάτι των πωλήσεων της κατηγορίας στις ευρωπαϊκές αγορές.

No2. Έχει τον πιο τεχνολογικά εξελιγμένο κινητήρα στην κατηγορία του

Ο εξελιγμένος, Blue Core κινητήρας της Yamaha όχι μόνο αποδίδει 15,1 ίππους, όχι μόνο διαθέτει σύστημα Start&Stop, αλλά έχει και σύστημα μεταβλητού χρονισμού VVA στις βαλβίδες εισαγωγής!

και όχι μόνο, αφού υπάρχει και traction control, ανεβάζοντας τα επίπεδα ασφαλείας κατά την οδήγηση.

No3. Είναι κατά 400 ευρώ ακριβότερο από το 125, αλλά…

Αν κάποιος ή κάποια που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα compact, βολικό και εύχρηστο σκούτερ πόλης, έχει καταλήξει στα ΝΜΑΧ και δεν “υποχρεώνεται” (βλ δίπλωμα Α1 ή δίπλωμα αυτοκινήτου) να πάρει το 125, τότε είναι προτιμότερο το 155, λόγω της αυξημένης ιπποδύναμής του που το κάνει “άπιαστο” στην πόλη και τις “μάχες των φαναριών”. Η τιμή του είναι στα 4.100 ευρώ.

No4. Φιλικό σε όλα του

Τα πάντα πάνω στο Yamaha ΝΜΑΧ 155 είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να κάνουν το σκούτερ εύχρηστο και φιλικό… στους πάντες.

Από τον αρχάριο/α μέχρι τον έμπειρο σκουτερίστα. Χαμηλό ύψος σέλας, μικρές διαστάσεις και κυρίως χαμηλό βάρος στα μόλις 131 κιλά. Η χαρά της πόλης! Κινείται ταχύτατα και άκοπα παντού (με 13άρηδες τροχούς μπροστά και πίσω), προσφέροντας διασκεδαστικές βόλτες και διαδρομές.

No5. Καίει “ελάχιστα” και έχει μεγάλη αυτονομία

Η κατανάλωση που ανακοινώνει η Yamaha είναι στα 2,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με την αυτονομία να ξεπερνάει τα 300 χιλιόμετρα, αφού η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ – αυξημένη στο τελευταίο μοντέλο – ανέβηκε στα 7,1 λίτρα. Είναι αυτό που λέμε “ξεχνάς να βάλεις βενζίνη”.

No6. Αισθητικά χαρακτηρίζεται σαν σπορ, χωρίς υπερβολές

Με ελάχιστες αιχμές στη σχεδίαση του, το ΝΜΑΧ 155 υιοθετεί ένα πιο “στρογγυλεμένο” κουστούμι, με κομψό ενιαίο φωτιστικό σώμα μπροστά, που περιέχει τους δυο LED προβολείς.

Το “ελαφρώς θυμωμένο” μπροστινό του “πρόσωπο” το κάνει ακόμα πιο γοητευτικό και σπορτίβικο, κι όλα αυτά χωρίς να ξεφεύγει από τις χαρακτηριστικές, κλασικές γραμμές των σκούτερ της Yamaha κάτω από το κεφάλαιο Urban Mobility

No7. To NMAX είναι και Hi Tec

Πέρα από το σύστημα Smart Key και την ψηφιακή οθόνη LCD στον πίνακα οργάνων, διαθέτει και δυνατότητες διασυνδεσιμότητας, αφού οι αναβάτες των NMAX 155 μπορούν να κάνουν λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone τους και να συνδέσουν τη συσκευή τους μέσω Bluetooth.

Μόλις συνδεθεί, η εφαρμογή MyRide παρέχει στον αναβάτη πλήρη πρόσβαση σε τεχνικές και λειτουργικές πληροφορίες, όπως είναι η κατάσταση της μπαταρίας, η στάθμη λαδιού, η κατανάλωση καυσίμου κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες: www.yamaha-motor.eu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X