fbpx

ΓΑΛΙΚΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΔΙΗΘΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

Να η έξυπνη και ασφαλής λύση!

Εδώ και κάμποσο καιρό ετοιμαζόταν κάτι επαναστατικό στους δρόμους της πόλης Vigo της Γαλικίας, της αυτόνομης κοινότητας της Ισπανίας. Πρόκειται για μια λύση καινοτομική που αποτελεί την αιχμή της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης για συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που χρησιμοποιούν τον δρόμο. Η οποία ομάδα είμαστε εμείς οι δικυκλιστές.

Ειδικά σχεδιασμένες κλειστές λωρίδες για αποκλειστική κυκλοφορία μοτοσυκλετών και σκούτερ δημιουργήθηκαν-οριοθετήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης Βίγκο – που βρίσκεται στα νότια της Γαλικίας, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία.

Σε συγκεκριμένους κεντρικούς δρόμους της, πόλης οριοθετήθηκαν με χρώμα οι λωρίδες κίνησης των δίτροχων, συμβάλλοντας έτσι τα πλείστα στην ασφάλεια αυτών που τις χρησιμοποιούν, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο μετακίνησής τους.

Anamesa sta aytokinhta

Όσοι είχατε διαβάσει το άρθρο που είχαμε γράψει πρόσφατα για τη διήθηση, όπως ονομάζεται επίσημα η κίνηση δικύκλων ανάμεσα στα σταματημένα ή κινούμενα αυτοκίνητα (πατήστε εδώ για να διαβάσετε), θα έχετε και μια ιδέα παραπάνω για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς που την εξασκούμε διαρκώς σε καθημερινή βάση μέσα σε πόλεις, ανάμεσα σε χιλιάδες σταματημένα ή αργά κινούμενα αυτοκίνητα.

Όπως είχαμε πει ξανά η διήθηση έχει πολλά προβλήματα που δύσκολα λύνονται, όσον αφορά στη νομοθεσία και τα δικαιώματα αυτών που την πραγματοποιούν.

Η λύση που προτείνεται από τη δημαρχία της πόλης Βίγκο μοιάζει σολομώντειος και ασφαλέστερη όλων αυτών που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Εύγε!

Πηγή, φωτογραφία: www.masmoto.net

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X