fbpx

CROSS EGYPT CHALLENGE 2013: ΜΕ ΣΚΟΥΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Διασχίζοντας τη χώρα των Πυραμίδων

Για τρίτη χρονιά το Cross Egypt Challenge προβάλλει την Αίγυπτο και τον τουρισμό της, αλλά και δοκιμάζει τους τολμηρούς αναβάτες σκούτερ, όπως καμιά άλλη διοργάνωση στον κόσμο: με σχεδόν 2.500 χιλιόμετρα διάσχισης της χώρας.

Το σκληροτράχηλο σκουτερο-ράλι της Αιγύπτου για το 2013 θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου και θα κρατήσει 9 ημέρες. Το event θα ξεκινήσει από την Μεσογειακή πόλη της Αλεξάνδρειας, θα περάσει από την πρωτεύουσα της Αιγύπτου το Κάιρο, θα κάνει μια στάση στις δυτικές οάσεις της Μπαχαρέγια, Φαράρφρα, Ντάκλα και Κάργκα και μετά θα κατευθυνθεί πρός Λούξορ, Χουργκάντα και Σόχνα πριν τελειώσει στο Κάιρο και τις μεγάλες πυραμίδες.

Μέσα από συγκλονιστικές διαδρομές αυτό το ράλι αντοχής με σκούτερ, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση περιπέτειας, καθώς αναγάγεται στο επίπεδο των extreme sports.

To Cross Egypt Challenge ξεκίνησε το 2011, ήταν και πάλι 9ήμερο και ξεκίνσε από τη Μεσόγειο στα βόρεια της Αιγύπτου για να φτάσει στο ναό του Abu Simbel, στα νότια σύνορα της Αιγύπτου σε μια συνολική διαδρομή 1.700 km.

Tο 2012 ο “αγώνας” έφτασε τα 2.400 km, ξεκινώντας από το Κάιρο και περνώντας μέσα από εξωτικές οάσεις στην Αιγυπτιακή δυτική πλευρά, κατέληξε στην πόλη του Λούξορ.

Πέρσι, συμμετέχοντες από 11 διαφορετικές χώρες πήραν μέρος στο Cross Egypt Challenge, ενώ για φέτος ένας μεγαλύτερος αριθμός αναβατών από όλο τον κόσμο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Το Cross Egypt Challenge οργανώνεται από μια ομάδα εθελοντών που αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια για την επιτυχία ενός μεγάλου ετήσιου γεγονότος, με διεθνή ακτινοβολία.

Ο Ahmad Elzoghby, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων δήλωσε: “είναι εξαιρετικά απαιτητικά τα 2.400 χιλιόμετρα πάνω σε σκούτερ, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε διαφορετικά τερέν, όπως πόλη, έρημος, χώμα, κ.λπ. Το Cross Egypt Challenge θέλει να εφιστήσει την προσοχή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όλου του κόσμου και να ανακοινώσει με σιγουριά ότι η Αίγυπτος είναι ένας ασφαλής προορισμός για τουρισμό”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: www.crossegyptchallenge.com

Εκτός από την παραπάνω διεύθυνση, μπορείτε να ενημερωθείτε και από την σελίδα της διοργάνωσης στο facebook, την: www.Facebook.com/CrossEgyptChallenge

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ