fbpx

ZONTES ZT310M, 2020: Ξεκίνημα από την Κίνα… και βλέπουμε

Προσεχώς… τρακοσάρι η Zontes

Μετά από τις μοτοσυκλέτες έρχεται η σειρά των σκούτερ για την κινεζική εταιρία Tayo που κατασκευάζει τα Ζontes, τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα ως Daytona by Zontes από την Γκοργκόλης ΑΕ.

Αν και είναι ίσως νωρίς  να μιλήσουμε για το μελλοντικό σκούτερ της Zontes, κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες σε μια κινεζική ιστοσελίδα (την newmotor.com.cn) η οποία είχε “αποκλειστικές” πληροφορίες – ελεγχόμενη διαρροή για λόγους μάρκετινγκ.

Το μοντέλο λέγεται Zontes ΖΤ310M, αλλά σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα είναι το πιο γρήγορο, ελαφρύ και ισχυρό της κατηγορίας!

Η σχεδίαση, που και σε αυτή την περίπτωση δίτροχου της Zontes είναι εντυπωσιακή και πολύ μοντέρνα, έχει προσεγμένη αεροδυναμική και αιχμηρό μπροστινό σώμα.

Οι δυο προβολείς που θυμίζουν Ducati Panigale είναι LED DRL και δημιουργούν ένα “θυμωμένο πρόσωπο” σαν συνολικό αποτέλεσμα.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια έγχρωμη οθόνη TFT και δεν υπάρχει κλειδί ανάφλεξης (keyless). To παρμπρίζζελατίνα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο και τα φρένα έχουν ABS της Bosch.

Ο κινητήρας του 310Μ είναι υγρόψυκτος μονοκύλινδρος 309 cc και σύμφωνα με την εταιρία αποδίδει 32.9 ίππους στις 7.500 rpm, απόδοση που θυμίζει 330-350άρι σκούτερ.

Η Zontes επικεντρώνει την προσοχή της σε δυο γνωστά maxi scooter της κατηγορίας, το Honda Forza 300 και το Yamaha Xmax 300, από τα οποία ισχυρίζεται ότι το μοντέλο της είναι και κατά πολύ ελαφρύτερο (20 κιλά από το Honda και 17 από το Yamaha).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα, το Zontes ZT300M θα βγει σύντομα στην κινεζική αγορά, με τιμή που δεν θα είναι κάτω από τις 4 χιλιάδες ευρώ, ενώ δεν είναι σίγουρο για το πότε θα έρθει το μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτό το τελευταίο θεωρείται, πάντως, σχεδόν σίγουρο γιατί η Tayo-Zontes παρουσιάζει πρόσφατα μεγάλη δραστηριοποίηση στις αγορές της Ευρώπης, όπως και στην ελληνική αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X