fbpx

Tianjin PE2703: Ένα σκούτερ για καλό σκοπό

Στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας

Το σημερινό τρίτροχο σκούτερ είναι διαφορετικό από αυτά που παρουσιάζουμε συνήθως στο Scooternet: κατασκευάζεται στην Κίνα και είναι ηλεκτρικό, αλλά εργονομικά σχεδιασμένο ώστε να λύνει τα προβλήματα μετακίνησης ατόμων με κινητικά προβλήματα. Είναι το Tianjin PE2703 και διαθέτει ορισμένα πολύ ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Η Tianjin Promoting Μedical είναι μια κινέζικη εταιρία που κατασκευάζει και εξάγει ιατρικό εξοπλισμό και ειδικά οχήματα για άτομα με κινητικά προβλήματα. Προϊόντα της Tianjin εξάγονται στη Βόρεια Αμερική και στη Δυτική Ευρώπη εδώ και χρόνια.

Το Tianjin PE2703 είναι ένα νέο τρίτροχο ηλεκτρικό σκούτερ με μπροστινό σύστημα (πιρούνι και τροχό) που μοιάζει να προέρχεται από συμβατικό, δίτροχο σκούτερ, ενώ πίσω του αναπτύσσεται μια καμπίνα με μία θέση/κάθισμα αυτοκινήτου για τον οδηγό και πολύς αποθηκευτικός χώρος (ο οποίος θα μπορούσε να χωράει δυο ακόμα επιβαίνοντες).

Μέσα στον εξοπλισμό του υπάρχει πρώτα απ’ όλα περιστρεφόμενο κάθισμα οδηγού για εύκολη πρόσβασή του, σωληνωτό τιμόνι μοτοσυκλέτας, αλλά και οπίσθια κάμερα, ηλιοροφή, MP3, ραδιόφωνο, καλοριφέρ, ηλεκτρικό παράθυρο, τζαμοκαθαριστήρας.

Υπάρχει ποδόφρένο και μηχανικό χειρόφρενο, αλλά και φρένο στο τιμόνι. Είναι τρία τα μοντέλα Tianjin PE2703, ένα που πετυχαίνει τελική 25km/h, ένα 30km/h κι ένα που φτάνει τα 45km/h, με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι 1500W.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα σύστημα Multimedia με μεγάλη οθόνη, ενώ το κάθισμα του ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις, και διαθέτει φυσικά ζώνη ασφαλείας.

Το βάρος όλης της κατασκευής φτάνει τα 290 κιλά, η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τα 80 χιλιόμετρα και ο χρόνος φόρτισης είναι 8 με 10 ώρες. Οι τροχοί είναι ο μπροστινός 13 ιντσών και οι δύο πίσω 12 ιντσών.

Το περιστρεφόμενο κάθισμα όπως είπαμε βοηθά ιδιαίτερα την είσοδο και την έξοδο από το τρίτροχο σκούτερ ανθρώπων που έχουν κάποιο κινητικό πρόβλημα.

Κι αν το σχήμα ή το σύνολο αυτού του μοντέλου μπορεί στα μάτια κάποιων να φαίνεται “αστείο” ή “άσχημο”, μην ξεχνάτε πως τέτοιου είδους ειδικά μελετημένα οχήματα – μπορούν να προσφέρουν μεγάλη ελευθερία κίνησης σε συνανθρώπους μας που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς….

Το Tianjin PE2703, απ’ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον, δεν εισάγεται στην Ελλάδα, ενώ η κινεζική εταιρία θα συμμετέχει επίσημα στην ειδική έκθεση ιατρικού εξοπλισμού RehaCare, που θα γίνει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 25-28 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.promotingmedical.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X