fbpx

SYM DRG 160, 2020: Eμφάνιση άλλου level

Ένα σκούτερ διαφορετικό από τ’ άλλα

Περνάει στην αντεπίθεση η SYM όσον αφορά στα σκούτερ διαφορετικής αισθητικής και χαρακτήρα και δημιουργεί ένα μοντέλο για το 2020 που μοιάζει να έχει βγει από τις σελίδες κάποιου κόμιξ. Το SYM DRG 160 με κινητήρα start & stop έρχεται στην Ευρώπη… απ’ ό,τι δείχνουν τουλάχιστον τα πράγματα.

Το πιο σωστό ήταν να πούμε ότι το SYM DRG 160 έρχεται και στην Ευρώπη, αφού το DRG κυκλοφορεί ήδη εδώ κι έναν σχεδόν χρόνο στην αγορά της Ταϊβάν! Θα το δούμε λοιπόν και σε ευρωπαϊκά εδάφη, σύντομα στο σαλόνι της EICMA.

Όταν το πρωτοείδαμε σαν σκούτερ concept στις εκθέσεις, είχαμε πει ότι μοιάζει με “τον ξάδελφο του Honda PCX που έπαιζε στο Star Wars”… αφού η ιδιαίτερή του εμφάνιση ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Πρόκειται για ανάμιξη διαφόρων τάσεων ευρωπαϊκών και κινεζικών σε ένα Art-Fusion όπως το λέει η SYM. 

Το  DRG χρησιμοποιεί έναν υδρόψυκτο κινητήρα που φοράει το ψυγείο στη δεξιά πλευρά του και διαθέτει 158 cc. Είναι προδιαγραφών Euro 5 φυσικά και χρησιμοποιεί τη γεννήτρια για να εκκινεί τον κινητήρα με μηδενική αντίσταση στην κίνησή του – είναι το σύστημα start &stop από την SYM, ίδιο με το idle stop της Honda.

Η απόδοση για το SYM DRG ΒΤ 160 φτάνει τους 15,2 ίππους στις 8.000 rpm.

Το δάπεδο του SYM DRG 160 είναι επίπεδο και εύχρηστο, ελαφρώς επικλινές, το συνολικό βάρος χαμηλό και η γεωμετρία του γρήγορη. Χαρακτηριστικό είναι το γυμνό τιμόνι, η χαμηλή αιχμηρή ποδιά και το εξίσου μυτερό “σπόιλερ”.

Τα φρένα είναι δισκόφρενα μπροστά και πίσω διαμέτρου 260 mm μπροστά και 230 mm πίσω (με διπίστονη και μονοπίστονη δαγκάνα αντίστοιχα) και δικάναλο ABS.

Η ανάρτηση μπροστά είναι συμβατικό πιρούνι και πίσω μονό αμορτισέρ, παράκεντρα δεξιά τοποθετημένο πάνω στον κινητήρα/ψαλίδι.

Το SYM DRG, είναι compact διαστάσεων με σέλα στα 805 mm από το έδαφος και “κοντό” μεταξόνιο 1.390 mm.

Πέρα από τα πρωτότυπα φώτα LED που ενσωματώνονται πάνω στην ποδιά, υπάρχει χώρος κάτω από τη σέλα για κράνος και θύρα φόρτισης USB, αλλά και έγχρωμη ψηφιακή οθόνη LCD.

Αναμένουμε σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες από την εταιρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X